Wojmat 18.08.2017 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2017 Witajcie. Liczę na opinie fachowców w temacie dachów płaskich. Właśnie wykonano na moim domu dach płaski na stropie żelbetowym, wykonanie: papa podkładowa-styropapa ze spadkiem 1,5% od dwóch ścian - papa podkładowa - papa wierzchniego krycia. W dwóch miejscach po deszczu pojawiają się zastoje wody. Za kominem na stropie był najniższy poziom betonu i to się odwzorowało na izolacji. Pytanie jest czy powinienem się tym przejmować, jak rozmawiać z wykonawcą który twierdzi że wszystko jest OK. Z góry dzięki za jakieś info. Pozdrawiam Wojtek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariober 19.08.2017 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2017 Pewnie że jest Ok , nie masz się czym martwić . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jan P. 20.08.2017 05:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2017 Spadki to podstawa. Przed przystąpieniem do krycia powinien sprawdzić. Kominy wyklejone "pod wodę" - poważny błąd. Papa przy ogniomurze bocznym nie powinna być cięta . Ja bym nie zapłacił. Zwrot pieniędzy za materiał i nerwy. Uczyć paproków roboty. Jan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolend 08.03.2021 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2021 (edytowane) Widzę, żę stoi mi woda delikatnie na dachu garażu. Czy takie coś można zostawić, czy próbować 'prostować' dach, czyli zrywać do płyt, 'poprawiać' kąt płyt i papa od nowa? https://ibb.co/R6nzpvJInaczej nie udało mi się dodać zdjęcia Edytowane 8 Marca 2021 przez kolend Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 21.03.2021 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2021 Jak papa jest dobrze wgrzana czyli są wypływy to nie ma się czym przejmować. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jan P. 22.03.2021 05:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2021 Papa powinna być równolegle do rynny. Ja bym poprawił spadki i papę prawidłowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 22.03.2021 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2021 Janie wypływy są gwarancją szczelności! Jak wytapia się śnieg na takim dachu to wody jest znacznie więcej. Jak Przepusty są zamarznięte to na takim dachu jest basen. Jak jest oberwanie chmury to tak samo. Serdecznie Cię pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RobertJG 25.03.2021 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2021 Wykonawca nie należy do profesjonalistów ale jeśli papa jest dobrej jakości a zgrzewy są wykonane prawidłowo, to nie masz się czego obawiać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts