Edyta M 03.05.2010 03:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2010 Witam, zdecydowaliśmy się z mężem ze zaczynamy przymiarki do budowy domu. Na razie szukamy działki w okolicach Zbylitowskiej Góry (gdyby ktoś coś wiedział to proszę o info). Byłabym wdzięczna za podanie namiarów jakiejś dobrej firmy budowlanej, która wybudowałaby nam dom pod klucz lub ewentualnie w stanie surowym + geodeta+ kierownik budowy. Dzięki za info. Witam Jesli u mnie wszystko pojdzie dobrze z budowaniem .... (innej opcji nie biore pod uwage ) to bede mogla polecic swoich wykonawcow , jak do tej pory jest ok. ale to poczatki wiec trudno powiedziec . Pozdrawiam Edyta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magierkas 03.05.2010 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2010 Witam, zdecydowaliśmy się z mężem ze zaczynamy przymiarki do budowy domu. Na razie szukamy działki w okolicach Zbylitowskiej Góry (gdyby ktoś coś wiedział to proszę o info). Byłabym wdzięczna za podanie namiarów jakiejś dobrej firmy budowlanej, która wybudowałaby nam dom pod klucz lub ewentualnie w stanie surowym + geodeta+ kierownik budowy. Dzięki za info. Cześć Jeśli jesteście zainteresowani działką w Zgłobicach to mogę wam dać namiary telefoniczne na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
siso1 03.05.2010 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2010 Edyta M - czekam niecierpliwie na namiary żebym sobie ich zabukowała na dalszy termin. A ty gdzie budujesz? Magierkas - proszę o namiary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kama33 03.05.2010 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2010 Witam Czy ktoś z was buduje dom wg projektu Muratora C114 - znany?. A moze znacie kogoś, kto budował, buduje, lub widzieliście taki domek? Będe wdzieczna za namiary http://projekty.muratordom.pl/projekt?grupa=1&IdProjektu=371&IdKolekcji=&frm_search=1&id_grupy=1&powierzchnia_od=&powierzchnia_do=&typ_budynku=1&technologia=2&piwnica=0&bryla=1&kat_nach_od=&kat_nach_do=&wysokosc_w_kalenicy_od=&wysokosc_w_kalenicy_do=&szer_dzia_od=&szer_dzia_do=&gleb_dzia_od=&gleb_dzia_do=&wym_el_front_od=&wym_el_front_do=&wym_el_bocznej_od=&wym_el_bocznej_do=&pokoje_parter=5&pokoje_bez_salonu=5&pokoje_bez_salonu_input=&author_id=&x=21&y=6&nr=1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paweł B 04.05.2010 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2010 Ja będę w niedalekiej przyszłości budował w Tarnowie dom który jest nieco mniejszy od znanego C114a i nawiązuje swoimi parametrami do projektu gotowego o który pytasz. Wzasadzie wersja C114 jest zbyt mała jak dla mnie poniewaz chcę zrobić dodatkowe schody na górę i wykorzystać poddasze. Wiąże się to ze zmianą kąta nachylenia połaci dachu do 26stopni aby uzyskać nieco przestrzeni uzytkowej. Nie wiem w której gminie chcesz budować swój dom ale najcześciej w warunkach zabudowy urzędnicy piszą 35-45 stopni kąt nachylenia połaci dachu a to wyklucza zupełnie domy parterowe z podaszem nieużytkowym. Ja we wniosku zaznaczyłem to wyrażnie i dostałem warunki zabudowy gdzie kąt nachylenia połaci dachu ma się zawierać w przedziale 20 -45 stopni. Moj projekt jest do oglądniecia pod linkiem http://www.oferteo.pl/rfp/downloadAt...achmentId=6904 zapisany w pdf. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kama33 04.05.2010 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2010 Paweł B -- dzięki za odpowiedź Będę budować w Dębicy. We wniosku o warunki zabudowy zaznaczyłam, że chcę dom z dachem 20 stopni. WIem jednak, e róznie to bywa, dlatego nie kupuję jeszcze projektu ale czekam Jeżeli będę musiała mieć kąt powyżej 30 stopni, wtedy pewnie zdecyduję sie na dom z poddaszem uzytkowym. Niestety, nie działa mi link do strony, którą podałeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kama33 04.05.2010 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2010 Pweł B -- juz znalazłam w innym temacie link do Twojego projektu Przeanalizuję dokłądnie rusunki, bo tez chciałabym pozmienic troszkę. A jak urosną u Ciebie mury, to wproszę się na oglądanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosqa3 10.05.2010 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2010 Jestem zielona i dopiero leże w łóżeczku i obraca głowę i chciałam się dowiedzieć ile kosztuje w tarnowie wykonanie mapy do celów projektowych proszę o szybką odp dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 11.05.2010 01:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2010 Jestem zielona i dopiero leże w łóżeczku i obraca głowę i chciałam się dowiedzieć ile kosztuje w tarnowie wykonanie mapy do celów projektowych proszę o szybką odp dzięki Geodeta zrobil mi 5 mapek do celow projektowych za 500 zl. ale musze zaznaczyc , ze to znajomy znajomych ..... Pozdrawiam Edyta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TT16 11.05.2010 06:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2010 mapki ok 800 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosqa3 11.05.2010 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2010 Dzieki bo nam powiedzial ze zrobi za 600 zł i zrobi tyle ile chcemy mapek 4 szt napewno wiec chyba jest to rozsadna cena Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosqa3 11.05.2010 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2010 A moze mi jeszcze napiszecie ile za wykopanie studni wołają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 12.05.2010 02:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2010 Studnia z kregow .... za wstawienie 1 kregu 80 zl. + 2 pomocnikow po 10 zl. na godzine kazdy ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 13.05.2010 00:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2010 Hejka Macie moze namiary na piasek do zasypywania fundamentow .... interesuje mnie cena za tone (kubik ) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TT16 13.05.2010 07:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2010 mówisz i masz:piasek do zasypywania 43 zł / (tylko czy za tone czy za kubik) tak czy inaczej za 1 wywrotke 430 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dziobeczek1 13.05.2010 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2010 Witam, poszukuję niedrogiej a dobrej ekipy do wiercenia głębinówki. Czy ktoś wykonywał taką studnię w ostatnim czasie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzepa 13.05.2010 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2010 Zgłębiając wiedzę na teamt kontraktonów wpuszczanych zupełnie przypadkowo wpadłem na ten wątek, aż mnie zamurowało Tarnów w necie na muratorze !!!!! Coś nieprawdopodonego!!! Jako że buduje od lipca 2009 w Skrzyszowie z marszu podłączam się pod ten wątek. Jest mi niezmiernie miło znaleść się wśród "sąsiadów". Tak więc witam i życzę wszystkim pogody ducha i uporu w realizacji swoich celów. Moja budowa stan surowy zamknięty obecnie tynki wewnętrzne w trakcie realizacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzepa 13.05.2010 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2010 Hejka Macie moze namiary na piasek do zasypywania fundamentow .... interesuje mnie cena za tone (kubik ) Pozdrawiam Na moją działkę parę miesięcy temu wywrotka (10-12 kubików) ziemi (brudnego piasku) po 200 zł w tej samej cenie ta sama wywrotka w ubiegłym roku woziła i zasypywała fundamenty. Jakby ktoś potrzebował mogę kontakt udostępnić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 14.05.2010 01:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2010 Na moją działkę parę miesięcy temu wywrotka (10-12 kubików) ziemi (brudnego piasku) po 200 zł w tej samej cenie ta sama wywrotka w ubiegłym roku woziła i zasypywała fundamenty. Jakby ktoś potrzebował mogę kontakt udostępnić. Witam Prosze o namiary Pozdrawiam Edyta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzepa 14.05.2010 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2010 Witam Prosze o namiary Pozdrawiam Edyta Wysłałem chyba, gdyby nie doszło daj znać spróbuje raz jeszcze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts