jak_to_mozliwe 12.12.2018 07:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2018 Można wpiąć bezpośrednio, mówi o tym ok 3 minuty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aydin 12.12.2018 14:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2018 Odnośnie kinkietów.Nie lepiej spiąć całość oświetlenia zewn. i podpiąć pod eden czujnik zmierzchu? Bo każdy kinkiet z osobnym czujnikiem chyba podbija koszt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jak_to_mozliwe 12.12.2018 16:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2018 Czujnik to koszt 30zł więc do przeżycia, a żeby spiąć jednym, to musiałbym pruć ocieplenie. Na jednym mogę spiąć obie lampy nad garażem, ale nad wejściem jest osobny obwód (chyba, bo na 100% nie pamiętam ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aydin 12.12.2018 16:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2018 Ale przewody pod te oświetlenie zewnętrzne założyłeś pod ociepleniem? Jeśli tak i masz je spięte na tablicy w jednym obwodzie to pod ten obwód chyba można podpiąć kabel czujnika zmierzchu i będzie pracować jako automatyczny włącznik oświetlenia. Jak oświetlenie w pokoju, tylko nie robisz tego ręcznie ale poprzez czujnik. Sądzę, że takie rozwiązanie byłoby możliwe, choć nie jestem elektrykiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
o_n1 15.01.2019 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2019 Witajcie. Trafiłam tutaj gdy szukałam informacji na temat użytkowania kafli drewnopodobnych FARGO GOLD. Budowa -rewelacja. Gratuluje!!!! Powiedzcie proszę jak Wam się te kafle sprawdzają? Trudno sa są w utrzymaniu czystości ze względu na dwa strukturę?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doli. 15.01.2019 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2019 Witajcie. Trafiłam tutaj gdy szukałam informacji na temat użytkowania kafli drewnopodobnych FARGO GOLD. Budowa -rewelacja. Gratuluje!!!! Powiedzcie proszę jak Wam się te kafle sprawdzają? Trudno sa są w utrzymaniu czystości ze względu na dwa strukturę? Pozdrawiam Cześć, dzięki za miłe słowa. W utrzymaniu czystości nie są trudne. Po szlifowaniu ścian, czy malowaniu było na nich strasznie dużo pyłu, a wystarczyło odkurzyć, umyć kilka razy i teraz jak się myje w miarę nie za rzadko to jest ok. Tylko lojalnie ostrzegamy, że są bananowate i jak chcesz cienką fugę (my mamy 1,5mm) to te "ząbki" widać - jak wiesz gdzie patrzyć. Grubsza fuga pewnie by trochę je bardziej zgubiła. O takim normalnym, domowym użytkowaniu to możemy pogadać za pół roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
o_n1 15.01.2019 22:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2019 Tak chciałam by tą podłoga wygladala- wiatrołap, kuchnia., salon i przestrzeń pod schodami. Ta bananowość trochę mnie odstrasza , ale kafle kolorystycznie są świetne i mają dobrą cenę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doli. 16.01.2019 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2019 Tak chciałam by tą podłoga wygladala- wiatrołap, kuchnia., salon i przestrzeń pod schodami. Ta bananowość trochę mnie odstrasza , ale kafle kolorystycznie są świetne i mają dobrą cenę. Bardzo podobny układ do naszego. Kafle są piękne jeśli chodzi o kolor i usłojenie i jakość reprintu. Drugi raz wybralibyśmy te same, nawet z bananami A cena rewelacja, tylko nie wierz w dostępność na magazynach w sklepach internetowych. Trzeba dzwonić i pytać, bo ja miałam upatrzone w jednym i okazało się, że tam już nie ma. Dopiero w którymś z kolei mieli na magazynie tyle co potrzebowałam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
o_n1 16.01.2019 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2019 Bardzo Ci dziękuję. Zostanę przy tym wyborze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
o_n1 16.01.2019 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2019 Doli. a macie jakieś grzejniki w łazienkach? a jeśli tak to jakie wybraliście? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doli. 16.01.2019 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2019 Doli. a macie jakieś grzejniki w łazienkach? a jeśli tak to jakie wybraliście? Brak grzejników, mamy nadzieję, że nie będą potrzebne. Ale mamy przygotowane ewentualne miejsce na grzejniki (pionowe) wraz z gniazdkiem elektrycznym obok, więc jak coś to można dołożyć elektryczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
o_n1 16.01.2019 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2019 Rozumiem, podłogowe ogrzewanie mamy na całym dole a na górze tylko w łazience i zastanawiam się nad grzejnikami w łazienkach- czy będą potrzebne.Co do kafli Fargo Gold- dostępne od lutego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jak_to_mozliwe 16.01.2019 13:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2019 Zmieńcie na OP na górze też. Czemu tak nie robicie od razu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
o_n1 16.01.2019 14:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2019 też mi to już przeszło przez głowę ale sama nie wiem czy chce mieć OP w sypialni... wszystko jest kwestią upodobań. Z mężem co do OP w łazience górnej nie mieliśmy wątpliwości ale co do sypialni zaczęliśmy się zastanawiać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jak_to_mozliwe 16.01.2019 16:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2019 A co budzi Wasze zastrzeżenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tern 17.01.2019 07:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2019 Pewnie mity o latającym kurzu i puchnących nogach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
o_n1 17.01.2019 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2019 Powiedzmy że poniekąd to też.. ..jednakże decyzja już zapadł w. Także będzie pół na pół. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jak_to_mozliwe 17.01.2019 10:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2019 Jestem typem "nie wiem, więc zapytam albo doczytam", i tak na przykład w kwestii ogrzewania podłogowego - trafiłem na tyle sprzecznych opinii, że poszukałem opracowań naukowych na ten temat...I trafiłem! Bardzo fajne opracowanie dr Michała Strzeszewskiego z Politechniki Warszawskiej, dobrze i jasno napisana publikacja na ten temat, polecam przeczytać: http://www.is.pw.edu.pl/~michal_strzeszewski/ioiw/podlogowei jeszcze wpływ tego ogrzewania na jakość powietrza http://www.is.pw.edu.pl/~michal_strzeszewski/articles/wplyw_ogrzewania_podlogowego_na_iaq.pdf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annatulipanna 17.01.2019 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2019 Powiedzmy że poniekąd to też.. ..jednakże decyzja już zapadł w. Także będzie pół na pół. ������ Temat wałkowany od lat... Przemyślcie jeszcze swoją decyzję, bo warto! Sporo przykładów już podawałam z najbliższego otoczenia, dotyczących ogrzewania podłogowego i nie chcę zaśmiecać dziennika Doli i jak_to_możliwe. Ale szkoda by było, żebyście powtórzyli los moich znajomych, którzy też zrezygnowali z OP w sypialniach. Dzisiaj po 4 latach od zamieszkania, jest to najbardziej znacząca decyzja, której żałują. Powodzenia! Ps. Hej gospodarze! Domagam się jakiejś aktualizacji dziennika. Cisza u Was, a moja ciekawość nie śpi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
o_n1 17.01.2019 14:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2019 Dzie kuje Wam bardzo ! Jak_to _możliwe wezimę się za lekturę . Jak annatulipanna nie chce Wam zaśmiecać dziennika i wezmę sie za czytanie a Was prosimy o aktualizację co u Was Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts