orzechowka 16.08.2017 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2017 (edytowane) Witam, Którą uczelnie wybrać na studia podyplomowe z architektury wnętrz : Łódzką ASP czy Politechnikę Śląską? Przy stacjonarnych studiach oczywista byłaby politechnika, ale podyplomowe różnie są prowadzone. Z góry dziękuję PS.Porównanie oferty programowej: Politechnika:Historia wnętrz - wykład 8 godzinHistoria designu - wykład 6 godzinFilozofia i estetyka designu - wykład 4 godzinyMetodologia projektowania - wykład 6 godzinZagadnienia prawa - wykład 6 godzinErgonomia - wykład 12 godzin, seminarium 4 godzinyDokumentacja i techniki prezentacji- wykład 6 godzinPortfolio - wykład 4 godziny, seminarium 2 godzinyMateriałoznawstwo i technologie - wykład 10 godzinOświetlenie i barwa - wykład 10 godzin, seminarium 4 godzinyKomunikacja wizualna - wykład 4 godziny, seminarium 4 godzinyProjektowanie graficzne i fotografia - wykład 5 godzin, laboratorium 4 godzinyZagadnienia koloru w architekturze - laboratorium 9 godzinSztuki plastyczne w architekturze - laboratorium 12 godzinZagadnienia wystawiennictwa - wykład 4 godzinyTechnologie informacyjne - wykład 2 godziny,laboratorium 7 godzinProjektowanie architektury wnętrz - wykład 4 godziny,projekt 52 godzinyProjektowanie przedmiotu - wykład 3 godziny, projekt 36 godzinProjekt dyplomowy - projekt 12 godzin ASP:Projektowanie przestrzeni wystawienniczej - wykłady 9 godzin, ćwiczenia 21 godzinProjektowanie architektury wnętrz mieszkalnych- wykłady 23 godziny, ćwiczenia 36 godzinProjektowanie architektoniczne - wykłady 9 godzinPrzygotowanie dokumentacji technicznej dla wykonawcy (rysunki techniczne, oświetlenie itp.) wykłady 12 godzin Projektowanie architektoniczne - ćwiczenia 21 godzinWspółczesne technologie i materiałoznawstwo - wykłady 9 godzinProjektowanie wnętrz użyteczności publicznej - wykłady 9 godzinProjektowanie wnętrz użyteczności publicznej - ćwiczenia 21 godzin Dokumentacja projektowa ArchiCAD Warsztaty komputerowe 32 godzinyTechniki prezentacji projektów 3d - SketchUp i V-ray Warsztaty komputerowe 32 godzinyBudowa marki osobistej (autoprezentacja) 6 godzinPodstawy twórczej przedsiębiorczości 6 godzinPrawo autorskie 4 godziny Edytowane 18 Sierpnia 2017 przez orzechowka Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/231631-dobre-studia-podyplomowe-architektura-wn%C4%99trz/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anika1003 19.08.2017 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2017 Tego się nie da porównać... szkoła szkole nie równa, a sylabusy żyją własnym życiem.Ja studiowałam na 3 uczelniach, w tym jednej za granicą i lepiej stawiać na praktykę niż na suche uczenie się regułek i wykłady. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/231631-dobre-studia-podyplomowe-architektura-wn%C4%99trz/#findComment-7390550 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
orzechowka 19.08.2017 13:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2017 Tego się nie da porównać... szkoła szkole nie równa, a sylabusy żyją własnym życiem. Ja studiowałam na 3 uczelniach, w tym jednej za granicą i lepiej stawiać na praktykę niż na suche uczenie się regułek i wykłady. Dzięki za odpowiedź. Zgadzam się w 100%. Pytam trochę z desperacji (muszę podjąć szybko decyzję) - licząc na opinie osób, które ukończyły którąś z tych podyplomówek albo znają kadrę konkretnego wydziału Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/231631-dobre-studia-podyplomowe-architektura-wn%C4%99trz/#findComment-7390552 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anika1003 19.08.2017 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2017 W tym akurat nie pomogę, bo ja bardziej Polska zachodnia i Niemcy.A po jednym i drugim masz taki sam tytuł, więc ja nie widzę różnicy. Cel jest jeden- zaliczyć wszystko. A potem i tak zależy od Ciebie, czybędziesz w stanie tą wiedzę wykorzystać w praktyce. Często studia mijają się z realnością i akurat nie ma co kierować się czy to politechnika czy jakieś tam PWSZ. Akurat ja wolę PWSZ-y, bo jest mniej studentów i lepszy kontakt z wykładowcami. Nie jest się tylko numerkiem jak na polibudzie we Wrocławiu- gdzie nikt z nazwiska Cię nie zna...To dla mnie największy minus "wielkich" uczelni. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/231631-dobre-studia-podyplomowe-architektura-wn%C4%99trz/#findComment-7390618 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Domi121 31.12.2021 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2021 Teraz sporo uczelni daje mozliwosc studiowania online, sama skorzystałam i juz jestem absolwentem wskz Jak ktos sie zastanawia czy warto to zdecydowanie tak! Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/231631-dobre-studia-podyplomowe-architektura-wn%C4%99trz/#findComment-7976147 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts