yaro137 10.08.2017 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2017 Szafki w kuchni mam zaprojektowane tak, że fronty mają po 80cm wysokości plus cokoły cofnięte mają wysokość ok 10cm. Zmywarka dotarła do zakładu, który zrobił już większość mebli, wszystkie fronty czekają a tu okazuje się, że nie wiadomo jak teraz zamontować front do zmywarki bo wymiarówka ponoć nietypowa. Widziałem na necie jakieś zawiasy Elektroluxa i AEG o nazwie Perfect Fit, ale nie wiem, czy to by pasowało do zmywarki Boscha, już nie mówiąc, że ciężko to dostać osobno. Czy zna ktoś może lub zastosował jakiś inny patent w takiej sytuacji? Ikea ponoć coś miała swego czasu ale już na polskim rynku niedostępne i do tego niezbyt solidne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yaro137 16.08.2017 20:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2017 Widzę, że IKEA ma monopol na zmywarki pasujące pod fronty 80 i z tego co czytam wiele osób ma ten sam problem. Wykorzystała to firma Adapt-R, która stworzyła prowadnicę specjalnie adresująca ten problem za jedyne... 5 stówek. Nie za fajnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
astw 25.08.2017 17:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2017 Widzę, że IKEA ma monopol na zmywarki pasujące pod fronty 80 i z tego co czytam wiele osób ma ten sam problem. Wykorzystała to firma Adapt-R, która stworzyła prowadnicę specjalnie adresująca ten problem za jedyne... 5 stówek. Nie za fajnie. Jest szeroki wybór zmywarek z zawiasami ślizgowymi do kuchni IKEA. Są to modele Electroluxa, Boscha/Siemensa, Gorenje, częściowo w wielkości XXL. 500 złotych za same zawiasy to bardzo dużo patrząc np. na cenę zmywarki Ikea Lagan za 1199 zł (produkowanej zresztą w Polsce). Jeśli chcemy więcej programów, IkEA ma ciekawe modele po ca. 1400 - 1700 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TJD84 30.08.2017 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2017 (edytowane) Nie widzę tego w polskiej Ikei, ale może to będzie dobre: http://www.ikea.com/gb/en/products/appliances/dishwashers/behj%C3%A4lplig-sliding-hinge-fully-int-dishwasher-art-50291370/ (to chyba ten patent, o którym pisałeś) Edytowane 30 Sierpnia 2017 przez TJD84 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yaro137 30.08.2017 11:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2017 Zgadza się, ale podobno straszny badziew i rozwala się szybko, bo wszystko z plastiku i nie jest w stanie utrzymać frontu szafki i drzwi zmywarki. U mnie meblarze zrobili tak, że drzwi zmywarki nie dochodzą do samej góry frontu i dali ładną maskownicę. W praktyce tego jeszcze nie testowałem, ale nie powinno być problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts