AnnNowak 17.08.2017 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2017 Mam na działce stary dom mieszkalny. Jest w nim oczywiście prąd i woda. Instalacja wodociągowa bo do ścieków jest szambo. Czy jeżeli wybuduje zaraz obok drugi dom mieszkalny , to czy rury do wody będę mogła pociągnąć od tego domu i instalacje elektryczną także?Czy też będę musiała występować o warunki przyłączenia osobno do nowego domu i ta instalacja będzie odrębna i ciągnięta od drogi gdzie są przyłącza? Zrobiłam babola z tymi pytaniami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gnago 17.08.2017 15:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2017 Mam na działce stary dom mieszkalny. Jest w nim oczywiście prąd i woda. Instalacja wodociągowa bo do ścieków jest szambo. Czy jeżeli wybuduje zaraz obok drugi dom mieszkalny , to czy rury do wody będę mogła pociągnąć od tego domu i instalacje elektryczną także? Czy też będę musiała występować o warunki przyłączenia osobno do nowego domu i ta instalacja będzie odrębna i ciągnięta od drogi gdzie są przyłącza? Zrobiłam babola z tymi pytaniami? Możesz . Nie. A to będzie modernizacja starego czy budowa nowego domu na działce. Wygoda wg procedur sugeruje pierwsze rozwiązanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnnNowak 17.08.2017 15:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2017 Możesz . Nie. A to będzie modernizacja starego czy budowa nowego domu na działce. Wygoda wg procedur sugeruje pierwsze rozwiązanie To byłaby budowa nowego domu na działce bo modernizacja starego wymagałaby sporych kosztów. Chciałabym postawić mały ciepły domek a stary 200 metrowy poniemiecki dom niech sobie stoi. Jest całkiem ładny z zewnątrz. Koszty rozbiórki powalają ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jak_to_mozliwe 17.08.2017 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2017 Myślę, że gnago ma na myśli, że doklejając nowy budynek do starego można to nazwać modernizacją istniejącego domu, co znacząco uprości procedury. Mam rację? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcin34_Śl 17.08.2017 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2017 ALe wtedy obowiązują przepisy przeciwpożarowe chyba - 8 m odległości od domów lub 6 m jeśłi sciany bez okien Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 17.08.2017 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2017 ALe wtedy obowiązują przepisy przeciwpożarowe chyba - 8 m odległości od domów lub 6 m jeśłi sciany bez okien Jeżeli domy są na jednej działce te przepisy nie obowiązują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts