przemekj21 20.01.2010 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2010 Propolis, Ja tez mialem identyczne podejscie do sytuacji jak Ty, ceny gazociagow jak rowniez innych mediow uwazam za skandal! W cywilizowanym swiecie koszty doprowadzenia wszelkich mediow do dzilek powinni pokrywac 'mediodawcy' - czyz to nam budujacym ne ulatwilo by kilka spraw?! Wracajac do mojej sytuacji. Kilka wizyt i telefonow sprawilo ze doprowadzaja gazociag od glownej drogi do mojej dzialeczki (okolo 30m) za darmo, ale ile walki o to stoczylem to moje. Reasumujac gdybm musial na wlasny koszt doprowadzic gaz do mojej dzialki w zyciu bym tego nie robil. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
propolis 20.01.2010 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2010 przemku nasze podobne doświadczenia wynikają zapewne stąd, że byliśmy w tym samym budynku przy ul.Starowiejskiej w Brzesku Odpuściłem sobie temat gazu z kilku względów (m.in. mam naprawdę dużo drewna, "na kilka zim", już na działce - zabezpieczone pod zadaszeniem). Ponadto widząc, jak sprawuje się piec z podajnikiem w domu brata stwierdziłem, że na ten czas wystarczy mi to. A że kotłownię mam poza domem i ma ona powierzchnię około 28 m2, nie straszne mi brud, bałagan, magazynowanie opału i tym podobne "atrakcje", związane z paleniem paliwem stałym. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemekj21 20.01.2010 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2010 przemku nasze podobne doświadczenia wynikają zapewne stąd, że byliśmy w tym samym budynku przy ul.Starowiejskiej w Brzesku Odpuściłem sobie temat gazu z kilku względów (m.in. mam naprawdę dużo drewna, "na kilka zim", już na działce - zabezpieczone pod zadaszeniem). Ponadto widząc, jak sprawuje się piec z podajnikiem w domu brata stwierdziłem, że na ten czas wystarczy mi to. A że kotłownię mam poza domem i ma ona powierzchnię około 28 m2, nie straszne mi brud, bałagan, magazynowanie opału i tym podobne "atrakcje", związane z paleniem paliwem stałym. Pozdrawiam Kotlownia poza domem - tylko pozazdroscic. Ja tez jestem zwolennikiem pieca z podajnikiem i standartowego opalu, wkoncu to tez jakas tam przyjemnosc sprawic sobie zabawe z paleniem w piecu itd. a nie tylko ustawic programator i palic gazem jednoczesnie bac sie ile to kasy za rachunek przyjdzie. Wszystko ma swoich zwolennikow i przeciwnikow. Tak budynku na Starowiejskiej to dlugo nie zapomne. Kurde siedza sobie 'profesorki' w cieplych biurach i za grosz zrozumeinia lub jakiegos wsparcia dla nowego klienta, ehh szkoda nerwow! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magierkas 21.01.2010 16:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2010 Mam pytanie do kolegów i koleżanek Który ze składów budowlanych w tarnowie ma najlepszą a przede wszystkim najtańszą ofertę materiałów budowlanych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemekj21 21.01.2010 17:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2010 Mam pytanie do kolegów i koleżanek Który ze składów budowlanych w tarnowie ma najlepszą a przede wszystkim najtańszą ofertę materiałów budowlanych Ja duzo kupowalem z Sufigsu i powiem ze dostalem bardzo dobre rabaty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 21.01.2010 23:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2010 Wlasnie wczoraj zadzwonilam do SUFIGS -u zeby zapytac w jakiej cenie sprzedaja POROTHERM 25 P+W firmy WIENERBERGER ....... i co uslyszalam 8 zlotych sztuka !!!!! Zapytalam Pana skad taka cena ? uslyszalam '' Z KATALOGU PROSZE PANI " Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemekj21 22.01.2010 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2010 Wlasnie wczoraj zadzwonilam do SUFIGS -u zeby zapytac w jakiej cenie sprzedaja POROTHERM 25 P+W firmy WIENERBERGER ....... i co uslyszalam 8 zlotych sztuka !!!!! Zapytalam Pana skad taka cena ? uslyszalam '' Z KATALOGU PROSZE PANI " Upss no to niezle. Bo z nimi to trzeba ostro negocjowac, najlepiej od razu das sie na pierwsze pietro gdzie siedza przedstawiciele handlowi i z nimi sie targowac. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TT16 22.01.2010 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2010 to może inaczej. Daj im projekt do wyceny i przywołaj ceny z allegro. Może myslą że chcesz zrobić zakup jednorazowy. Ja u nich kupowałem i jestem bardzo zadowolony. Jest też inna możliwość zapytaj firmy, która będzie Ci budować dom - nieraz współpracują z hurtowniami i mają bardzo dobre ceny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 22.01.2010 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2010 Rozmawialam juz z przedstawicielem ........ w listopadzie 2009 zrobil mi wycene na caly dom ceny tez nie byly rewelacyjne , teraz zrobilam drugie podejscie ..... i tak nie bede u nich brala materialu chcialam sie rozeznac w cenach na rynku tarnowskim zeby sprawdzic czy te ktore proponuja w innych miejscowosciach odbiegaja od Tarnowa !!!! NO I ODBIEGAJA . Jeden sklad w Tarnowie wykazal sie zdrowym rozsadkiem cenowym ...... byc moze u nich zrobie zakupy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
propolis 22.01.2010 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2010 Rozpoczynając budowę nastawiłem się na zakup materialów w lokalnych hurtowniach czy składach (Czchów, Zakliczyn, Ciężkowice itp); w istocie dużą część tam zakupiłem. Mimo to sporo kasy zostawiłem w hurtowniach tarnowskich, tych 2 największych...Jeżeli ktoś ma życzenie, służę namiarami do przedstawicieli handlowych; zniżki i upusty godne rozważenia.Tutaj tylko pw. PS. Gratis - namiary na super gościa od alarmu (jeśli ktoś sobie życzy). Jeszcze tacy się rodzą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iprk 24.01.2010 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2010 Ja również piszę się na namiary do tanich składów budowlanych w Tarnowie A chętnie również na alarmistę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zgal1 26.01.2010 15:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2010 Witam czy ktoś zna firmę PATBUD Dariusza Myśliwca, czy warto nawiązywać z nimi współpracę. Bardzo proszę o informację, może być na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TT16 28.01.2010 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2010 przykro mi. nie słyszałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kate_Sz 28.01.2010 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2010 mam pytanie: gdzie kupowaliście Wasze okna? co sądzicie o oknach w kolorze tylko z zewnątrz ? (znaczy się, że wewnątrz białe ) zastanawiam się nad taką opcją Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemekj21 28.01.2010 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2010 mam pytanie: gdzie kupowaliście Wasze okna? co sądzicie o oknach w kolorze tylko z zewnątrz ? (znaczy się, że wewnątrz białe ) zastanawiam się nad taką opcją Ja swoje okna kupowalem w OknoPlusie, krakowska firma. Jestem bardzo zadowolony, okna solidnie wykonane. Moje okienka sa koloru zloty dab, w srodku i na zewnatrz. Natomiast kolega zamowil sobie okienka Avante, tez znakomite okna, Mahoniowe ale tylko z zewnatrz, w srodku biale. Coz uwazam ze jest to kwestia gustu. Moj gust podpowiada mi ze ejdnak ten sam kolor w srodku i na zewnatrz. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kate_Sz 28.01.2010 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2010 mam pytanie: gdzie kupowaliście Wasze okna? co sądzicie o oknach w kolorze tylko z zewnątrz ? (znaczy się, że wewnątrz białe ) zastanawiam się nad taką opcją Ja swoje okna kupowalem w OknoPlusie, krakowska firma. Jestem bardzo zadowolony, okna solidnie wykonane. Moje okienka sa koloru zloty dab, w srodku i na zewnatrz. Natomiast kolega zamowil sobie okienka Avante, tez znakomite okna, Mahoniowe ale tylko z zewnatrz, w srodku biale. Coz uwazam ze jest to kwestia gustu. Moj gust podpowiada mi ze ejdnak ten sam kolor w srodku i na zewnatrz. Pozdrawiam dzięki przemekj21 a kupowałeś okna u jakiegoś przedstawiciela, czy bezpośrednio w firmie? jak z pomiarem - oni przyjeżdżali do Ciebie? bo ja pytałam u lokalnego przedstawiciela Oknoplast i robią wycenę na podstawie mojego pomiaru... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemekj21 28.01.2010 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2010 A wiec moja historia z zakupem okien zaczela sie w firmie 'Leonard', ktora jest przedstawicielem OknoPLus: http://www.leonard.nazwa.pl/ Wszystko zalatwialem z Pania Karolina. Dostalem kilka klamek z wersji exclusive i 2 stacje pogodowe za darmo. Przyjechali na budowe porzadnie wszystko wymierzyli, doradzili itd. Pelny profesjonalizm. Pozniej po kilku tygodniach w umowionym temrinie okna zostaly zamontowane przez ich wykonawcow. Wszystko montowane do lasera, zadnych problemow. Wiec szczerze polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kate_Sz 28.01.2010 13:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2010 jeszcze raz dzięki! już lecę przeglądać stronkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iprk 28.01.2010 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2010 przemekj21jakie okna brałeś? Pakiety 3-szybowe czy standard? Jak z cenami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marlow 29.01.2010 15:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2010 Hej, ja właśnie zamówiłam okna. Mają być końcem lutego. Zdecydowaliśmy się na szybę podwójną bo mimo,że budujemu ciepły dom i istotne są dla nas straty cieplne to jednak ekonomicznie nieopłacalne byłoby zamontowanie szyby potrójnej... Bujamy się jeszcze z ogrodzeniem i instalacjami...Od marca przydałoby się zacząć pracę, ale na razie wykonawcy nie wytypowani ostatecznie... Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts