Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Winter is coming - płyta, reku, xps

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ale przewody pod te oświetlenie zewnętrzne założyłeś pod ociepleniem? Jeśli tak i masz je spięte na tablicy w jednym obwodzie to pod ten obwód chyba można podpiąć kabel czujnika zmierzchu i będzie pracować jako automatyczny włącznik oświetlenia. Jak oświetlenie w pokoju, tylko nie robisz tego ręcznie ale poprzez czujnik. Sądzę, że takie rozwiązanie byłoby możliwe, choć nie jestem elektrykiem.

• 1 month później...
Witajcie. Trafiłam tutaj gdy szukałam informacji na temat użytkowania kafli drewnopodobnych FARGO GOLD. Budowa -rewelacja. Gratuluje!!!!

Powiedzcie proszę jak Wam się te kafle sprawdzają? Trudno sa są w utrzymaniu czystości ze względu na dwa strukturę?

Pozdrawiam

Cześć, dzięki za miłe słowa. W utrzymaniu czystości nie są trudne. Po szlifowaniu ścian, czy malowaniu było na nich strasznie dużo pyłu, a wystarczyło odkurzyć, umyć kilka razy i teraz jak się myje w miarę nie za rzadko to jest ok. Tylko lojalnie ostrzegamy, że są bananowate i jak chcesz cienką fugę (my mamy 1,5mm) to te "ząbki" widać - jak wiesz gdzie patrzyć. Grubsza fuga pewnie by trochę je bardziej zgubiła. O takim normalnym, domowym użytkowaniu to możemy pogadać za pół roku ;)

Tak chciałam by tą podłoga wygladala- wiatrołap, kuchnia., salon i przestrzeń pod schodami. Ta bananowość trochę mnie odstrasza , ale kafle kolorystycznie są świetne i mają dobrą cenę.

Bardzo podobny układ do naszego. Kafle są piękne jeśli chodzi o kolor i usłojenie i jakość reprintu. Drugi raz wybralibyśmy te same, nawet z bananami ;) A cena rewelacja, tylko nie wierz w dostępność na magazynach w sklepach internetowych. Trzeba dzwonić i pytać, bo ja miałam upatrzone w jednym i okazało się, że tam już nie ma. Dopiero w którymś z kolei mieli na magazynie tyle co potrzebowałam.

Jestem typem "nie wiem, więc zapytam albo doczytam", i tak na przykład w kwestii ogrzewania podłogowego - trafiłem na tyle sprzecznych opinii, że poszukałem opracowań naukowych na ten temat...

I trafiłem! Bardzo fajne opracowanie dr Michała Strzeszewskiego z Politechniki Warszawskiej, dobrze i jasno napisana publikacja na ten temat, polecam przeczytać: http://www.is.pw.edu.pl/~michal_strzeszewski/ioiw/podlogowe

i jeszcze wpływ tego ogrzewania na jakość powietrza http://www.is.pw.edu.pl/~michal_strzeszewski/articles/wplyw_ogrzewania_podlogowego_na_iaq.pdf

Powiedzmy że poniekąd to też.. ..jednakże decyzja już zapadł w. Także będzie pół na pół. ������

Temat wałkowany od lat... Przemyślcie jeszcze swoją decyzję, bo warto! Sporo przykładów już podawałam z najbliższego otoczenia, dotyczących ogrzewania podłogowego i nie chcę zaśmiecać dziennika Doli i jak_to_możliwe. Ale szkoda by było, żebyście powtórzyli los moich znajomych, którzy też zrezygnowali z OP w sypialniach. Dzisiaj po 4 latach od zamieszkania, jest to najbardziej znacząca decyzja, której żałują.

Powodzenia!

Ps. Hej gospodarze! Domagam się jakiejś aktualizacji dziennika. Cisza u Was, a moja ciekawość nie śpi ;)