fotohobby 12.11.2017 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2017 Co do membran,to dekarz, który robił mój dach stwierdził, że gramatura to nie wszystko, bo czasem robi odkrywki kilku(nasto) letnich dacjów i widzi grubsze membrany w gorszym stanie i słabsze, niż te o niższej gramaturze.Ja wybrałem Tyvek Pro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Raptor1 13.11.2017 19:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2017 Zamowilem membrane Wybralem Corotop RED STRONG 180 z 2 paskami kleju .Chcialem tyvek pro ale cena dla mnie za wysoka.Poddasze nieocieplane wiec nie bede szalal za wszelka cenę.Koszt 390 zl rolka,kupilem 3 rolki 30 m² rezerwy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Raptor1 18.11.2017 08:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2017 Montaż wiązarów w poniedziałek nareszcie Cały materiał na dach już czeka na budowie ,mam nadzieje że w tydzień uda się zrobić dach na gotowo i będę mógł spokojnie spać . Teraz każdy opad powoduje u mnie traumę w stylu mury namakają płyta ciągnie wodę Zdjęcia z montażu w poniedziałek Udanego weekendu życzę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Raptor1 18.11.2017 19:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2017 Taka piękność przyjedzie montować wiązary Swoją drogą muszę przyznać że Czesi dbają o te stare maszyny jak mało kto. Często u nich spotyka się takie okazy Nasuwa się pytanie gdzie nasze stary i jelcze ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Raptor1 20.11.2017 16:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2017 wiązary na budynku nie obyło się bez małych komplikacji z rozładunkiem bo przewody oświetlenia ulicznego uniemożliwiały rozładunek dżwigiem ,więc koparkę trzeba było załatwić. 1i 2 wiązar połączone przed ułożeniem na wieńcu Tu widać rozwiązanie z którym wszyscy producenci nie chcieli się zmierzyć wiatrownice i ściana szczytowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Raptor1 20.11.2017 16:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2017 (edytowane) Kolejne zdjęcia już z bardziej zaawansowanych prac:) Tu piękność przy pracy,jako ciekawostę dodam że TATRA chłodzona powietrzem A tak prezentuje się gotowa konstrukcja. Krycie mam nadzieję w tym tygodniu Edytowane 21 Listopada 2017 przez Raptor1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jak_to_mozliwe 20.11.2017 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2017 Popraw zdjęcia w ostatnim poście - nie wczytują się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Raptor1 21.11.2017 11:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2017 Wczorajszy dzień na budowie zaowocował u mnie wysoką gorączką i fatalnym samopoczuciem.Dziś dekarz kładzie membranę niestety nie mam siły jechać na budowę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annatulipanna 21.11.2017 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2017 No pięknie Raptor. Kurcze, chwila, moment i konstrukcja dachu gotowa Fajna sprawa. Pogodę macie niezłą Ale u nas też nie dużo lepiej. Dużo zdrowia życzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Raptor1 21.11.2017 12:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2017 Montaz trwal 6 godzin+3 godziny dokładnego stężenia konstrukcji.Temperatura rano -2 później sie ocieplilo na +2 do tego trochę śniegu i deszczu;-)Mimo fatalnego samopoczucia cholernie sie ciesze ze sciany i plyta juz nie beda mokly.Dziekuje Anno za zyczenie zdrowia na pewno sie przyda bo na ta chwile to kiepsko ze mna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Raptor1 21.11.2017 14:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2017 (edytowane) Potrzebuję rady dotyczącej okien a mianowicie różnic między V82 Vetrex a np. Salamander Streamline 76 lub Salamander BluEvolution 92 .Mam wycenę na vetrex v82 i wraz z montażem jest dla mnie za drogo o jakieś 2 tysie. od firmy z którą zamierzam podpisać umowę padła propozycja wymiany stolarki na salamander co pozwoli zejść z ceny o parę stówek. Pytanie czy warto???? Nie miałem okazji użytkować ww okien więc nie wiem czy lepiej dołożyć i brać veke czy może brać salamandera za mniejszą kasę ???Jeśli ktoś może mi pomóc bardzo proszę o sugestię. Dodam że montaż będzie szczelny w warstwie ocieplenia . Moje pytanie dotyczy wyłącznie wyboru profilu!!! Edytowane 21 Listopada 2017 przez Raptor1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annatulipanna 21.11.2017 16:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2017 Nie wiem, czy Ci pomogę, ale ja odrzuciłabym Salamander Streamline 76. 5-cio komorowy profil, dwie uszczelki, pakiet 2-szybowy w standardzie. Dzisiaj to już za mało. Szczególnie, że zestawiasz ten profil z lepszymi wariantami. Co do BlueEvolution i Vetrex, to Ci nie podpowiem. Sama mam Vetrex V82 I te okna robią na mnie niesamowite wrażenie. Zobaczymy jak będzie w użytkowaniu. Gdyby między V82 i BlueEvolution była znaczna różnica cenowa, to pewnie rozważałabym możliwości finansowe. Ale kilka stówek różnicy nie robi. Ja obniżyłam koszt okien o ponad 2 tyś. , decydując się na standardowe progi w drzwiach tarasowych, tradycyjne otwieranie tych drzwi, czy zewnętrzne zawiasy. Nie mogę nie wspomnieć o podziale dużego szklenia, które nie tylko obniżyło cenę okna, ale również poprawiło jego parametry cieplne. Powodzenia w tych trudnych wyborach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 21.11.2017 16:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2017 Potrzebuję rady dotyczącej okien a mianowicie różnic między V82 Vetrex a np. Salamander Streamline 76 lub Salamander BluEvolution 92 .Mam wycenę na vetrex v82 i wraz z montażem jest dla mnie za drogo o jakieś 2 tysie. od firmy z którą zamierzam podpisać umowę padła propozycja wymiany stolarki na salamander co pozwoli zejść z ceny o parę stówek. Pytanie czy warto???? Nie miałem okazji użytkować ww okien więc nie wiem czy lepiej dołożyć i brać veke czy może brać salamandera za mniejszą kasę ???Jeśli ktoś może mi pomóc bardzo proszę o sugestię. Dodam że montaż będzie szczelny w warstwie ocieplenia . Moje pytanie dotyczy wyłącznie wyboru profilu!!! Słyszałem, że BlueEvo to udany profil. Mam z niego okno tarasowe z PSK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 21.11.2017 16:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2017 . Nie mogę nie wspomnieć o podziale dużego szklenia, które nie tylko obniżyło cenę okna, ale również poprawiło jego parametry cieplne. A jak podział okna poprawia parametry cieplne ? Zostaly zastosowane lepsze pakiety szybowe ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annatulipanna 21.11.2017 16:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2017 A jak podział okna poprawia parametry cieplne ? Zostaly zastosowane lepsze pakiety szybowe ? No tak Może nie lepsze, tylko cieńsze. Przy dużym szkleniu zastosowano szyby 6mm. Przy podziale mogą być 4mm i Uw okna poprawia się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 21.11.2017 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2017 (edytowane) A jakie U mialy pakiety zastosowane przed, a jakie po podziale ?Bo akurat grubos szkla nie zawzze ma wplyw na na U (lub ma niewielki np U=0,6, zamiast 0,5) Za to im wiekszy stosunek powierzchni ram do powierzchni szyb ma - i zawsze pogarsza wynikowe U. Edytowane 21 Listopada 2017 przez fotohobby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Raptor1 21.11.2017 18:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2017 Dzieki za pomysl na zmiane przesuwki na zwykle ciekawe ile tansze beda takie drzwi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 21.11.2017 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2017 Akurat z suwanych bym nie zezygnowal. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Raptor1 21.11.2017 18:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2017 Gdzies musze urwac okolo 2 tys. Wiec trzeba cos zmienic a wielkiego pola do manewru nie ma.Zobaczymy o ile taniej beda zwykle drzwi i wtedy zadecyduje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jak_to_mozliwe 21.11.2017 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2017 Gdzies musze urwac okolo 2 tys. Wiec trzeba cos zmienic a wielkiego pola do manewru nie ma. Zobaczymy o ile taniej beda zwykle drzwi i wtedy zadecyduje. To duża oszczędność. Myśmy zrezygnowali z dwóch HST na jedno HST i jedno zwykłe balkonowe z ruchomym słupkiem. Na średnio można przyjąć, że HST o wymiarach 200x235cm kosztuje ok 9500zł, a zwykłe z ruchomym słupkiem o tych samych wymiarach ok 2500zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts