ZGRZYT 10.08.2017 06:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2017 Witam Planuję budowę budynku gospodarczego 35 mkw na zgłoszenie robót budowlanych.Po zakończeniu przekształcam go w budynek mieszkalny, zgodnie z art. 71 Następnie postępując analogicznie planuję dostawić do niego kolejne 35 mkw I tu pytanie. W prawie budowlanym a art 29 pkt 2 i 2a jest napisane że ilość takich obiektów nie może przekraczać 2 na każde 500 mkw.Niestety nie znalazłem nigdzie informacji czy te budynki muszą być całkowicie niezależne, czy mogą być połączone ze sobą.W efekcie uzyskujemy 70 mkw (po obrysie zewnętrznym) w jednej bryle. Drugie pytanie to czy posiadając siedlisko (3 tys. mkw) mogę takich "modułów" po 35 mkw połączyć ze sobą więcej, co może doprowadzić do bryły o powierzchni do 420 mkw. Oczywiście teoretycznie. Chciałbym wiedzieć czy jeśli te 70 mkw (wewnątrz ok. 63-65 mkw) zrobi się ciasne to czy będę mógł do tego dostawić kolejne 35 mkw. PozdrawiamAdamS. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 10.08.2017 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2017 A nie możesz po postawić budynku mieszkalnego, bez takich kombinacji? Jeżeli z jakiegoś powodu nie wolno tam budować domów to przekształcenie się nie uda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ACCel 11.08.2017 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2017 Nie da się.Budynki gospodarcze na zgłoszenie są "wolnostojące" czyli według większości interpretacji nie połączone. Zbuduj budynek rekreacji indywidualnej 35m2 z antresolą, patrz w moją stopkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts