czajaone 06.08.2017 22:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2017 Witam, kupujemy z żoną dom wolnostojący 170m. W domu zainstalowano gruntową PC, podłogówka w całym domu. Teraz pytanie moje brzmi: Czy pompa uciągnie kolejne 30 m2 ? Jeśli tak to czy mogę w tym pokoju podłączyć grzejniki na ścianach, czy musi to być podłogówka ? Jeśli nie da się tego ogrzać PC to jaki inny sposób Panowie możecie podpowiedzieć? (brak instalacji gazowej w domu). Garaż w pełni ocieplony. Z góry dziękuje za wszelkie propozycje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cezary.pl 07.08.2017 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2017 Zamontuj długi (duży) grzejnik naścienny i zasilaj z PC taką temperaturą jak podłogówkę. Ale lepiej jak Ci ktoś biegły obliczy powierzchnię tego grzejnika. PozdrawiamCezary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czajaone 08.08.2017 17:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2017 Dodzwoniłem się do faceta który zakładał cała instalacje i proponuję podłogowe. Ponoć na grzejniki idzie więcej mocy aby ogrzać tak samo jak podłogowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
teres1719510421 08.08.2017 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2017 Dołączanie tam grzejnika wysokotemperaturowego to bardzo kiepski pomysł. Jeśli pompa ma uciągnąć dodatkowy grzejnik, to uciągnie też podłogówkę. Możesz ewentualnie dołożyć grzejnik elektryczny jako wspomaganie podłogówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cezary.pl 08.08.2017 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2017 Dodzwoniłem się do faceta który zakładał cała instalacje i proponuję podłogowe. Ponoć na grzejniki idzie więcej mocy aby ogrzać tak samo jak podłogowe. Zrozumiałem że masz już podłogę w tym pokoju (garażu), ale jeśli nie, to na pewno lepsza będzie podłogówka. Przewymiarowany grzejnik naścienny można zasilać temperaturą jak podłogówkę. Pozdrawiam Cezary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts