Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Tarnów i okolice

helism

Recommended Posts

Hejka czy ktos tutaj jeszcze zaglada ????

Wiecie moze gdzie moge kupic drewno na wiezbe w rozsadnej cenie ( mniej niz 700 zl. za kubik !!!!! )

Edyta M a orientowałaś się w tartakach w Jastrząbce? tartaków z 40 w tej okolicy, to pewnie można coś taniej znaleźć.

ja stamtąd brałam deski do szalunków, co do więźby to jeszcze nie mój etap.. :wink:

teraz ja pytam :lol: :lol:

może się ktoś orientuje, gdzie w Tarnowie można kupić siatkę leśną + słupki do tymczasowego ogrodzenia budowy ????

będę baaaardzo wdzięczna za podpowiedź :lol:

Wiezba tez jeszcze nie moj etap .... buduje na wiosne 2010 , ale zanim zaczne organizuje wszystkie namiary :lol: zeby pozniej " nie bladzic "

Dolaczam sie do pytania kolezanki o siatke lesna + slupki tez potrzebuje info w tej sprawie ... Dzieki wielkie :wink:

• Odpowiedzi 394
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

"moj budowlaniec" stwierdzil że poniżej 600 zll/m3 mozna teraz kupic. Bede sie z nim w przyszlym tygodniu widzial wiec moge podpytac

Swietnie :D

Bardzo dziekuje pozdrawiam

i czekam na wiesci

8)

Ha, widzę , że pojawiły się nowe wątki (albo - podwątki :D )

Odnośnie cen desek szalunkowych wiem, że oscylują w granicach 500 zł za m3 (z transportem). Wiem, bom płacił 7 września... (cena dotyczy czworokąta bermudzkiego - tartaki nadgraniczne powiatów tarnowskiego, brzeskiego, nowosądeckiego i limanowskiego. Tylko na bocheńszczyznę mnie nie zawiało :D ). Ponoć można kupić nieco taniej.

Odnośnie tarcicy na więźbę, cenę poznam w najbliższych dniach. Jako że nie potrzebuję jej zbyt dużo (budynek gospodarczy; około 3,5 m3), nie liczę na upusty. Ale też obiła mi się o uszy kwota poniżej 600 zł za m3.

Co do drugiego pod-wątku :wink:

intensywnie rozpoznaję kwestię siatki leśnej i najbliżej mi do zakupu kilku rolek prosto od producenta - firma mieści się w Nowym Sączu, a ceny wydaja się atrakcyjne. Link do jednego z ich ogłoszeń na allegro:

http://www.allegro.pl/item729488288_super_okazja_gesta_siatka_lesna_150_15_14_1mb.html

Ostatecznie z Tarnowa do NS nie jest daleko, a i ostatnie tegoroczne lody u Argasińskiego w sądeckim Rynku można przy okazji skosztować. A że jest Was kilkoro z Tarnowa, to wyjazd może być tańszy/atrakcyjniejszy/integracyjny :p

Pozdrawiam

Co do drugiego pod-wątku :wink:

intensywnie rozpoznaję kwestię siatki leśnej i najbliżej mi do zakupu kilku rolek prosto od producenta - firma mieści się w Nowym Sączu, a ceny wydaja się atrakcyjne. Link do jednego z ich ogłoszeń na allegro:

http://www.allegro.pl/item729488288_super_okazja_gesta_siatka_lesna_150_15_14_1mb.html

Ostatecznie z Tarnowa do NS nie jest daleko, a i ostatnie tegoroczne lody u Argasińskiego w sądeckim Rynku można przy okazji skosztować. A że jest Was kilkoro z Tarnowa, to wyjazd może być tańszy/atrakcyjniejszy/integracyjny :p

Pozdrawiam

wielkie dzięki propolis za namiary :wink: rozeznałam temat tej firmy z NS, wygląda to dość ciekawie.

ja do zamówienia siatki się chętnie dołączę, tyle że czasowo nie bardzo wyrobię na te sądeckie lody, więc chyba zakup z dostawą do domu będzie :lol: :lol:

Witam serdecznie

Czy ktos z forumowiczow moglby polecic mi GODNEGO ZAUFANIA KIEROWNIKA BUDOWY !!!!!

Tzn. Pana ktory faktycznie bedzie odwiedzal budowe kilka razy w ciagu jej trwania .... i oczywiscie znal sie na rzeczy za ktora bierze niemale pieniazki .

Dziekuje za odpowiedz

Pozdrawiam :p

• 2 weeks później...
Przestrzegam wszystkich budujących się z okolic Tarnowa przed firmą budowlaną KARIMAR.Właściciel tej firmy- p.MARIUSZ KIEŁTYKA naciąga ludzi,wyłudza pieniądze pod pretekstem zakupu materiałów budowlanych.Oszukuje nie tylko swoich klientów ale również składy budowlane,tartaki-bierze od nich materiał za który nie płaci.Firma zarejestrowana jest w Gromniku,ale p.Kiełtyka działa na terenie Tarnowa i okolic.Oszukał juz wielu!!!Ogłasza się w gazecie Temi.Nie podaje nazwy firmy tylko swój numer telefonu:796 468 811 a także 882 855 608.

• 2 weeks później...
Witam serdecznie

Czy ktos z forumowiczow moglby polecic mi GODNEGO ZAUFANIA KIEROWNIKA BUDOWY !!!!!

Tzn. Pana ktory faktycznie bedzie odwiedzal budowe kilka razy w ciagu jej trwania .... i oczywiscie znal sie na rzeczy za ktora bierze niemale pieniazki .

Dziekuje za odpowiedz

Pozdrawiam :p

Mam właśnie takiego kierownika z którego jestem zadowolony ale nie jest z okolic Tarnowa tylko nieco dalej //20 km./ Więcej na priv. Pozdrawiam.

Mam pytanie jakie dokumenty należy złożyć do starostwa, w celu uzyskania pozwolenia na budowę?

Z góry dziękuje za odpowiedź.

Pozdrawiam

Witam

WYKAZ DOKUMENTÓW POTRZEBNYCH DO UZYSKANIA POZWOLENIA NA BUDOWĘ DOMU JEDNORODZINNEGO

Oświadczenie inwestora potwierdzające prawo do dysponowania nieruchomością na cele budowlane.

Prawomocna decyzja o warunkach zabudowy i zagospodarowaniu terenu, gdy nie ma obowiązującego miejscowego planu zagospodarowania przestrzennego.

Projekt budowlany w 4 egzemplarzach wraz z uzgodnieniami, opracowany przez osobę posiadającą odpowiednie uprawnienia, tj:

projekt zagospodarowania terenu opracowany na aktualnym podkładzie geodezyjnym

projekt architektoniczno-budowlany

Uzgodnienia obowiązkowe:

zapewnienie dostawy wody

zapewnienie dostawy energii

zapewnienie dostawy gazu

zapewnienie odbioru ścieków (w przypadku budowy przydomowej oczyszczalni ścieków pozwolenie wodno-prawne)

warunki techniczne przyłączenia do ww. sieci

uzgodnienie z Zakładem Uzgodnienia Dokumentacji Projektowej (ZUDP)

uzgodnienie włączenia do drogi

Uzgodnienia dodatkowe

decyzja o wyłączeniu gruntów z produkcji rolnej

uzgodnienie w zakresie ochrony zabytków archeologicznych (jeżeli wynika to z zapisów mpzp lub z decyzji WZiZT)

uzgodnienie projektu budowlanego w zakresie rozwiązań architektonicznych z urzędem gminy (jeżeli wynika to z decyzji WZiZT)

W moim imieniu dokumenty skladala pani Architekt ....... niestety chyba robila to pierwszy raz w swojej karierze :evil: , zapomniala dolaczyc kilku podstawowych dokumentow :evil: :evil: :evil:

Wlasnie mija miesiac jak czekam na wydanie PnB ( dokumenty juz zostaly doreczone ) niestety poniewaz nie ma mnie na miejscu musze zlecac wykonanie niektorych spraw osobom postronnym ( pani architekt ktora robila adaptacje wydawala sie osoba ktora powinna znac sie na rzeczy :x )

Rada

Jesli mozesz to sam skompletuj i dorecz potrzebne dokumenty nikt nie zrobi tego lepiej od Ciebie

Pozdrawiam i zycze powodzenia