ajerzyk 11.08.2017 06:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2017 Witam, Podjąłem się wykonania dachu samemu i mam pytanko co do nabijania łat. Puściłem sznureczek przez cały dach i dodatkowo sprawdzałem łatą(poziomica) 3m. Wychodzi na to że po obu stronach dachu mam po 1krokwi (około 3m od końca dachu z obu stron) która wystaje nie cały 1cm.A tak więżba w miare równa, odchyły 1 - 3mm. Sprawdzałem na razie od dołu 1m od początku dachu, co 2 - 3 łaty będę dalej sprawdzał odchyły. Teraz pytanie czy nabijać cały dach klapkami, czy zignorować te 1cm? Jadąc poziomicą 3metrową praktycznie wydaje się równo tzn jeśli tą wystającą ustawi się na końcu poziomicy z jednej i potem z drugiej jej strony to więżba ładnie się schodzi, wydaje mi się że podwyższenie na 3m będzie isę na tyle rozkładać że nie będzie widać pofalowania. Co sądzicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jan P. 11.08.2017 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2017 Prościej zestrugać 1 cm. Sprawdź przekątne. Jan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ajerzyk 21.08.2017 20:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2017 Dobra, dach przykryty papą z kontrłatami. Do weekendu powinienem zdążyć z kominami jeśli pogoda pozwoli i od soboty łacenie. Pytanie na co zwrócić uwagę podczas łacenia? Mam papę 5mm czyli na zakładach kontrłaty podeszły do góry jakiś 1cm, widać to gołym okiem. Jak to wyrównać? cały dach w klapkach żeby wyrównać do zakładów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SO-JER 22.08.2017 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2017 Najlepiej to zakłady posmarować lepikiem i nie bić na nich kontrłat a jeśli wyjdzie łata akurat w tym miejscu to podstrugać kontre o 1cm mniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jan P. 23.08.2017 04:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2017 Nie 1 cm a 0,5. Nie zwracaj na to uwagi. Jan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts