Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

dosta?em WZ!! i mam kilka pyta?

pawelurb

Recommended Posts

Pawelurb, spokojnie :D Też mam jelczańskie "warunki", rzeczywiście dość mocno doprecyzowane. Nie narzekałbym na to, gmina unika w ten sposób budowania różnych potworków (vide wątek Trzeba mieć fantazję...). Przy czym ja osobiście wzajemnie się wykluczających urzędniczych pomysłów nie miałem.

W pobliskiej Oławie jest pracownia architektoniczna, która za 4K zł (brutto) robi projekt indywidualny z dodatkowym, wolnostojącym garażem, szambem i projektem posadowienia zbiornika na gaz. W zasadzie mogę ich polecić, choć miałem pewne problemy z dotrzymaniem terminów przez p. rysownika. Ale idzie zima, nie musisz się jakoś wybitnie chyba śpieszyć. U mnie w 2 m-ce powstał solidny, ładny projekt w pełni zgodny z warunkami i (przede wszystkim) naszymi marzeniami. Pozostałe kwestie współpracy z projektantem w zasadzie bez zarzutu.

Bazowaliśmy na znalezionym w katalogu projekcie GL 121 firmy STUDIO ATRIUM, ale przenosiliśmy schody, wydłużaliśmy budynek o metr, itp. Warto najpierw znaleźć coś, co jest bliskie wymarzonemu ideałowi, wtedy rozmowy z architektem są konkretniejsze i... ciekawsze :roll:

W razie czego namiary na pracownię na priva.

ps. w którym miejscu J-L masz działkę?