timel 31.10.2009 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2009 Poproszę, ponieważ wciąż nie podjąłem decyzji kogo wybraćpozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 31.10.2009 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2009 Ok. Przesle wieczorem pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marlow 11.12.2009 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2009 Witam, ależ rozpromieniałam jak znalazłam Tarnusów Jesteśmy w trakcie budowania domu (Huragan 2) w Łęgu Tarnowskim,a ponieważ mieszkam w Tarnowie dopiero rok szczególnie brak mi kontaktów i wsparcia. Niby koniec sezonu a u nas pełne deskownie dachu dziś zwieńczone i do świąt ma być dachówka. Jak tylko to będzie możliwe chcemy ruszyć z instalacjami. Mamy rok na wyprowadzenie domu do stanu używalności i tego kurczowo się trzymamy Ale bez dobrych poleconych ekip mogę tylko marzyć Także tak: od przyszłego tygodnia wmontuje tu dziennik, a Was moi drodzy proszę o namiary na kolejne grupy fachemenów Oczywiście z jakością i po taniości Lub tak z przewagą jakości. Ogólnie jeśli ktoś nie narzeka na swoich albo zna dobrych cudzych to klaniam się w pas i żebrzę o numer telefonu!!! Wzywam do reaktywacji. Wiem,że święta, ale będę marudzić PZDR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kate_Sz 12.12.2009 15:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2009 witaj Marlow grupa raz aktywna, innym razem trochę mniej, ale napewno pomoże jako że walczysz jeszcze na budowie - życzę dobrej pogody- bez huraganów gdybyś mogła zmniejszyć awatar, strona będzie bardziej czytelna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magierkas 14.12.2009 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2009 Witam Tarnowian. Na wiosnę mam zamiar zacząć budowę swojego domku cieszę sie że znalazłem grupę z tarnowa, mam nadzieje iż będzie ona cennym źródłem informacji i dużą pomocą podczas budowy.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TT16 15.12.2009 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2009 witamy. aktywność grupy rośnie w zastraszającym tempie . i oby tak dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kate_Sz 15.12.2009 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2009 trafna uwaga u nas SSO gotowy , domek prawie zabezpieczony przed zimą, teraz zajęliśmy się tematem przyłączy.... no nic miłego, papiery , urzędy, kasa kasa kasa... magierkas a gdzie będziesz budował? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magierkas 15.12.2009 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2009 zbylitowska góra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marlow 17.12.2009 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2009 Witam, miałam dziennik zakładać, ale czasu brak.... eeh Mimo mrozów i śniegów dziesięcioosobowa ekipa tworzy nam dach. Jeszcze 1,5 dnia i będzie gotów. Co do namiarów, to niestety jestem tuż przed instalacjami i nie pomogę w kwestii tynków, natomiast proszę o namiary na instalatorów jeśli są godni polecenia. My jedynie możemy polecić naszą ekipę biudowlaną i składy budowlane,z którymi nie było spięć. No i jeszcze pytanie apropo ogrodznia; potrzebny jest geodeta do wytyczania granic? Jak to u Was?? pozwolenie czy zgłoszenie jakieś potrzebne ? Mamy projekt zjazdu i tyle w tej kwestii, a też jak mrozy zejdą bedziemy próbowali się grodzić. No i musimy też instalacje zrobić do wiosny,bo mamy trochę mało czasu na dopieszczanie domu. Do września musimy zamieszkać wiem, wiem, zuchwałość PZDR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marlow 17.12.2009 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2009 taaaa, widać że wyrafinowany forumowicz ze mnie hehe odpowiadam na posta z drugiej strony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TT16 18.12.2009 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2009 witamz ogrodzeniem większego doświadczenia nie mam. Ale z tego co sie orientuje to PnB nie potrzeba. Jesli ogrodzenie biegnie od strony np drogi gminnej, ulicy, parku innych miejsc publicznych lub o wys pow 2,2 m to musisz dokonac zgloszenia i chyba z gminą uzgadnić (jesli ogrodzenie biegnie od str drogi gminnej). proponuje sie w gminie lub starostwie dowiedziec o szczegóły. Jeśli chodzi o ogrodzenie miedzy sąsiadami to raczej nie trzeba żadnej zgody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kate_Sz 18.12.2009 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2009 No i jeszcze pytanie apropo ogrodznia; potrzebny jest geodeta do wytyczania granic? Jak to u Was?? my narazie postawiliśmy tymczasowe ogrodzenie z siatki lesnej wzdłuż tylko jednej granicy działki - głównie z powodu wyjatkowo "miłego" sąsiedztwa z tejże własnie strony. Przebieg granicy znaliśmy, ale dla naszej pewności i żeby później nie było zgrzytów z sąsiadami zaprosiliśmy geodetów i wskazali nam dokładnie granicę. Ogrodzenie stoi i wszystko jak narazie gra o zasadach stawiania ogrodzeń poczytaj tu : http://www.muratordom.pl/prawo-i-pieniadze/dom-w-paragrafach/ogrodzenie-zgodne-z-prawem,6479_3501.htm pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kate_Sz 23.12.2009 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2009 Najserdeczniejsze życzenia, by te najpiękniejsze ze Świąt upłynęły Wam w atmosferze spokoju, radości i rodzinnego ciepła, a Nowy Rok niech będzie czasem pomyślnego spełnienia życzeń zarówno tych dużych jak i tych malutkich – bardzo osobistych. Kate_Sz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
propolis 23.12.2009 22:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2009 Marlow, jeśli zechcesz, podeślę na priv namiary na tynkarzy, którzy wiosną 2009 pracowali u mnie. Z tynków tradycyjnych (piasek, cement, wapno) w ich wykonaniu jestem bardzo zadowolony. Z ostatnich newsów wiem, że bardzo mocno aktywni są w Tarnowie i okolicach (np. Krzyż).O wylewkarzach na razie nie wypowiadam się, do wizyt parkieciarza i speca od płytek. Wydaje się że wylewki są bdb, ale chociem laik, mam małe uwagi. Niech zweryfikują je fachowcy; wtedy powiem coś więcej.Pozdrawiam świątecznie.Jarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TT16 24.12.2009 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2009 Z okazji świąt Bożego Narodzenia, składam Wam serdeczne życzenia. Niech Wam święta miłe będą, dźwiękiem śpiewu i kolędą. Z Wigilią tuz po zmroku i w radosnym Nowym Roku[/b] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marlow 26.12.2009 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2009 Choć prawie już po świętach to życzę spełnienia marzeń inwestycyjnych i osobistych no i zdrowia ponad wszystko Baaardzo będę wdzięczna za namiary na wspomnianą ekipę tynkarską. Wahamy się jeszcze miedzy gipsem a wapnem, ale chyba to drugie. Niby zdrowsze no i nie podobają nam się gładkie ściany jak puszki (nie będą pasować do stylu wnętrza o jakim marzymy)...W każdym razie decyzja nie podjęta ,....;/ Gdyby jeszcze ktoś był uprzejmy polecić hydraulików i elektryków to będzie mi bardzo miło Nasz dach potrzebuje jeszcze tylko pół-dniowej obróbki Dom stan surowy otwarty stoi:) Nie zabezpieczyliśmy jeszcze otworów, ciągle czasu brak. Śni mi się już nieogarnięcie nasze po nocach... Jeszcze podjazd niezrobiony (rów melioracyjny) korzystamy z drugiej drogi, ale ona jest zwykłą polną i w mokre sezony totalnie nieprzejezdna. Dobra nie będę pisać czego nie mam Dom stoi. POzdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iprk 27.12.2009 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2009 Święta, Święta i po Świętach ... Jestem tutaj nowy, zauważyłem grupę tarnowską, więc postanowiłem dołączyć. Chciałbym rozpocząć na wiosnę - mam nadzieję, że w tych ciężkich przecież dla większości przedsięwzięciach budowlanych będziemy mogli sobie pomagać. Obserwując forum zauważyłem, że niewiele jest praktycznych porad (opinii, adresów hurtowni, cen itp). Liczę na Wasze doświadczenie. Witam wszystkich serdecznie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TT16 28.12.2009 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2009 Baaardzo będę wdzięczna za namiary na wspomnianą ekipę tynkarską. Wahamy się jeszcze miedzy gipsem a wapnem, ale chyba to drugie. Niby zdrowsze no i nie podobają nam się gładkie ściany jak puszki (nie będą pasować do stylu wnętrza o jakim marzymy)...W każdym razie decyzja nie podjęta ,....;/ Gdyby jeszcze ktoś był uprzejmy polecić hydraulików i elektryków to będzie mi bardzo miło niestety ten etap przede mną, więc nie będę mógł Ci pomóc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iprk 28.12.2009 22:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2009 Jeśli możecie polecić mi dobrego i niedrogiego projektanta - będę wdzięczny. Na chwilę obecną mam zaklepany termin u wykonawcy SSO, ale nie mam projektu ( zostało mi bardzo niewiele czasu na załatiwenie wszelkich formalności papierologicznych, a to etap podobno baaaaardzo czaochłonny. Help! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kate_Sz 29.12.2009 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2009 no a tu z kolei ja nie pomogę, bo buduję wg gotowego projektu... a co do papierów to nie zazdroszczę i trzymam kciuki za załatwienie wszystkiego na czas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts