Doli. 08.10.2019 14:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2019 Suma faktur to 2380,12 Jak łatwo policzyć realny koszt kW to 0,365 zł. Całkowity roczny koszt mieszkania 3 osób w 92 m2 nie przekracza 5.000 zl Wliczam prąd, wodę, ścieki i smieci. Wcześniej mieszkaliśmy w własnościowych mieszkaniu 25 m2 i placilismy tyle samo. U nas tak na szybko: 2.162zł za gaz (licze okrągły rok, ale grzaliśmy w październiku i listopadzie nieocieplony dom oraz po wprowadzeniu nie grzaliśmy całej góry), 1.632zł za prąd, 1.296zł za wodę, 555zł za śmieci. Całość 5.645zł za 200m chałupę. Jak na pierwszy sezon jest ok Moi rodzice płacą więcej za 60m2 mieszkanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annatulipanna 08.10.2019 15:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2019 Rachunki całkiem fajne, nie powiem Ja mam rachunki, póki co, tylko z połowy roku i to tej łagodniejszej Ale też jest dobrze. Jak już dobiję do pełnego roku po zamieszkaniu, to będzie można analizować. Ale tak jak piszesz, co by nie zrobić, zawsze będzie znacznie taniej niż w jakimkolwiek, najtańszym mieszkaniu. Także pozostaje nam się tylko cieszyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Raptor1 08.10.2019 16:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2019 Prąd musiałby zdrozec o 100%żeby się w miarę szybko zwróciła instalacja PV Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Raptor1 16.10.2019 07:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2019 Zaległe zdjęcia bez folii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annatulipanna 26.10.2019 06:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2019 No Raptor! Chwilę mnie nie było na forum, a tu takie zaległości Dom wygląda elegancko. Cieszę oczy i zazdroszczę, że masz już ten etap za sobą. Jednak tynk robi ogromną robotę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pandzik 28.10.2019 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2019 Drzwi wejściowe zrobiłbym równo z oknami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tulisko 28.10.2019 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2019 Drzwi wejściowe zrobiłbym równo z oknami. Ja u siebie miałem podobny dylemat bo w projekcie były na równo z oknami a też zrobiłem jak kolega Raptor1. Dopłata do ponad standardowego wymiaru drzwi 230cm to była bagatelka 1000zł. Olałem i założyłem standard;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Raptor1 28.10.2019 12:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2019 Czasem ekonomia jest priorytetem, a estetyka schodzi na 2 plan. Mogę jeszcze zrobić opaskę drzwi np. kamienna i wszystko się wyrówna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doli. 28.10.2019 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2019 Czasem ekonomia jest priorytetem, a estetyka schodzi na 2 plan. Mogę jeszcze zrobić opaskę drzwi np. kamienna i wszystko się wyrówna A potem i tak nikt na to nie zwraca uwagi. No chyba, że jest skrajny chaos na elewacji. U nas też drzwi są standardowe. Nawet architekt za bardzo nie mruczał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jak_to_mozliwe 28.10.2019 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2019 Ale u nas górna linia drzwi i okna kuchennego się zgrywa i akurat na to zwracam uwagę za każdym razem wchodząc do domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doli. 28.10.2019 14:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2019 Ale u nas górna linia drzwi i okna kuchennego się zgrywa i akurat na to zwracam uwagę za każdym razem wchodząc do domu Z przodu tak, ale już brama garażowa nie zgrywa się z drzwiami i oknem. A z tyłu się nie zgrywają drzwi z oknem do gabinetu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Raptor1 28.10.2019 14:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2019 Też zwracam uwagę na jedną linie na frontowej (południowej) scianie, głównie dlatego że ta linia nadaje porządku i harmonii.drzwi u mnie są z boku domu i nikt wchodzący nie zwraca uwagi na linie bo znajduje się za blisko budynku.żeby zobaczyć bok domu w całej perspektywie trzeba wspiąć się na półtora metrówa skarpe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Raptor1 04.12.2019 07:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2019 Witam. Wrzucam kilka zdjęć bo dziennik umarł. Fotki z prac na zewnątrz. Skarpy zostały zabezpieczoną agrowłóknina ponad200 m2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Raptor1 04.12.2019 07:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2019 Udało się też umeblować najmniejszy pokój, z przeznaczeniem na ala biuro. Żona tworzy tam różne dekoracje i prace artystyczne więc duży blat był niezbędny. meble robione na zamówienie ceny nie podam bo była to usługa za usługę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Raptor1 04.12.2019 07:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2019 Oczywiście agrowłóknina nie wygląda atrakcyjnie i nie jest trwała szczególnie na wichrowym wzgórzu na którym mieszkam, dlatego zakupiłem 20 ton granitu (odpad poprodukcyjny) i kamień po kamieniu układam. Praca ciężka ale jest ok. Pod agrowłóknina jest humus w przyszłości skarpy zostaną zagospodarowane roślinnościa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doli. 04.12.2019 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2019 Ładne mebelki Duży blat to podstawa a i tak go zawsze za mało Masz dom w takiej niecce? Nie boisz się małej powodzi podczas ulewy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Raptor1 04.12.2019 12:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2019 (edytowane) Niecke zrobiłem sam. Powódź mi nie grozi bo grunt to żwir nawet kałuże się nie robią. Nic nie rośnie bo pustynia. Edytowane 4 Grudnia 2019 przez Raptor1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Raptor1 05.12.2019 07:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2019 Koszty kamienia na skarpy20 zł. Tona + transport 3 zł kilometr.Granit oczywiście że Strzegomia około 230 km w dwie strony.całość 1100 zł +praca własna przy układaniu.wydaje mi się że nic innego na skarpy, taniej bym nie znalazł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annatulipanna 07.12.2019 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2019 O kurcze, Raptor, ale sobie pracy przysporzyłeś To ja myślałam, że ty się obijasz, a tu tyle zrobione Gratuluję Ps. Pozdrów Anię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Raptor1 07.12.2019 10:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2019 Ania dziękuje za pozdrowienia i też pozdrawia.Pracy y rzeczywiscie trochę jest z tym granitem, przynajmniej się nie nudzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts