Piencu 04.08.2017 21:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2017 Witam, Podłączana będzie pompa ciepła LG 12k - 1F, osobnym kablem podłączana jest sprężarka i osobnym grzałki. Jakie bezpieczniki kupić? Do grzałki dał bym B, a sprężarka C i jakie? Czy lepiej wszędzie B? Z góry dziękuje za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kicaj222 05.08.2017 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2017 Jaki kabel masz poprowadzony?Pompa ciepla 12kw ma sprężarkę około 4kw, to daje jakieś 20a. Ja proponuję 25a o charakterystyce C, pamiętaj że takie zabezpieczenie wymaga kabla o grubości minimum 4mm2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piencu 05.08.2017 08:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2017 Dziękuje.Kable daje firma od instalacji, ale pompę mam obok rozdzielnicy.Grzałki będą wymagały większego przekroju kabla i tam planowałem dać B50 tak jak zaleca LG. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piencu 05.08.2017 19:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2017 O średnicy czy o typie bezpiecznika?Ten screen jest właśnie z instrukcji w języku polskim... nie czytałem oryginalnej jeszcze, może tam coś więcej napisali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pod 06.08.2017 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2017 Dziękuje. Kable daje firma od instalacji, ale pompę mam obok rozdzielnicy. Grzałki będą wymagały większego przekroju kabla i tam planowałem dać B50 tak jak zaleca LG. Chlopie to jakie ty masz przyłącze skoro w domu chcesz dać bezpiecznik 50A???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elpapiotr 06.08.2017 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2017 (edytowane) wiseman, widziałeś w Polsce przyłącze 1-fazowe o mocy 16 kW ?To jest tak, jak murarz doradza na forum w dziale elektrycznym. Edytowane 6 Sierpnia 2017 przez elpapiotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbich70 06.08.2017 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2017 wiseman, widziałeś w Polsce przyłącze 1-fazowe o mocy 16 kW ? To jest tak, jak murarz doradza na forum w dziale elektrycznym. Murarz wsadza gwoździa i ma kilowatów ile chce... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts