WiolciaO 17.06.2019 06:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2019 Wiolcia fronty w kuchni to złoty dąb, co do tych szarych płyt to nie wiem jak się dokładnie nazywaj, ale mogę się dowiedzieć. Dzięki za informację. Jeśli to nie kłopot, to poproszę o wiadomość odnośnie tych szarych płyt, bo naprawdę świetnie razem wszystko wygląda. Czy to kuchnia wykonana przez stolarza czy jakiś konkretny producent? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Myjk 17.06.2019 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2019 Witaj Myjk. Pisuar bomba ������ wszyscy odwiedzający nas mężczyźni sobie chwalą. Dla mnie Pisuar obowiązkowe wyposażenie łazienek. Nie rozumiem tylko dlaczego jest taki drogi. Może dlatego, że nietypowy. Też mam już zamontowane stelaże pod pisuary w górnej i dolnej łazience. Nie rozumiem dlaczego ludzie tego nie montują standardowo. między szafkami jest płyta z frontów, nie mamy gazu więc po co kombinować i płacić za lacobel Sprytnie, może też tak samo zrobię -- szczególnie że mam blaty 80cm głębokości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Raptor1 18.06.2019 04:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2019 Dzięki za informację. Jeśli to nie kłopot, to poproszę o wiadomość odnośnie tych szarych płyt, bo naprawdę świetnie razem wszystko wygląda. Czy to kuchnia wykonana przez stolarza czy jakiś konkretny producent? Szara płyta to dark atelier, oczywiście blat taki sam. Kuchnie robił stolarz, działa głównie na terenie kotliny kłodzkiej, chociaż czasem montuje też we Wrocławiu i okolicach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WiolciaO 18.06.2019 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2019 Dziękuję. Możesz jeszcze podpowiedzieć jaki to rodzaj płyty? Niestety do mnie za daleko, ale może mój stolarz będzie miał coś podobnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Raptor1 18.06.2019 11:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2019 Dziękuję. Możesz jeszcze podpowiedzieć jaki to rodzaj płyty? Niestety do mnie za daleko, ale może mój stolarz będzie miał coś podobnego. Płyta chyba mdf. Meblowa zwykla:). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WiolciaO 28.06.2019 17:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2019 Dziękuję. To w takim razie ostatnie pytanie. Jeśli chodzi o to duże okno w salonie. Rozumiem, że jest nie otwierane. Ja mam podobne dwa okna, tylko mniejsze. Chciałam zapytać co jest zamontowane pod tym oknem. Czy to jest jakiś parapet czy jakieś inne rozwiązanie. Fajnie to wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Raptor1 28.06.2019 19:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2019 Pomiędzy podłoga a oknem w salonie jast parapet na wysokości 8 cm.parapet ma szerokość bloczka 24 cm.postanowiłem nie wycinać suporeksu żeby powstał taki mini murek.pełni on funkcje ochronna dla okna oraz kwiaty nie będą stały na podłodze.teraz mamy tam pomidorki koktajlowe, własne mieliśmy już w kwietniu.parapet z konglomeratu, kolor baltik grey. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Raptor1 24.09.2019 04:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2019 Witam wszystkich którzy tu jeszcze zaglądają. Z braku funduszy niewiele się dzieje, w planach na ten rok był tynk silikonowy i skończenie prac ziemnych na działce. Tynk został wczoraj zakupiony oczywiście silikonowy caparol kolor grafit 15.To taki delikatny szary. położenie tynku zostawiam ekipie która zaciagala siatkę klejem. Mam nadzieję że w ciągu 2 tygodni tynk będzie na ścianach. zdjęcia po wykonaniu prac:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annatulipanna 24.09.2019 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2019 No to ja czekam na ten tynk z niecierpliwością Kolor grafit brzmi "ciemno", ale wiem, że elewacja ma być jasna. Ładnie będzie się komponowała z dachem, szczytami i stolarką Powodzenia, trzymam kciuki, żeby wyszło, tak jak sobie wymyśliłeś Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Raptor1 26.09.2019 05:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2019 Ekipa umówiona tynki będą w przyszłym tygodniu. Już doczekać się nie mogę. Ania grafit 15 to taki najjasniejszy odcień szarości, nie kombinowałem z kolorami bo nie chcialem zepsuć wizualnie wyglądu elewacji. postawiłem na jednolity kolor na całości. Mam nadzieję że nie będzie nudnej fasady bo jest sporo ciemniejszy h akcentów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Raptor1 05.10.2019 09:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2019 Witam. Niestety pogoda nie dopisała i tynków nie ma. wszystko już przygotowane, ściany zagruntowane, okna zabezpieczone, może w poniedziałek się uda:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annatulipanna 06.10.2019 07:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2019 A już myślałam, że elewacja gotowa, patrząc na miniaturki zdjęć. No nic, czekamy dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Raptor1 07.10.2019 16:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2019 No i się doczekaliśmy pogoda dzisiaj dopisała więc tynki prawie gotowe, temp. rano - 4 więc pracę ruszyły o 10. Do godziny 16 cały dom został zatarty, pozostały szpalety do zrobienia jutro. na zdjeciach niestety nie widać jak jest pięknie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annatulipanna 08.10.2019 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2019 No Raptor! Ja też chcę taką elewację!!! Bardzo fajnie wyszło. Kolor idealny. Może zgapię Cieszę się razem z Wami z postępów A powiedz, jakie jakiej grubości ziarno wybrałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Raptor1 08.10.2019 09:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2019 Tynk caparol, kolor graphit 15, ziarno 1,5 mm.Jak tylko będą gotowe szpalety i ściągnę folię z okien zrobię nowe fotki będzie widać efekt końcowy.koszt tynku 216 zł wiaderko 25 kg-wydajność około 10m2Koszt robocizny 17 zł m2.na cały dom że szpaletami kupiłem 11 wiaderek tynku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Raptor1 08.10.2019 10:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2019 Dla zainteresowanych przedstawiam podsumowanie zużycia za 1 rok. prąd z tauron, taryfa g13. zużycie całkowite 6521 Kw. W tym: Zużycie na potrzeby bytowe 3022 Kw CWU 1687 Kw Ogrzewanie 1812 Kw Podział zużycia na taryfy: Tani 5193 Kw Średni 910 Kw Drogi 418 Kw Dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doli. 08.10.2019 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2019 Ile Cię to w pieniądzu wyszło? Nie jestem zaznajomiona w cena takiej i średniej taryfy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Raptor1 08.10.2019 13:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2019 Suma faktur to 2380,12Jak łatwo policzyć realny koszt kW to 0,365 zł. Całkowity roczny koszt mieszkania 3 osób w 92 m2 nie przekracza 5.000 zlWliczam prąd, wodę, ścieki i smieci.Wcześniej mieszkaliśmy w własnościowych mieszkaniu 25 m2 i placilismy tyle samo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Raptor1 08.10.2019 13:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2019 Instalacja PV 5,2 kW koszt około 30000 zł. zwrot po minimum 10 latach chyba nie warto? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jak_to_mozliwe 08.10.2019 13:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2019 Zależy jak szybko ceny prądu pójdą w górę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts