Doli. 07.02.2018 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2018 Masz dość małą powierzchnię tej ściany szczytowej, więc też bym się skłaniała ku węższych panelach niż na dachu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Raptor1 07.02.2018 19:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2018 Łooo matko skad wzielas te fotki ,ja grzebalem i z waskimi znaleźć nie mogłem.Dziekuje wam bardzo:-)Pomysle jeszcze zanim zamowie, chyba waskie wygladaja calkiem dobrze;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Raptor1 12.02.2018 12:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2018 Cześć wszystkim zaglądającym Informacje ogólnobudowlane Bloczki na działówki wnosiłem 2 dni do środka i już są gotowe na murarkę. Planuję zacząć murowanie w przyszłym tygodniu. Zakupiłem już prawie wszystkie potrzebne sprzęty ,oglądnąłem ze 100 poradników jak murować i mentalnie jestem gotowy. Polecam filmiki łukasza budowlańca na you tube wszystko ładnie pokazane i powiedziane . Z ostatniej chwili Montaż mechaniczny okien środa ,czwartek,piątek. Etap uszczelniania itp. prawdopodobnie w poniedziałek (ma być ciepło) Wybrałem też rekuperator padło na jan gaz z wymiennikiem przeciwpradowym http://jan-gaz.pl/przeciwpradowe/rekuperator-350-ec/ gdyby jeszcze coś mi się zmieniło to alternatywą jest bartosz http://www.bartosz.com.pl/oferty/wentylacja-mechaniczna/rekuperatory-vena-optima/. Po przebojach kaszpira odpuściłem temat kinetica i stwierdziłem że polski sprzęt z serwisem na miejscu będzie najpewniejszy. Zresztą patrząc na forum to ciężko znaleźć złe opinie o tych rekuperatorach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Raptor1 14.02.2018 17:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2018 (edytowane) No to się zaczęło Dziś przyjechały okna i zaczął się montaż przewidziany wstępnie na 3 dni . Dzisiaj i jutro część mechaniczna a w piątek jak pogoda pozwoli wyklejanie taśm i ramki ze styro. Na początek kilka fotek . Niestety nie potrafie robić dużych fotek w postach Dla ciekawskich okna w dolnej części wspierają sie na purenicie dla lepszego rozłożenia obciążeń .Bokami i górą są kotwy knelsen. Edytowane 14 Lutego 2018 przez Raptor1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Raptor1 14.02.2018 17:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2018 (edytowane) Na zdjęciach widać że pod oknem jest również dodatkowy profil pcv a w drzwiach tarasowych wkładka ze styro . fotki drzwi tarasowych. zdjęcie wklejonego purenitu pod drzwiami wejściowymi Iwidok ogólny na dom Edytowane 15 Lutego 2018 przez Raptor1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doli. 14.02.2018 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2018 Ciekawy ten system Jak u Was z pogodą? U nas schodzi na minus. Te zdjęcia z postu #165 się nie otwierają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Raptor1 15.02.2018 06:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2018 Pogoda u nas średnia w nocy -1 ale w dzień 2/3 na plusie .W piątek ma być cieplej +6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wykona 15.02.2018 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2018 Witaj. Może niedowidzę ale sprawdź ile zostanie "światła" na drzwi wejściowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Raptor1 15.02.2018 17:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2018 Witaj. Może niedowidzę ale sprawdź ile zostanie "światła" na drzwi wejściowe. nie wiem o co chodzi otwór na drzwi był przygotowany zgodnie z zaleceniem producenta drzwi . na 100% był dobry bo drzwi już są zaraz będą fotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Raptor1 15.02.2018 17:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2018 Temperatura dziś w południe była 4/5 stopni więc panowie od montazu zaczęli co nieco kleić . Niestety niewiele udało sie zapiankować bo było już za zimno , a oto efekty dzisiejszej pracy : Zaczynamy od drzwi. Drzwi KMT Plus 75 , futryna aluminowa Thermo 90. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Raptor1 15.02.2018 17:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2018 (edytowane) fotki przedstawiają prawie gotowe fixy wstawione od strony południowej I na koniec widok całej chałupy Na jutro zostało oszklenie reszty ram bo tylko w 2 fixach są pakiety szybowe , pianowanie i przyklejenie wcześniej zamontowanych taśm oraz regulacja . Panowie pracują od rana do zmroku do tego dojazd codzienny około 300 km w dwie strony . Z czystym sumieniem mogę polecić tą firmę pełen profesjonalizm aż miło patrzeć Jutro dalsza porcja fotek i wiadomości . Dodam tylko, że po miesiącu marazmu i zwątpienia nadszedł czas ekscytacji, radości i nadziei że przeprowadzka w czerwcu jest bardzo możliwa Edytowane 15 Lutego 2018 przez Raptor1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciuspala 15.02.2018 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2018 Uuuuhhhhuuuuhhhhu, w czerwcu 2019?Bo jak ten czerwiec to jesteś okropnym optymistą. Ja teraz mam chwile zwatpienia czy u nas grudzień jest realny Tynki, wylewki muszą schnąć, na to trzeba czasu, kordynacia ekip wykończeniowych w tych czasach to sztuka. Ja ledwo fliziarza na listopad umówiłem, stolarz też krzywo patrzył jak mowilem listopad. Muszę chyba podgonić wylewkę choć podlogowka to znaczny koszt. Tak czy owak życzę powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annatulipanna 15.02.2018 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2018 No proszę, ale się dzieje u Ciebie. Super sprawa Czekam na odsłonięcie drzwi, ładne są A z tą przeprowadzką to troszeczkę przegiąłeś Jak się wprowadzisz przede mną, to się obrażę A tak serio, to oczywiście życzę Ci, jak najlepiej i kibicuję, żeby wszystko poszło zgodnie z założonym planem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Raptor1 15.02.2018 19:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2018 Uuuuhhhhuuuuhhhhu, w czerwcu 2019?Bo jak ten czerwiec to jesteś okropnym optymistą. Ja teraz mam chwile zwatpienia czy u nas grudzień jest realny Tynki, wylewki muszą schnąć, na to trzeba czasu, kordynacia ekip wykończeniowych w tych czasach to sztuka. Ja ledwo fliziarza na listopad umówiłem, stolarz też krzywo patrzył jak mowilem listopad. Muszę chyba podgonić wylewkę choć podlogowka to znaczny koszt. Tak czy owak życzę powodzenia. na tynki planuję miesiąc ,na wylewki też .Nie mam ekipy do tynków ale jakoś na wariackich papierach przelece do czego nie znajdę ekipy to albo zrobie sam albo będę improwizował podłogówkę całą już kupiłem-kable,sterowniki, siatkę ,dystanse. Położę myślę na początku marca ,do końca marca będą wylewki. Koszt całości ogrzewania 6000zł Póżniej tynki ,jak już wspomniałem na wariackich papierach;) Sufit jeszcze nie myślałem o nim ...... Podłogi -panele winylowe w całym domu -praca własna . Biały montaż -brak ekipy ale pewnie znajdę jakiegoś "pana Józka ,albo Janka) malowanie samemu i przeprowadzka .:):cool: W międzyczasie wentylacja ,tu z ekipami nie ma problemu oferty mam tylko wybrać muszę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Raptor1 15.02.2018 19:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2018 Będę zmuszony do przeprowadzki ,więc nawet jak nie będzie umeblowane na gotowo to muszę tam się wynieść Albo do teściów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jak_to_mozliwe 15.02.2018 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2018 Czyli lepiej na swoje Ja tam trzymam kciuki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annatulipanna 16.02.2018 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2018 Niestety nie potrafie robić dużych fotek w postach Raptor, jakiś czas temu pisaliśmy o tym u Wojaka. Zerknij tutaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciuspala 16.02.2018 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2018 Pytka ma 2 cm z klejem, panel winylowy kilka mm, jak pogodzisz różnice poziomów? Będziesz wylewkę różnicował czy samopoziom? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Raptor1 16.02.2018 11:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2018 Pytka ma 2 cm z klejem, panel winylowy kilka mm, jak pogodzisz różnice poziomów? Będziesz wylewkę różnicował czy samopoziom? zadnych płytek nie chce w domu. Wszystko klejony winyl. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wykona 16.02.2018 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2018 nie wiem o co chodzi otwór na drzwi był przygotowany zgodnie z zaleceniem producenta drzwi . na 100% był dobry bo drzwi już są zaraz będą fotki Popraw mnie jeśli nie doczytałem. Masz płytę na którą dasz 15cm EPS + wylewki + wykończenie podłóg. Jak rozumiem sprawdziłeś dolna krawędź drzwi czy nie za wysoko lub za nisko? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts