karster 15.07.2018 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2018 Mam bardzo podobne widoki na budowie u siebie tyle, ze ja nie dosięgne do klamki okna dachowego... Bo go nie mam (jeszcze) ale teraz sie za to wezmę i oby po wakacjach również zabrać się za wykończenia? Jaki harmonogram? Gk potem kafelki łazienki/kuchnia/garaż+ kotlownia? Pozdrawiam Karol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jak_to_mozliwe 15.07.2018 21:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2018 Mniej więcej:- podłączenie gazu (w końcu!) do domu - w tym tygodniu;- podłoga na strychu - jakoś w najbliższym miesiącu;- "uzbrojenie" kotłowni - połowa sierpnia, chyba że uda się szybciej;- wygrzanie posadzek;- oględnie wrzesień - kafelki;- malowanie, raczej na razie dołu;- przełom wrzesień / październik ocieplenie elewacji + klej + siatka;- październik (chyba, może zaczniemy wcześniej) ocieplenie dachu wełną + stelaże do KG;- listopad? płyty KG na poddaszu; W między czasie finalizujemy wizję jakie kafelki i armatura. Powoli też rozglądamy się za sprzętem AGD. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doli. 20.07.2018 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2018 Tydzień nicości na budowie. Przyłącze gazowe niewykonane z powodu uciążliwej pogody. Wiało i lało niemiłosiernie. Ale mamy kupione skrzynki gazowe! W następnym tygodniu postaram się ogarnąć kocioł z zasobnikiem. Ostatecznie decydujemy się na promocję Vaillanta Pakiet VC ecoTEC pro 146 + Vulcan 200 l stojący + czujnik temperatury c.w.u. + regulator calorMATIC 350. Za całość 6,4tys. Hydraulik umówiony na 16 sierpnia. Kiedy kupić zmiękczacz? Od razu przy montażu pieca czy później? No i pewnie kupimy filtr przepływowy wstępny do cząstek stałych. Musimy też w końcu wejść na jętki, zobaczyć strych, wymierzyć go dokładnie i zamówić płyty OSB na podłogę. Kupimy też pewnie schody strychowe, żeby dobrze wykonać w podłodze otwór pod nie. Dzięki @annatulipanna za cynk w tej sprawie. Aukcja już dodana do obserwowanych Postaramy się też podjechać i zamówić bramę garażową. Wstępnie byliśmy zdecydowani na Hormana, ale jutro podjedziemy jeszcze do DAKO sprawdzić ofertę. Poniewczasie zobaczyliśmy, że można montować bramę licując ja ze ścianą Dzięki temu glif bramy byłby taki sam jak glif okien. A u nas teraz się szykuje 24+20cm :bash: Na montaż w licu muru może być za późno, bo jak podpatrywaliśmy innych to mieli zostawione po 15 cm od góry i po bokach, a u nas otwór jest przygotowany pod standardowy wymiar 225 x 500cm + 5cm z każdej strony na ocieplenie. W sierpniu musimy też zamówić kafle na podłogi. Te do łazienki i kuchni będą importowane, więc czas oczekiwania koło 21 dni. Jaki duży zapas wziąć? Za to drewnopodobne to dla nas zagwozdka. W cenie jaką jesteśmy w stanie wydać nie ma dla nas produktu idealnego. Wśród tych, które nam się podobają mamy dwóch faworytów. Barrique VOSGES NOCE - kafle drewnopodobne 5 klasy ścieralności i mają idealne wymiary 90x15cm , ale są nierektyfikowane DOMINO FARGO GOLD - kafle drewnopodobne 3 klasy ścieralności , mają wymiary 60x15cm , ale są rektyfikowane Nie jestem pewna czy klasa 3-cia jest wystarczająca dla wiatrołapu. Nie wiem co wybrać. Zrobimy jeszcze jedno tourne po salonach. Za to łazienkę mamy obcykaną w całości. Podłogę w kuchni też. Jeszcze tylko wybrać heksagony na fartuch i będzie koniec Jakbym umiała sketchup'a to bym zrobiła wizualki, ale nie umiem I przyszła do nas wycena kuchni! Zupełnie przypadkiem rozmawiając z koleżanką, która też wykańcza dom zgadałyśmy się o kuchniach. I ona miała ten sam problem co my, czyli gdzie znaleźć dobrego stolarza i nie wydać majątku. I chyba znalazła. Oglądałam jego realizacje na FB, wyglądają ok. Koleżanka oglądała jego kuchnię na żywo - mówi, że wygląda na solidną. Przed zdecydowaniem się na niego będziemy chcieli również obejrzeć jego pracę, ale zapowiada się dobrze. Jest stolarzem robiącym na razie "po godzinach", buduje firmę i zbiera klientów, więc pewnie dlatego ma dobre ceny. Przypomnę, ze chodzi o taka kuchnię: http://dziennik.3triangles.pl/wp-content/uploads/2018/07/kuchnia_v3-2.png http://dziennik.3triangles.pl/wp-content/uploads/2018/07/kuchnia_v3-1.png Fronty lakierowane, szary mat. Blat drewnopodobny. Uchwyty frezowane górne standardowe, dolne w takim kształcie: http://dziennik.3triangles.pl/wp-content/uploads/2018/07/uchwyt.jpg Górne szafki na takim systemie blum: http://dziennik.3triangles.pl/wp-content/uploads/2018/07/system-blum-169.jpg Cena? Ok. 9.500,00zł. W sierpniu umówimy się na pomiar i jeśli jego realizacje są porządne to mamy stolarza Ostatnia sprawa - ocieplenie poddasza. Do tej pory była wersja z wełną URSA GOLD 33, robocizna własna. Nieśmiało zaczęła nam wiercić dziurę w brzuchu pianka i dumamy jak znaleźć na to kasę, bo budżet pęka w szwach, a my się chcemy wprowadzać! Wychodzi nam, że w cenie wełny na cały dach i strop nad poddaszem moglibyśmy pozwolić sobie na pianę tylko na poddaszu: skosy i strop. Plus psiknąć na strychu ocieplenie ścian szczytowych (sama góra, między ścianą a membraną). Ocieplenie strychu zrobilibyśmy w drugim etapie, już po zamieszkaniu. Czy ktoś się orientuje czy tak można? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aaisaa 20.07.2018 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2018 Doli. jeśli chodzi o wizualizacje jest roomstyler.com. Nawet ja go opanowałam, więc dla Ciebie będzie to pikuś. Mam jeszcze pytanie odnośnie kuchni. Te 9.500 to cena za robociznę z materiałem i systemami?:eek: Jakie rozwiązanie planujeszdo szafek narożnych? Nam hormanna ktoś odradzał, są na pasku aluminiowym. Z serwisem też podobno nie bajka (nie wiem jak w Waszym rejonie).KMT ma łańcuch i na te się zdecydowaliśmy. Cenowo też lepiej. Jak bedziesz zamawiała koniecznie sprawdź strukturę na żywo. W niektórych firmach woodgrain (nie wiem czy chcesz) wygląda jak najtańsza blacha. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agb 20.07.2018 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2018 Mi znowu mówiono, że bez znaczenia czy pasek czy łańcuch. Montują i serwisują jedno i drugie i nie potrafią wskazać, które lepsze. A na pewno nie na tyle żeby decydowało o wyborze bramy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doli. 20.07.2018 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2018 (edytowane) Doli. jeśli chodzi o wizualizacje jest roomstyler.com. Nawet ja go opanowałam, więc dla Ciebie będzie to pikuś. Mam jeszcze pytanie odnośnie kuchni. Te 9.500 to cena za robociznę z materiałem i systemami?:eek: Jakie rozwiązanie planujeszdo szafek narożnych? Nam hormanna ktoś odradzał, są na pasku aluminiowym. Z serwisem też podobno nie bajka (nie wiem jak w Waszym rejonie).KMT ma łańcuch i na te się zdecydowaliśmy. Cenowo też lepiej. Jak bedziesz zamawiała koniecznie sprawdź strukturę na żywo. W niektórych firmach woodgrain (nie wiem czy chcesz) wygląda jak najtańsza blacha. Tak, cena jest za całość. Górne szafki na blumach, a dolne na jakichś innych, ale gdybyśmy się uparli na blumy to dopłata 800zł - do przeżycia. Do szafek narożnych nie planuję żadnych systemów, bo nie będę wydawać 1000zł na jakieś drabinki na rolkach. Narożnik przy zlewie będzie miał pociągnięte półki, do których będzie dostęp od strony zlewu, a narożnik przy płycie indukcyjnej będzie w ogóle niewykorzystany, bo ja chcę wszędzie na dole szuflady (oprócz szafki pod zlewem). Sąsiad ma Hormana i jak na razie sobie chwali. Ale w sumie w KMT jeszcze nie wycenialiśmy, to się zorientuję gdzie u nas jest przedstawiciel. Woodgrain mnie nie urządza, bo mi nie pasuje do okien. Tylko softgrain albo decograin (decocolor) - różnie się to u różnych producentów nazywa. Korzystałam z roomstylera, ale nie udało mi się znaleźć takich kafli jak mam, ale wybieranie w gotowych wzorach to jest raczej dobre do pobieżnego rozeznania się we wnętrzu niż do finalnej koncepcji. No chyba, że nie wiem jak zaimportować własne tekstury, to chętnie się dowiem Edytowane 20 Lipca 2018 przez Doli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annatulipanna 20.07.2018 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2018 No nie mogę Doli, patrzę na wizualizację Waszej kuchni i co widzę??? Swoją kuchnię Oczywiście, kilka różnic jest (wymiar okna, u mnie zlew pod oknem i piekarnik w słupku, a nie pod płytą), ale w ogólnym rozrachunku wychodzi bardzo podobnie Coś mi się zdaję, że czułabym się u Was, jak u siebie Jakieś 2 tyg temu zrobiłam sobie wizualizację kuchni w plannerze Ikea Wyszło podobnie Tylko nie wiem, jak to przenieść na forum Czy wy macie wewnątrz domu białe okna, czy tylko na wizualce jest białe? Już nie kojarzę, kto co ma . Za dużo dzienników do ogarnięcia. Co do izolacji, jasne, że można to rozbić na etapy. Tylko trzeba to obgadać z fachowcami. Tak na szybko, co przychodzi mi do głowy, to konieczność opuszczenia domu, na czas natrysku piany i pewnie jeszcze dłużej. Opary są szkodliwe. Długo po natrysku będzie czuć specyficzny zapach. W niezamieszkałym domu, to nie przeszkadza. Ale w zagnieżdżonym, to chyba byłoby uciążliwe. Chociaż nieużytki będą szczelnie odseparowane od powierzchni użytkowej, także zapachy nie powinny się przedostawać już po aplikacji. Za to, na czas natrysku pewnie nie da się zamknąć stryszku szczelnie, bo ekipa będzie z samochodu ciągnęła rury. Hmm... w sumie to chyba więcej kłopotu z pianą zostawioną na później, niż to warte. No ale trzeba by przedyskutować temat ze specjalistami. Ja jednak robiłabym wszystko, żeby izolacji nie dzielić na etapy, szczególnie pianą PUR. My też lecimy na finansowych oparach ale pomału, do przodu... Powodzenia!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doli. 20.07.2018 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2018 (edytowane) No nie mogę Doli, patrzę na wizualizację Waszej kuchni i co widzę??? Swoją kuchnię Oczywiście, kilka różnic jest (wymiar okna, u mnie zlew pod oknem i piekarnik w słupku, a nie pod płytą), ale w ogólnym rozrachunku wychodzi bardzo podobnie Coś mi się zdaję, że czułabym się u Was, jak u siebie Jakieś 2 tyg temu zrobiłam sobie wizualizację kuchni w plannerze Ikea Wyszło podobnie Tylko nie wiem, jak to przenieść na forum Czy wy macie wewnątrz domu białe okna, czy tylko na wizualce jest białe? Już nie kojarzę, kto co ma . Za dużo dzienników do ogarnięcia. Co do izolacji, jasne, że można to rozbić na etapy. Tylko trzeba to obgadać z fachowcami. Tak na szybko, co przychodzi mi do głowy, to konieczność opuszczenia domu, na czas natrysku piany i pewnie jeszcze dłużej. Opary są szkodliwe. Długo po natrysku będzie czuć specyficzny zapach. W niezamieszkałym domu, to nie przeszkadza. Ale w zagnieżdżonym, to chyba byłoby uciążliwe. Chociaż nieużytki będą szczelnie odseparowane od powierzchni użytkowej, także zapachy nie powinny się przedostawać już po aplikacji. Za to, na czas natrysku pewnie nie da się zamknąć stryszku szczelnie, bo ekipa będzie z samochodu ciągnęła rury. Hmm... w sumie to chyba więcej kłopotu z pianą zostawioną na później, niż to warte. No ale trzeba by przedyskutować temat ze specjalistami. Ja jednak robiłabym wszystko, żeby izolacji nie dzielić na etapy, szczególnie pianą PUR. My też lecimy na finansowych oparach ale pomału, do przodu... Powodzenia!!! @annatulipanna, ja na bezczelnego robię zrzuty ekranu (windowsowe: "Narzędzie wycinanie") tych wizualek z plannera IKEA, wrzucam na serwer jak zdjęcia i linkuję. No to się nie mogę doczekać tej Twojej kuchni żeby porównać EDYTA: U nas kolor wewnętrzny okien ORZECH Ale w plannerze nie chciało mi się kombinować ze zmianą koloru (nawet nie wiem czy się da) Co do piany, to całości nie uciągniemy na bank. I tak już przesuwam co się da na później Edytowane 20 Lipca 2018 przez Doli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annatulipanna 20.07.2018 22:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2018 @annatulipanna, ja na bezczelnego robię zrzuty ekranu (windowsowe: "Narzędzie wycinanie") tych wizualek z plannera IKEA, wrzucam na serwer jak zdjęcia i linkuję. No to się nie mogę doczekać tej Twojej kuchni żeby porównać No to robię tak samo Wasza kuchnia: http://dziennik.3triangles.pl/wp-content/uploads/2018/07/kuchnia_v3-2.png moja kuchnia: http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=416560 Oczywiście to tylko poglądowa wizualizacja. Chciałam zobaczyć, ile szafek mi wejdzie na poszczególne ściany. Rodzaj elementów zabudowy, czy sprzętów bardzo ograniczony, ale układ pomieszczenia można zobaczyć I co, podobnie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doli. 21.07.2018 06:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2018 @annatulipanna - no z grubsza podobnie Widzę, że masz fajną szeroką tą ścianę z oknem. Mnie tam wchodzą trzy szafki a u Ciebie chyba z 5 Ja wykorzystałam planner dokładnie w tym celu co Ty. Sprawdzić ile szafek wejdzie i jak to będzie wyglądało w takim układzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annatulipanna 21.07.2018 07:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2018 Ja mam inaczej rozwiązaną spiżarkę. Utworzyła mi się wnęka na lodówkę i ewentualne graty, które nie będą widoczne z salonu No i dzięki temu, ściana z oknem jest długa Ale układ kuchnia - salon, podobnie wygląda u nas http://static.pokazywarka.pl/f/7/u/c3df1e6438b8d292b452a7b2f7887453_orig.jpg http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=416567 Fajną macie wycenę kuchni. Chyba też będę u stolarza z naszej okolicy zamawiała. A cena za kuchnię jest z blatem?? Moi znajomi kupowali niedawno kuchnię Metod w Ikei i za same szafki dolne dali ok 8 tyś, a kuchnia mniejsza od mojej. Blat liczony oddzielnie. Wcale nie najtaniej. Ale u nas, to jeszcze odległy temat... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doli. 21.07.2018 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2018 Wycena z blatem i zgadzam się, fajna W IKEA wyszło nam 20tys ze sprzętami. W studio meblowym ponad 16tys same meble. U producenta mebli coś koło 12tys, a ten stolarz zrobi za niecałe 10tys Już mieliśmy plan, że jak wyceny będą z kosmosu to zrobimy tylko szafki dolne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redblack 21.07.2018 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2018 Ustal jeszcze dokładnie z wykonawcą:- zawiasy i system jezdny szuflad- grubość (lepiej 2 mm) obrzerzy korpusów szafek i półek- które boki półek będą miały obrzerza- oświetlenia podszafkowe, jeśli mają być listwy LED pod górnym rzędem szafek to dobrze dać jest od spodu dodatkową płytę i w niej wyfrezować rowek dla proflu LED- wysokość zabudowy dolnej (jak masz miejsce to lepiej wyższa niż standardowa) i wysokość cokołu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doli. 21.07.2018 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2018 Ustal jeszcze dokładnie z wykonawcą: - zawiasy i system jezdny szuflad - grubość (lepiej 2 mm) obrzerzy korpusów szafek i półek - które boki półek będą miały obrzerza - oświetlenia podszafkowe, jeśli mają być listwy LED pod górnym rzędem szafek to dobrze dać jest od spodu dodatkową płytę i w niej wyfrezować rowek dla proflu LED - wysokość zabudowy dolnej (jak masz miejsce to lepiej wyższa niż standardowa) i wysokość cokołu. To było przygotowane przed wycena jako wytyczne do niej. Jedynie co to myślałam że LEDy się frezuje w normalnej płycie dolnej. Nie wiedzialam, że trzeba dać dodatkową Dolne szafki będą na 90cm z blatem. Wysokość cokołu standardowo 10cm bo inaczej może być problem z otwieraniem zmywarki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annatulipanna 21.07.2018 14:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2018 Zapisałam sobie uwagi redblack Jeszcze mam punkt do rozważenia - szuflady pod zlewem Też sobie wcześniej tego nie wyobrażałam, ale raczej skłaniam się ku takiemu rozwiązaniu. A wszystko za sprawą segregacji śmieci. Wypróbowałam u brata i dużo lepiej sprawdza się system szuflad, niż zwykłe szafki. Sięganie do wnętrza szafki pod zlewem, żeby upchnąć w koszu plastikową butelkę, albo papier, które są za koszem ogólnym, dosyć mnie irytuje. Chcę szufladę z jednym dużym frontem i wewnątrz wysuwaną wewnętrzną małą, płytką szufladę, na worki, ewentualnie gąbki, zmywaki, itp. Wysuwasz szufladę z systemem koszy do segregacji i do wszystkich masz wygodny dostęp. Żeby wyciągnąć z szafki pełny kosz, stojący w głębi szafki, nie musisz wyciągać innych koszy. Naprawdę warte rozważenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doli. 21.07.2018 14:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2018 @annatulipanna u nas będzie szafka pod zlewem będzie rozwiązana w ten sposób, że część pod komorą zlewu będzie z szufladą na kosze i być może tak jak piszesz na gąbki, a cześć pod ociekaczem zlewu będzie normalnie otwierana drzwiczkami. Tam będzie umieszczony vroom i stamtąd będzie dostęp do narożnika - planuję tam dać zwykle półki i raczej ich nie używać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annatulipanna 21.07.2018 15:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2018 Aaaaaaaaaa....., no to sprytnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doli. 26.07.2018 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2018 (edytowane) Z nudów zaczęliśmy sprzątać Oficjalnie po to żeby oczyścić blaszak i ostatecznie puścić go w siną dal kolejnemu inwestorowi. W tym celu zakupiliśmy regały (same piekła projektowały te regały... wiotkie, krzywe i frustrujące - ale w końcu je jakoś postawiliśmy), skręciliśmy je, potem rozkręciliśmy, bo jednak okazuje się, że również przy tak prostym produkcie instrukcja jest wielce pomocna w celu zachowania choćby cienia pionów i kątów prostych... i skręciliśmy ponownie. A dzisiaj ostatecznie poukładaliśmy na nich nasze budowlane skarby. http://dziennik.3triangles.pl/wp-content/uploads/2018/07/IMG_20180726_184925_1.jpg http://dziennik.3triangles.pl/wp-content/uploads/2018/07/IMG_20180726_184933.jpg Byliśmy też dzisiaj drugi raz oglądać płytki, żeby się upewnić że _to_jest_to!_ Na podłogę salonu, gabinetu, korytarza i wiatrołapu idzie DOMINO FARGO GOLD, 14.80 x 59.80 (cm), gres rektyfikowany, kl. ścieralności III http://dziennik.3triangles.pl/wp-content/uploads/2018/07/fargo-1000025155.jpg Na podłogę w kuchni wybraliśmy dwa rodzaje płytek: niebieski dekor to CARMEN CERAMIC ART FLEUR LAURE, 15 x 15 (cm), gres a szary pas przy szafkach będzie z CERAMIC ART FLEUR GREY, 15 x 15 (cm) http://dziennik.3triangles.pl/wp-content/uploads/2018/07/laure-15x15.jpg Do łazienki na podłogę wybraliśmy CARMEN CERAMIC ART FIORELLA GINA, 15 x 15 (cm) http://dziennik.3triangles.pl/wp-content/uploads/2018/07/gina-15x15.jpg Do łazienki na ściany z kolei zdecydowaliśmy się na kolekcję ARGENTA, gres rektyfikowany do brodzika na front Light Stone Score Grey 29.5 x 90 cm http://dziennik.3triangles.pl/wp-content/uploads/2018/07/digw3415c.jpg na boki brodzika oraz zabudowę geberitu Light Stone Grey 29.5 x 90 cm http://dziennik.3triangles.pl/wp-content/uploads/2018/07/tdzt1259c.jpg a na ścianę z geberitem i umywalką Light Stone Score White 29.5 x 90 cm http://dziennik.3triangles.pl/wp-content/uploads/2018/07/xkqa8413c.jpg Edytowane 26 Lipca 2018 przez Doli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karster 26.07.2018 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2018 Zazdroszczę dokonanych wyborów. Ja dopiero bedę wybierał. Gdzieś macaliście te kafle? Czy internety? Poproszę o źródło Pozdrawiam Karol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mku7i 26.07.2018 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2018 Gratuluję wyboru płytek, tym bardziej, że na wizualizacjach wygląda to zacnie bardzo ładnie. Ktoś Wam robił projekt, czy własna twórczość ? Po jakim czasie od wylania wylewek można na nie wejść ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts