kalreg 04.08.2017 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2017 Witam wszystkich! Jestem w posiadaniu stuletniego budynku, ktorego jednak stan jest tak slaby, że remont nie ma sensu. Chcialbym go rozebrać do fundamentow i na tych fundamentach postawic dom w nowoczesnej technologii choc zewnetrznie wygladalby tak jak ten ktory stoi dzisiaj. W zwiazku z powyzszym mam nastepujace pytania:- czy rozbiorke musze zglaszac?- czy budowanie budynku na fundamentach wymaga pozwolenia na budowe czy tylko zgloszenia. Na pewno wiazałoby się to z nowych projektem od architekta.- jeżeli chciałbym dodać ganek / werandę która wykracza poza obrys biezacego budynku, to czy mogę to zrobić? I znow, wymaga to zgłoszenia / zgód? Na co powiniennem zwrocic szczegolna uwagę w przypadku takiego przedsięwzięcia? Z góry dziekuje za podpowiedzi.K. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brylekpl 04.08.2017 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2017 w takim przypadku nie warto ryzykowac posadowienia budynku na starym fundamencie. Oszcezdnosc zadna a ewentualne ryzyko spore.Musisz miec projekt pozwolenie na budowe - tak jakbys robil nowy budynek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kalreg 04.08.2017 19:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2017 Budowanie budynku w innym miejscu nie wchodzi w gre, a o ile wiem, prace ziemne to najdrozsza czesc budowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts