SJa08 04.08.2017 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2017 Witam, posiadam w domu 3 balkony po remoncie. płyta betonowa, folia, styropian, wylewka, i na wierzchu jest dana hydroizolacja lecz nie wiem czy pod nią dali dylatacje. Zaczne od najmniejszego balkonu Tak wiem artystą nie będę ale raczej widać o co chodzi. Zastanawia mnie to w w necie wszędzie maja płytki położone fugę w fugę a ja mam mijankę, i teraz pytanie czy taka zygzakowata dylatacja może być czy mam ja zrobić inaczej czy sobie darować ją? To samo pytanie mam na innych balkonach o wymiarach 4,5 szeroko 5m długi i układ płytek ten sam. Dawać dylatacje wzdłuż pośrodku i w poprzek też na środku? Trzeci balkon ma wymiary szeroki 6,5m długi 2,7m. tu chyba wystarczy dać też pośrodku zygzakiem dylatacje po długości. Co sądzicie? Płytki gresowe 30x60cm, klej Atlas geoflex (jeszcze nie kupiony ale chyba ten wybiorę za 39,90), Max nierówność pod poziomicą 5 mm, fugi jeszcze nie wybrałem bo nie wiem co z tą dylatacją, wiem że będzie sznur 6mm wciśnięty ale co dać na to nie wiem, Doradzicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts