NowyWymiar 03.08.2017 04:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2017 Witam! Szukam zamka nawierzchniowego do drzwi w cenie 400-600 zł, coś porządnego i raczej mało popularnego / nietypowego. Żadna Gerda ani nic z polskich producentów. Choć staram się popierać polski przemysł, to jednak wyjątkowo chciałbym kupić jakiś zachodni produkt. Przeglądając Allegro i ofertę kilku sklepów internetowych natknąłem się głównie na zamki za grosze (poniżej 200 zł) i drogie zamki biometryczne, z szyfrem czy na RFID za ok. 1500-2500 zł. Nie znalazłem praktycznie żadnych ofert z "średniej półki"... Co możecie polecić? ( zamek chciałbym nabyć w Warszawie ). Przy okazji - ile kosztuje montaż zamka (Warszawa) ? Czy do obecnego zamka (Gerda Tytan) można włożyć wkładkę innego producenta? Np. Mul-t-Lock? Pozdrawiam i dziękuje za sugestie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
theme 07.08.2017 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2017 Jeśli szukasz zamka nawierzchniowego w tej cenie to daj sobie spokój. One nie za bardzo się sprawdzają, a ładowanie w takie rozwiązanie około pół tysiąca złotych to dla mnie gruba przesada. Szczerze wolałbym zamontować sobie nowe drzwi niż reanimować stare za takie pieniądze. Co do podmiany wkładki to nie ma takiej opcji.A z nowych drzwi to popatrz sobie tańsze modele z Wikędu czy Mar-Tomu, albo z CALa. Nie wiem czy to jest mieszkanie czy dom także ciężko mi cokolwiek podpowiedzieć więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NowyWymiar 07.08.2017 14:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2017 Chodzi o mieszkanie, zmiana drzwi nie wchodzi w grę. Potrzebuję dodatkowy zamek do drzwi z zamontowanym już zamkiem GERDA (wewnętrzny , rozporowy)... Co do ceny, może być jakiś tańszy zamek, ale żeby nie był typowy, popularny i otwierany przysłowiowym gwoździem Wolałbym jakiś zagraniczny i lepszy niż zamki z Castoramy po 80-120 zł Problem jest taki, że właściwie nie ma tańszych i rozsądnych zamków. Oglądałem takie lepsze to 800 zł, 1000 zł i więcej. Z kolei te do 200 zł nie budzą zaufania. NW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts