Doli. 22.06.2018 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2018 hmm ja miałem wrazenie ze te moje 250mb wazy jakies 50kilo, ale rozwijałem lekko osłabiony xD Gorzej czyms takim nawigować i zakręcać w małych pomieszczeniach A rozwijałeś z rozwijaka czy turlałeś cały krążek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karster 22.06.2018 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2018 Ja miałem krążek tylko w jednym miejscu. Całe pietro z tego miejsca ogarnąłem. Co do wagi to na szybko znalazlem w zaleznosci od rodzaju rury wagi rzędu 0,09 -0,125kg /mb czyli zblizone. Wychodzi na to, ze krążek 600kg moze ważyć blisko 60 lub nawet 75kg. No mowiłem, że lekko samemu nie jest a słabeuszem nie jestem Pozdrawiam Karol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kriss7 22.06.2018 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2018 turlałem własnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doli. 22.06.2018 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2018 turlałem własnie My mamy mieć rozwijak (sąsiad hydraulik pożyczy). Także nie będzie tak źle. Byle go na ten rozwijak wtachać, bo 70-80kg na dwie osoby, z czego jedna to chuderlak-słabeusz, to sporo. Sąsiad mówi, ze wrzucają taki krążek na rozwijak we trzech. Ale najwyżej podejdziemy po drugiego kogoś do pomocy Nie mieszkamy na pustyni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doli. 23.06.2018 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2018 (edytowane) PODŁOGÓWKA - czas, start! W piątek miały przyjechać materiały. Niestety w wyniku jakiegoś korka na A4 kierowca nie zdążył nawrócić do hurtowni po nasze zamówienie. Piątek zatem okazał się niespodziewanym urlopem od budowy. Ponieważ nam bardzo zależało, żeby w ten weekend podziałać, to w ramach rekompensaty przyjechali z towarem dzisiaj rano koło 9:00, mimo że w soboty nie wożą towaru - miło Całe przedpołudnie i część popołudnia rozkładaliśmy folię. Jakie to jest dziadostwo. Cały czas na kolanach albo w kucki. Plecy i kolana dostały w kość. Co ciekawe parter szedł nam dość mozolnie, za to góra całkiem szybko. http://static.pokazywarka.pl/f/o/z/e7a88fce7f7a5dd2d12192c5ae0a6f14_orig.jpg Koło 16:00 przyszedł sąsiad, wrzucili z Wojtkiem krążek na rozwijak i ułożył z nami dwie pętle - dla zapoznania. Szybko poszło, a we trójkę to naprawdę błyskawicznie idzie. Jedna osoba układa, druga podaje rurkę i ją rozwija z rozwijaka, a trzecia takeruje. Ale we dwójkę też daje radę. Mniej więcej w połowie "własnej" pętli Wojtek wymyślił, żeby sobie rozwinąć sporo rurki, wstępnie ją ułożyć i dogiąć (nogą), a potem na takiej luźnej pętli pracować i układać i doginać precyzyjnie. Ja byłam operatorem takera - czasem się zacina i wymaga dość dynamicznego ruchu. Pętle układane z sąsiadem: http://static.pokazywarka.pl/l/i/h/8136c5f1e88c3a27f815db2125bc3b54_orig.jpg http://static.pokazywarka.pl/s/4/w/6404b05d7cf6072835509bd6528bff1d_orig.jpg Nasza pętla w salonie: http://static.pokazywarka.pl/x/x/a/45212e3badb6ba20bac58a1cba83a81a_orig.jpg Edytowane 23 Czerwca 2018 przez Doli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin225 23.06.2018 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2018 No ładnie Sporo zaoszczędzicie na robociźnie dzięki własnej pracy. Podziwiam A z innej beczki. Dlaczego nie zastosowaliście puszek elektroinstalacyjnych zespolonych? Na drugim zdjęciu od dołu macie 4 puszki pojedyncze niedaleko siebie w jednej płaszczyźnie, rozmieszczenie conajmniej dziwne, w dodatku jakby nierówno osadzone (nie w jednej linii). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doli. 23.06.2018 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2018 No ładnie Sporo zaoszczędzicie na robociźnie dzięki własnej pracy. Podziwiam A z innej beczki. Dlaczego nie zastosowaliście puszek elektroinstalacyjnych zespolonych? Na drugim zdjęciu od dołu macie 4 puszki pojedyncze niedaleko siebie w jednej płaszczyźnie, rozmieszczenie conajmniej dziwne, w dodatku jakby nierówno osadzone (nie w jednej linii). Te puszki to są: pojedyncza (internet), podwójna (zespolona, prąd), pojedyncza (internet). Nie wiem czy Dałoby rade znaleźć taką poczwórną ramkę jednocześnie do prądu i do internetu, wiec powstało coś takiego. Inna sprawa, że to miejsce będzie zasłonięte biurkami, więc na wyglądzie nam nie zależało. A co do oszczędności to taki jest plan. Zapomniałam sąsiada zapytać ile kasuje za rozłożenie styropianu i podłogówki, ale jeszcze spytam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin225 23.06.2018 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2018 Te puszki to są: pojedyncza (internet), podwójna (zespolona, prąd), pojedyncza (internet). Nie wiem czy Dałoby rade znaleźć taką poczwórną ramkę jednocześnie do prądu i do internetu, wiec powstało coś takiego. Spokojnie w poczwórną zmieścisz wszystko (pod warunkiem , że jednego producenta) , to jest ustandaryzowane. Jak już tak robiliście to prościej było dać podwójna na prąd i podwójna na internet A jeszcze lepiej zamiast dwóch puszek niedaleko siebie na internet dać w jednej pojedynczej gniazdo z dwoma wejściami RJ45. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doli. 24.06.2018 04:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2018 Tak, poczwórna dałaby radę - nie ogarnelismy, a elektryk jaki jest taki jest - też nie ogarnął. Ale kolejność musi być właśnie taka: eth (podwójne), prąd, prąd, eth (podwójne). Tak mamy ustawione biurka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annatulipanna 24.06.2018 06:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2018 WoW, Doli, ale wam zgrabnie poszło. No miło patrzeć Gratuluję i podziwiam samodzielną pracę. To na kiedy umówione wylewki?? Podłogi, to już poważny krok w stronę wykończeniówki A wtedy się zacznie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kriss7 24.06.2018 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2018 Brawo!!! Folie też można łapać na te naboje od takera i nie trzeba dawać folii. Idzie szybciej wtedy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doli. 24.06.2018 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2018 Brawo!!! Dzięki! Satysfakcja jest ogromna, ze takie ciekawe rzeczy się robi we własnym domku Folie też można łapać na te naboje od takera i nie trzeba dawać folii. Idzie szybciej wtedy. I to był patent zastosowany na poddaszu - łapaliśmy folię na brzegach spinkami i nie kleiliśmy jej do taśmy dylatacyjnej. Ale brzegi folii kleiliśmy na całej długości, żeby jej nie podwiewało powietrze. W ogóle dzisiaj wszystko mam do wymiany. Ostatnio tak mnie całe ciało bolało jak murowaliśmy ściankę w salonie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doli. 24.06.2018 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2018 WoW, Doli, ale wam zgrabnie poszło. No miło patrzeć Gratuluję i podziwiam samodzielną pracę. To na kiedy umówione wylewki?? Podłogi, to już poważny krok w stronę wykończeniówki A wtedy się zacznie... Dzięki! Ja już się tych wylewek nie mogę doczekać. Wreszcie będzie podłoga na docelowej wysokości. Już teraz o wiele lepiej się patrzy przez okno w kuchni, a po wylewkach będzie petarda Właśnie tak sobie uświadomiłam, że będzie kłaść płytki we wrześniu, więc przydałoby się już powybierać materiał. Jak tylko rozłożymy ogrzewanie, to wybieramy się pojeździć po sklepach z płytkami i pooglądać na żywo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin225 24.06.2018 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2018 Doli jakie posadzki (i grubość) będziecie robili? Anhydrytowe? W garażu zwykłe czy też anhydryt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doli. 24.06.2018 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2018 Doli jakie posadzki (i grubość) będziecie robili? Anhydrytowe? W garażu zwykłe czy też anhydryt? Wszędzie wylewki z miksokreta betonowe. Wg założeń 7cm, ale jak wyjdzie tak będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martingg 24.06.2018 13:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2018 No i pięknie jutro mogę wam wkleić rozliczenie wykonania podłogowki w mazowieckim znajomy ma to dokładnie rozbite Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doli. 24.06.2018 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2018 No i pięknie jutro mogę wam wkleić rozliczenie wykonania podłogowki w mazowieckim znajomy ma to dokładnie rozbite Dzięki! Co do wyceny to chętnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martingg 25.06.2018 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2018 (edytowane) także jesteście jakieś 6tysi do przodu +/- Edytowane 25 Czerwca 2018 przez martingg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doli. 25.06.2018 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2018 A nawet prawie 7k biorąc pod uwagę powierzchnię (u nas 208m2) Miło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iscra 25.06.2018 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2018 Ale mało puszek w salonie (w porównaniu do mojego )! Zmieścicie się bez dodatkowych przedłużaczy? Samodzielna robota to giga oszczędność Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts