magisterson 08.08.2017 17:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2017 Witajcie, robię podjazd na 110 m2, w przyszłości planuje położyć kostkę, ale na chwilę obecną chciałbym trochę na tym zaoszczędzić stąd pomysł aby położyć kliniec dolomitowy na okres 3-4 lat. Pomyślałem żeby zrobić korytowanie na jakieś 30cm, na dno gruz kruszony, zagęścić, na to dolomit na jakieś 5 może 10cm. Zastanawiam się czy można do tego wykorzystać obrzeże ekobord czy jakoś to się tak nazywało. Widziałem, że wykorzystuje się to też do kostki brukowej więc może tutaj też mógłbym to wsadzić aby utrzymać wszystko w ryzach? Nie wiem jeszcze jaką będę kłaść kostkę więc nie wiem czy jest sens kupować obrzeże skoro nie wiem jaki kolor i styl kostki zagości na podjeździe za te 4 lata. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forgetit 09.08.2017 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2017 Widziałeś jak zachowuje się dolomit pod ruchem?Zdecydowanie odradzam.Będzie w czasie upałów kurz, w czasie deszczu błoto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magisterson 09.08.2017 14:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2017 a mi właśnie polecili dolomit z uwagi na to, że ponoć się nie kurzy i nie pyli. Czyli co położyć zamiast tego?Jak odniósłbyś się do mojego głównego pytania o eko border? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts