bumar1 06.08.2017 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2017 Witam, chodzi o kaloryfer w łazience. Byłem zmuszony do zmiany żeliwnego grzejnika na aluminiowy. Pojawił się jednak następny problem. Gałka termostatu Danfos bardzo mi "zawadza". W związku z tym moje pytanie: czy po zdjęciu pokrętła mogę w jakiś sposób tak ustawić głowicę (dławicę) abym mógł zdjąć pokrętło. Temperaturę ustawić na wartość średnią. Łazienka znajduje się w bloku, w środku (nie jest szczytowa). Rury od CO mają długość od podłogi do sufitu i grzeją chyba lepiej od samego grzejnika. Po zdjęciu pokrętła widać w regulatorze taki srebrny pierścień z ząbkami. Może nim można to wyregulować tylko jak. Załączam fotki termostatu z pokrętłem oraz po jego zdjęciu. Proszę o informację. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts