kurtz 14.08.2017 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2017 Dylatować chudziaka czy nie, czytam opinie i zdania są podzielone. Zastanawiam się też czy dawać pod niego folie czy nie, żeby przerwać kapilarne podciąganie wilgoci, możne i folia się podziurawi trochę, ale podciąganie kapilarne powinno być przerwane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kemotxb 14.08.2017 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2017 Ja dylatowałem i dawałem folię, nie dlatego żeby przed wodą chronić co by nie podciągała tylko po to żeby w piach betonu nie lać bo akurat gorąco było i mimo że mocno zlałem wodą to i tak piach suchy był Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kurtz 14.08.2017 19:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2017 Czym dylatowałeś? 2cm styropiany obwodowo będzie ok? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kemotxb 14.08.2017 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2017 Aż tak mocno to nie, dałem piankę dylatacyjną 5 mm i szerokości 10 cm, to powinno wystarczyć. Ale można dać styropian tzn jak już to chyba XPS bo będzie miał styczność z gruntem/piaskiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawko123 14.08.2017 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2017 niczym nie dylatuj, beton ja wyschnie sam się zdylatuje.a jak bardzo chcesz, to posmaruj ścianę fundamentowa jakimś dysperbitem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kemotxb 14.08.2017 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2017 XPS będzie drogi mimo że to paski, ale pianka dookoła kosztowała mnie hm 50 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts