marek49ae 09.08.2017 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2017 Witam, kładę sobie tynk ozdobny na elewacje, postanowiłem dorobić pasy. Narazie zrobiłem wnękę balkonową, zajęło mi to mnóstwo czasu i nie jest to do końca idealne. Dół masa biała, wysokość okien masa szara z białymi pasami, nad oknami masa biała. B-90cm, SZ-41cm, B-11cm, SZ-41, B-11, SZ-41, B-15cm. Najpierw okleiłem, położyłem masę białą, po wyschnięciu okleiłem, położyłem masę szarą. Łączenia kolorów nie wyszły idealnie, na moje oko na 4+. Pomyślałem żeby szary kolor zrobić "na raz", po wyschnięciu okleić i białe pasy pomalować farbą elewacyjną, druga możliwość -położyć białą masę. Głównym problemem jest to, że masa podchodzi pod taśmę mimo nakładania zgodnie z kierunkiem klejenia (nie pod włos). Ktoś coś doradzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SO-JER 09.08.2017 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2017 Położyć wszystko w jednym kolorze i po wyschnięciu pomalować elementy na inny kolor używać gęstej, nie rozwodnionej farby i dobrej taśmy malarskiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marek49ae 10.08.2017 10:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2017 Mówisz kolego cały dom na biało zaciągnąć, a potem zabawić się w malarza pasów? Ja myślę że zrobię tak-biały na gotowo, szary na gotowo, i w tym szarym zrobię białe pasy farbą elewacyjną. Jaką taśmą użyć? Kupiłem papierową, malarską. Na gołym tynku trzyma się super, na masie już nie. Sprubuję okleić taką pomarańczową tynkarską. Może potem z masą nie zejdzie. Najpierw zrobię próbę na jakimś małym kawałku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jnow1 11.08.2017 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2017 Zrób to natryskiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts