Edyta M 08.09.2009 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2009 Hejka czy ktos tutaj jeszcze zaglada ???? Wiecie moze gdzie moge kupic drewno na wiezbe w rozsadnej cenie ( mniej niz 700 zl. za kubik !!!!! ) Edyta M a orientowałaś się w tartakach w Jastrząbce? tartaków z 40 w tej okolicy, to pewnie można coś taniej znaleźć. ja stamtąd brałam deski do szalunków, co do więźby to jeszcze nie mój etap.. teraz ja pytam może się ktoś orientuje, gdzie w Tarnowie można kupić siatkę leśną + słupki do tymczasowego ogrodzenia budowy ???? będę baaaardzo wdzięczna za podpowiedź Wiezba tez jeszcze nie moj etap .... buduje na wiosne 2010 , ale zanim zaczne organizuje wszystkie namiary zeby pozniej " nie bladzic " Dolaczam sie do pytania kolezanki o siatke lesna + slupki tez potrzebuje info w tej sprawie ... Dzieki wielkie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TT16 08.09.2009 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2009 "moj budowlaniec" stwierdzil że poniżej 600 zll/m3 mozna teraz kupic. Bede sie z nim w przyszlym tygodniu widzial wiec moge podpytac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 08.09.2009 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2009 "moj budowlaniec" stwierdzil że poniżej 600 zll/m3 mozna teraz kupic. Bede sie z nim w przyszlym tygodniu widzial wiec moge podpytac Swietnie Bardzo dziekuje pozdrawiam i czekam na wiesci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
propolis 09.09.2009 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2009 Ha, widzę , że pojawiły się nowe wątki (albo - podwątki ) Odnośnie cen desek szalunkowych wiem, że oscylują w granicach 500 zł za m3 (z transportem). Wiem, bom płacił 7 września... (cena dotyczy czworokąta bermudzkiego - tartaki nadgraniczne powiatów tarnowskiego, brzeskiego, nowosądeckiego i limanowskiego. Tylko na bocheńszczyznę mnie nie zawiało ). Ponoć można kupić nieco taniej. Odnośnie tarcicy na więźbę, cenę poznam w najbliższych dniach. Jako że nie potrzebuję jej zbyt dużo (budynek gospodarczy; około 3,5 m3), nie liczę na upusty. Ale też obiła mi się o uszy kwota poniżej 600 zł za m3. Co do drugiego pod-wątku intensywnie rozpoznaję kwestię siatki leśnej i najbliżej mi do zakupu kilku rolek prosto od producenta - firma mieści się w Nowym Sączu, a ceny wydaja się atrakcyjne. Link do jednego z ich ogłoszeń na allegro: http://www.allegro.pl/item729488288_super_okazja_gesta_siatka_lesna_150_15_14_1mb.html Ostatecznie z Tarnowa do NS nie jest daleko, a i ostatnie tegoroczne lody u Argasińskiego w sądeckim Rynku można przy okazji skosztować. A że jest Was kilkoro z Tarnowa, to wyjazd może być tańszy/atrakcyjniejszy/integracyjny Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kate_Sz 10.09.2009 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2009 Co do drugiego pod-wątku intensywnie rozpoznaję kwestię siatki leśnej i najbliżej mi do zakupu kilku rolek prosto od producenta - firma mieści się w Nowym Sączu, a ceny wydaja się atrakcyjne. Link do jednego z ich ogłoszeń na allegro: http://www.allegro.pl/item729488288_super_okazja_gesta_siatka_lesna_150_15_14_1mb.html Ostatecznie z Tarnowa do NS nie jest daleko, a i ostatnie tegoroczne lody u Argasińskiego w sądeckim Rynku można przy okazji skosztować. A że jest Was kilkoro z Tarnowa, to wyjazd może być tańszy/atrakcyjniejszy/integracyjny Pozdrawiam wielkie dzięki propolis za namiary rozeznałam temat tej firmy z NS, wygląda to dość ciekawie. ja do zamówienia siatki się chętnie dołączę, tyle że czasowo nie bardzo wyrobię na te sądeckie lody, więc chyba zakup z dostawą do domu będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 17.09.2009 23:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2009 Witam serdecznie Czy ktos z forumowiczow moglby polecic mi GODNEGO ZAUFANIA KIEROWNIKA BUDOWY !!!!! Tzn. Pana ktory faktycznie bedzie odwiedzal budowe kilka razy w ciagu jej trwania .... i oczywiscie znal sie na rzeczy za ktora bierze niemale pieniazki . Dziekuje za odpowiedz Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TT16 22.09.2009 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2009 Witamco do wiezby to podobno tartak z Pawęzowa sprzedaje po 590 zl za kubik. (tel moge przeslac na prv). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jessi 23.09.2009 14:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2009 Witam co do wiezby to podobno tartak z Pawęzowa sprzedaje po 590 zl za kubik. (tel moge przeslac na prv). to możesz przesłac mi numer telefony bo zaczynamy powoli kupowac materiał , Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bruno1001 01.10.2009 16:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2009 Przestrzegam wszystkich budujących się z okolic Tarnowa przed firmą budowlaną KARIMAR.Właściciel tej firmy- p.MARIUSZ KIEŁTYKA naciąga ludzi,wyłudza pieniądze pod pretekstem zakupu materiałów budowlanych.Oszukuje nie tylko swoich klientów ale również składy budowlane,tartaki-bierze od nich materiał za który nie płaci.Firma zarejestrowana jest w Gromniku,ale p.Kiełtyka działa na terenie Tarnowa i okolic.Oszukał juz wielu!!!Ogłasza się w gazecie Temi.Nie podaje nazwy firmy tylko swój numer telefonu:796 468 811 a także 882 855 608. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sacha 11.10.2009 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2009 Witam serdecznie Czy ktos z forumowiczow moglby polecic mi GODNEGO ZAUFANIA KIEROWNIKA BUDOWY !!!!! Tzn. Pana ktory faktycznie bedzie odwiedzal budowe kilka razy w ciagu jej trwania .... i oczywiscie znal sie na rzeczy za ktora bierze niemale pieniazki . Dziekuje za odpowiedz Pozdrawiam Mam właśnie takiego kierownika z którego jestem zadowolony ale nie jest z okolic Tarnowa tylko nieco dalej //20 km./ Więcej na priv. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
timel 16.10.2009 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2009 WitamPoszukuję ekipy budowlanej do SSO.Miejscowość Radlna k. Tarnowa.Planowane rozpoczęcie budowy to lipiec 2010Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TT16 23.10.2009 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2009 Jak tam postępy budowlane u schyłku zesonu?. Jeśli o mnie chodzi - sie pochwale - to SSO zostało już zakończone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kate_Sz 23.10.2009 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2009 TT16 jaki koniec sezonu ? my 13-tego zaczęliśmy mury stawiać i choćby nie wiem co musimy przed zimą dobrnąć do SSO a Ty juz szczęsliwie możesz zimować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 23.10.2009 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2009 Witam Moje papiery w Starostwie ... czekam na pozwolenie na budowe Ekipa wybrana na wiosne zaczynam ( o ile pozwolenie dostane ) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
timel 26.10.2009 14:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2009 Mam pytanie jakie dokumenty należy złożyć do starostwa, w celu uzyskania pozwolenia na budowę?Z góry dziękuje za odpowiedź.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TT16 27.10.2009 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2009 co do PNB to nie bardzo pamietam. Ale napewno: projekty (chyba 3 szt, albo i 4), wypis z rejestru gruntu, oczwiście wniosek, projekt zjazdu (jeśli potrzebny), WZ lub wypis z planu zagosp. przesztrzennego. Proponuje zadzwonić do Starostwa po szczegółowe info. Dyżur budowlany: (014) 631 63 64 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
timel 27.10.2009 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2009 A jakieś projekty przyłączenia mediów, też wymagane jest do PNB?Podobno trzeba do tego architekta czy projektanta któremu trzeba słono zapłacić. Czy to prawda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 28.10.2009 00:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2009 Mam pytanie jakie dokumenty należy złożyć do starostwa, w celu uzyskania pozwolenia na budowę? Z góry dziękuje za odpowiedź. Pozdrawiam Witam WYKAZ DOKUMENTÓW POTRZEBNYCH DO UZYSKANIA POZWOLENIA NA BUDOWĘ DOMU JEDNORODZINNEGO Oświadczenie inwestora potwierdzające prawo do dysponowania nieruchomością na cele budowlane. Prawomocna decyzja o warunkach zabudowy i zagospodarowaniu terenu, gdy nie ma obowiązującego miejscowego planu zagospodarowania przestrzennego. Projekt budowlany w 4 egzemplarzach wraz z uzgodnieniami, opracowany przez osobę posiadającą odpowiednie uprawnienia, tj: projekt zagospodarowania terenu opracowany na aktualnym podkładzie geodezyjnym projekt architektoniczno-budowlany Uzgodnienia obowiązkowe: zapewnienie dostawy wody zapewnienie dostawy energii zapewnienie dostawy gazu zapewnienie odbioru ścieków (w przypadku budowy przydomowej oczyszczalni ścieków pozwolenie wodno-prawne) warunki techniczne przyłączenia do ww. sieci uzgodnienie z Zakładem Uzgodnienia Dokumentacji Projektowej (ZUDP) uzgodnienie włączenia do drogi Uzgodnienia dodatkowe decyzja o wyłączeniu gruntów z produkcji rolnej uzgodnienie w zakresie ochrony zabytków archeologicznych (jeżeli wynika to z zapisów mpzp lub z decyzji WZiZT) uzgodnienie projektu budowlanego w zakresie rozwiązań architektonicznych z urzędem gminy (jeżeli wynika to z decyzji WZiZT) W moim imieniu dokumenty skladala pani Architekt ....... niestety chyba robila to pierwszy raz w swojej karierze , zapomniala dolaczyc kilku podstawowych dokumentow Wlasnie mija miesiac jak czekam na wydanie PnB ( dokumenty juz zostaly doreczone ) niestety poniewaz nie ma mnie na miejscu musze zlecac wykonanie niektorych spraw osobom postronnym ( pani architekt ktora robila adaptacje wydawala sie osoba ktora powinna znac sie na rzeczy ) Rada Jesli mozesz to sam skompletuj i dorecz potrzebne dokumenty nikt nie zrobi tego lepiej od Ciebie Pozdrawiam i zycze powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
timel 30.10.2009 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2009 Dzięki wielkie za tak wyczerpującą odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 30.10.2009 22:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2009 Prosze bardzo Jesli jeszcze poszukujesz ekipy do SSO moge podac kilka namiarow na priva ... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts