Edyta M 06.08.2010 23:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2010 No to RERE79 prosze sie dowiedziec ....... i napisac tylko szybciutko Kochana bo ludzie chca budowac ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aliminer 08.08.2010 04:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2010 He he:) z tesciowa nie ma zartow, rozumiem i czekam. Bede b. wdzieczny za kontakt! Edyta, Projekt "z widokiem" swego czasu byl moim ulubionym projektem. Jednak brakuje mi w nim garazu;) Jestem fanem pracowni domy z wizja. Najchetniej kupilbym gotowy projekt, jednak mam droge dojazdowa od strony poludnia i spory problem z doborem projektu. Moze ktos ma podobny problem i podzieli sie doswiadczeniami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 08.08.2010 04:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2010 He he:) z tesciowa nie ma zartow, rozumiem i czekam. Bede b. wdzieczny za kontakt! Edyta, Projekt "z widokiem" swego czasu byl moim ulubionym projektem. Jednak brakuje mi w nim garazu;) Jestem fanem pracowni domy z wizja. Najchetniej kupilbym gotowy projekt, jednak mam droge dojazdowa od strony poludnia i spory problem z doborem projektu. Moze ktos ma podobny problem i podzieli sie doswiadczeniami? Jak duzy dom chcesz budowac ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 08.08.2010 04:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2010 Aliminer , a co powiesz na PRAKTYCZNY 1 .... przymierzalam sie do niego denerwowal mnie jednak ten garaz na froncie domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anka1983 08.08.2010 07:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2010 czy ktoś z okolic Tarnowa buduje dom Diuna III?My jesteśmy na etapie pierwszego stropu i chętnie obejrzelibyśmy domek na żywo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aliminer 08.08.2010 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2010 Aliminer , a co powiesz na PRAKTYCZNY 1 .... przymierzalam sie do niego denerwowal mnie jednak ten garaz na froncie domu Uwazam podobnie. Ten garaz w Praktyczny 1 troche z innej bajki:rolleyes: Moze gdyby byl z boku i zadaszony, to lepiej by sie komponowal, choc wtedy nie byloby tarasu. Podobaja mi sie projekty z serii "doskonaly" jednak sa za duze. Dla mnie odpowiedni metraz to max 170m2 pow uzyt., wliczajac garaz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rere79 08.08.2010 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2010 Ja po rozmowie z teściową. Żyję . Ale co bym miała nie przeżyć jak moja teściowa to fajna babka . Numer do gościa mam, wyślę Wam na priva. Edyta ,teściowa też nie ma pojęcia czy projektuje ogrodzenia. Jak będziesz chciała to musisz zadzwonić do niego. Co do Praktycznego1, podobno architekci z pracowni mają we wrześniu wypuścić wersję z garażem z boku i dodatkowo zadaszonym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TT16 08.08.2010 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2010 Witam - i dołączam - przyjmiecie? Buduję w mieście. Tarnów - pod Marcinką. I właśnie próbujemy podjąć jakąś decyzję - czy montować kolektory w połaci dachu czy później, już po położeniu blachy. Co myślicie? Jaka firma? I czy ktoś poza BOŚiem i innymi bankami (koszmarna sprawa) dotuje w mieście? Jeśli chodzi o dotacje próbowałbym w BGK na Mickiewicza, lub w BGŻ. Zawsze można zapytać w swojej gminie - nieraz też dotują Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rere79 08.08.2010 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2010 Ja z dotacjami nie pomogę, bo nie mam o tym zielonego pojęcia :/ Jak już wspomniałam wyżej, rozmawiałam z teściową. Dzwonił do nij architekt i powiedział jej tyle co i ja wiedziałam. Mamy skrzyknąć wszystkich sąsiadów przez których działki będzie przechodziła droga. Jeśli się zgodzą, to zwrócić się do geodety ( dobrego:rolleyes:) i ma wytyczyć drogę i odrazu nam zrobić podział działki. Potem notariusz. Przy dobrych wiatrach sprawy paierkowe zajmą nam z jakieś 2 lata . Ja się modlę żeby to było tylko te dwa lata. Bo znając rzeczywistość.... Zazdroszcze Wam, że się budujecie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 08.08.2010 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2010 Zazdroszcze Wam, że się budujecie RERE79 Nie zazdrosc ...... KUPA roboty ..... a jeszcze dla nas ODLEGLOSCIOWCOW , to tylko kupa roboty i nerwow bo nie ma Cie na miejscu .... i jak to moja madra Babcia mowila .. Jak nie dolozysz okiem to kieszenia ....... Pozdrawiam ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rere79 08.08.2010 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2010 Wogóle ja to już oczami wyobraźni wybieram panele i gres, bo dach, okna i drzwi wybrane. Żartuję oczywiście, ale w ulubionych mam tony inspiracji. Mam wrażenie, że mąż nie wytrzyma ze mną nawet do rozpoczęcia budowy. Już nie chce mnie słuchać w tym temacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rere79 08.08.2010 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2010 i jak to moja madra Babcia mowila .. Jak nie dolozysz okiem to kieszenia ....... Pozdrawiam ... oj bardzo mądrą masz Babcię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 08.08.2010 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2010 A tutaj cos w sprawie kolektorow .... http://funduszeue.info/blog/2010/07/11/kolektory2010/ http://www.nfosigw.gov.pl/gfx/nfosigw/userfiles/files/aktualnosci/2010/czerwiec/lista_bankow_kolektory_sloneczne.pdf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 08.08.2010 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2010 oj bardzo mądrą masz Babcię Niestety mialam .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 08.08.2010 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2010 Mam pytanko odnosnie przylacza gazu czy ktos przerabial ten temat ..... generalnie chodzi mi o podciagniecie gazu na dzialke , chce zrobic wszystkie niezbedne przekopy i wstawic skrzynke w ogrodzenie , nie chce doprowadzac go jeszcze do domu poniewaz pobor planuje nie wczesniej jak w 2012 zima .... czy mozna tak ? . Jesli podprowadze do domu to mam chyba 3 miesiace na rozpoczecie pobierania .... pozniej narzucane sa jakies kary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TT16 09.08.2010 06:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2010 czescz gazownią jest podobnie jak z energetyką. Podpisujesz umowe, wpłacasz opłatę ryczałtem (ok 2000), padasz na kolana i prosisz o zgody sąsiadów - jeśli przez ich działki będzie przechdził gazociąg i czekasz ok pół roku. aaa i skrzynkę gazową sobie kombinujsze np pod kolor oczu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aliminer 09.08.2010 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2010 Ja po rozmowie z teściową. Żyję . Ale co bym miała nie przeżyć jak moja teściowa to fajna babka . Numer do gościa mam, wyślę Wam na priva. Edyta ,teściowa też nie ma pojęcia czy projektuje ogrodzenia. Jak będziesz chciała to musisz zadzwonić do niego. Co do Praktycznego1, podobno architekci z pracowni mają we wrześniu wypuścić wersję z garażem z boku i dodatkowo zadaszonym. Moja tesciowa rowniez jest spoko:) To poprosze ten numer. Skad wiesz, ze we wrzesniu wyjdzie nowa wersja Praktycznego1? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rere79 09.08.2010 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2010 Moja tesciowa rowniez jest spoko:) To poprosze ten numer. Numer wysłałam na priv. Skad wiesz, ze we wrzesniu wyjdzie nowa wersja Praktycznego1? Odsyłam na strone o Praktycznym - http://forum.muratordom.pl/showthread.php?152660-Praktyczny-z-pracowni-Domy-z-wizją/page5&highlight=praktyczny Tam ktoś się kontaktował z architektami z pracowni DzW. Edyta bardzo mi przykro. Moja ukochana bacia też dawno temu odeszła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 10.08.2010 01:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2010 (edytowane) czesc z gazownią jest podobnie jak z energetyką. Podpisujesz umowe, wpłacasz opłatę ryczałtem (ok 2000), padasz na kolana i prosisz o zgody sąsiadów - jeśli przez ich działki będzie przechdził gazociąg i czekasz ok pół roku. aaa i skrzynkę gazową sobie kombinujsze np pod kolor oczu. TT16 ...... Ty jak mi juz wypiszesz post to ...... :lol2: ........ Szybko pisze co nastepuje : Warunki przylaczenia do sieci gazowej - SA Mapa do celow projektowych z naniesionymi przylaczami - JEST Uzgodnienia z ZUD wazne do wrzesnia 2012 - SA Oswiadczenie Pani od ktorej kupilam dzialke dotyczace zgody przekopu przez droge - JEST Jednym slowem papiery wszystkie mam ............... wiem , ze teraz nalezy isc i podpisac umowe z KSG ( oplata zryczaltowana to 1600 zl. ) ..... Chodzi mi o to , ze na obecna chwile chce skrzynke w ogrodzeniu ( a raczej w granicy dzialki ) i koniec ...... a pozniej za kilka miesiecy chce dalej ciagnac przylacz do domu ..... Niestety nie bedzie to raczej mozliwe .... bo po zawarciu umowy dostaje 6 miesiecy na wykonanie instalacji wewnetrznej i po tym okresie nastepuje odbior . Reasumujac ..... jesli teraz podpisze umowe to luty - marzec 2011 bede musiala zglosic gotowosc poboru gazu ( co ewidentnie mi nie pasuje ) .... z drugiej strony na drugi rok chce robic ogrodzenie wokol domu i chce zrobic wszelkie niezbedne przekopy !!!! A co do koloru skrzynki to bedzie ladna jesli dopasuje ja do koloru moich oczkow ..... ..... Pozdrowionka Edytowane 10 Sierpnia 2010 przez Edyta M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 10.08.2010 01:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2010 Edyta bardzo mi przykro. Moja ukochana bacia też dawno temu odeszła Dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts