KLARSAN 10.08.2020 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2020 Hm, idąc po Pańskich sugestiach trafiłem na to https://allegro.pl/oferta/clack-d40-ci-zmiekczacz-automat-usa-dla-4-5-osob-8867732037 Tyle że tu jest złoże Purolite a nie Lewatit. Zachęcamy do zapoznania się ze zmiękczaczami wody Ecoperla Softower S oraz Ecoperla Toro 20 - 30 i 20 litrów żywicy Lewatit, w zależności od Twojego zapotrzebowania. Recenzje urządzeń na kanale YT naszej marki znajdziesz tutaj: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jkazan 23.09.2020 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2020 Witam,to wartoczy nie kupic zmiekczac ecoperla toro20?Z tego co czytam to ma glowica fobrite; zloze Lewatit s1567 wiec dobre.Prosze o opinie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bartimeole 26.09.2020 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2020 Hej, a jaki zmiekczacz dla POŚ? Wiem, ze zmiekczac nie jest zalecany, ale woda jest bardzo twarda i po prostu musimy zamontowac. Domyślam się, że najlepiej jakby miała regeneracje up-flow, w celu mniejszego zużycia soli. 2 lazienki, 2 osoby. Co polecacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pientka 28.09.2020 16:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2020 Feedback po instalacji. Generalnie zdecydowałem się na Ecoperla Toro szczególnie ze względu na trudośćw znalezieniu sensowniejszej alternatywy. Są firmy oferujące w podobnej cenie urządzenia z lepszą głowicą nie mniej wyglądają bardzo garażowo i nieprofesjonalnie. Montaż wykonywałem sam bez doświadczenia w podobnych instalacjach wykonanych wcześniej. Generalnie instalacja jest relatywnie prosta. Do zrobienia bez fachowej wiedzyi polecam węże elastyczne z przyłączeniami zakończonymi pod kontem prostym. Instalacja to kilka godzin pracy i tutaj jedna uwaga krytyczna - instrukcję można by nieco poprawić i doprecyzować pod laika. Skróciło by to czas instalacji.Oferowana 10 letnia gwarancji wymagającej corocznych odpłatnych wizyt serwisu. Nie mniej jednak efekt po instalacji jest mega. U mnie twardość wody wynosiła 27 stopni niemieckiej i po instalacji jest przepaść i efekt jest mega satysfakcjonujący względem sprzętu AGD jak parownica, parowe żelazko czy ekspres do kawy. Pod tym względem polecam instalację w 1000%. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gregos11 29.09.2020 06:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2020 (edytowane) Ja zamontowałem również samodzielnie najtańszy zmiękczacz który równie skutecznie zmiękcza wodę z 34dH do 5d. Mój ma tą zaletę, że nie wymaga corocznych płatnych przeglądów. Edytowane 29 Września 2020 przez gregos11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kicer87 29.09.2020 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2020 (edytowane) Kupiłem i zamontowałem Ecoperla Toro 35, Twardość wody 28 stopni w skali francuskiej, za urządzeniem jest teraz 6 stopni. Różnica kolosalna w końcu nie ma kamienia na kabinie prysznicowej po każdej kąpieli. Więc polecam zmiękczacz osobom które mają problem z kamieniem w kabinie prysznicowej, armaturze, czajniku - polecam po prostu zmiękczacz, nie musi być ten wszystko zależy kto co chce osiągnąć i jakie ma zasoby gotówki. Czemu wybrałem to urządzenie? -Bo przede wszystkim mogłem zamontować je samodzielnie bez utraty gwarancji. Jak się dowiadywałem o innych urządzeniach to montaż od 300 do 600 zł w zależności skąd to miało przyjechać. -Znalazłem wiele pochlebnych informacji na temat elementów użytych w tym urządzeniu (głowica Fobrite, złoże Lewatit S1567) -No i wymiary, potrzebowałem urządzenie które będzie miało duże złoże, ale będzie dość wąskie z racji braku miejsca w garażu, urządzenie stoi na półce 100 cm nad ziemią nad licznikiem wody. Tylko ta instrukcja mogłaby być lepiej napisana. Edytowane 29 Września 2020 przez kicer87 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Redakcja 29.09.2020 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2020 Kupiłem i zamontowałem Ecoperla Toro 35, Twardość wody 28 stopni w skali francuskiej, za urządzeniem jest teraz 6 stopni. Różnica kolosalna w końcu nie ma kamienia na kabinie prysznicowej po każdej kąpieli. Więc polecam zmiękczacz osobom które mają problem z kamieniem w kabinie prysznicowej, armaturze, czajniku - polecam po prostu zmiękczacz, nie musi być ten wszystko zależy kto co chce osiągnąć i jakie ma zasoby gotówki. Czemu wybrałem to urządzenie? -Bo przede wszystkim mogłem zamontować je samodzielnie bez utraty gwarancji. Jak się dowiadywałem o innych urządzeniach to montaż od 300 do 600 zł w zależności skąd to miało przyjechać. -Znalazłem wiele pochlebnych informacji na temat elementów użytych w tym urządzeniu (głowica Fobrite, złoże Lewatit S1567) -No i wymiary, potrzebowałem urządzenie które będzie miało duże złoże, ale będzie dość wąskie z racji braku miejsca w garażu, urządzenie stoi na półce 100 cm nad ziemią nad licznikiem wody. Wypowiedź z dorobkiem 1 post nie jest wiarygodna. Prosimy o zdjęcia urządzenia albo z montażu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pientka 29.09.2020 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2020 (edytowane) To ja może doprecyzuję, że 2 lata gwarancji jest całkowicie normalnie w przeciwności do Viessmanna. Nie mniej "przedłużenie gwarancji" do wspomnianych 10 lat wiąże się już z dodatkowymi kosztami. PS. Zdjęcie z instalcji dla weryfikacji osoby .... Edytowane 29 Września 2020 przez Pientka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kicer87 29.09.2020 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2020 Wypowiedź z dorobkiem 1 post nie jest wiarygodna. Prosimy o zdjęcia urządzenia albo z montażu. Proszę bardzo, uaktualnione. Ściany wyglądają jak wyglądają bo dom jest w trakcie wykańczania. Konto jest świeże bo nie trzeba się rejestrować żeby czytać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Redakcja 29.09.2020 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2020 Proszę bardzo, uaktualnione. Ściany wyglądają jak wyglądają bo dom jest w trakcie wykańczania. Konto jest świeże bo nie trzeba się rejestrować żeby czytać Dziękujemy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qbek17 01.10.2020 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2020 Hej, a jaki zmiekczacz dla POŚ? Wiem, ze zmiekczac nie jest zalecany, ale woda jest bardzo twarda i po prostu musimy zamontowac. Domyślam się, że najlepiej jakby miała regeneracje up-flow, w celu mniejszego zużycia soli. 2 lazienki, 2 osoby. Co polecacie? To zależy jaka jest twardość i zużycie... trzeba coś (jakieś liczby) założyć inaczej to będzie "wróżenie z fusów"... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Artur_121 08.12.2020 16:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2020 Witam, zastanawiam się nad wyborem zmiękczacza, nowo budowany dom, trzy łazienki 4 użytkowników (na razie).Woda z wodociągu, twardość zmierzona u sąsiada - UST-M Test kropelkowy to 28. Zużycie - nie wiem, zakładam ok 10m3. Ulokowanie zmiękczacza - kotłownia, nie ma problemu z miejscem. Odprowadzenie ścieków - szambo bezodpływowe. Zastanawiam się nad: Ecoperla Softower L,SUPREME SOFT 32Ecoperla HeroAquahome DUO SMART Viessmann,Co sądzicie o weglu aktywnym w zmiękczaczach? Czy w ogóle mają sens? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KLARSAN 09.12.2020 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2020 Witam, zastanawiam się nad wyborem zmiękczacza, nowo budowany dom, trzy łazienki 4 użytkowników (na razie). Woda z wodociągu, twardość zmierzona u sąsiada - UST-M Test kropelkowy to 28. Zużycie - nie wiem, zakładam ok 10m3. Ulokowanie zmiękczacza - kotłownia, nie ma problemu z miejscem. Odprowadzenie ścieków - szambo bezodpływowe. Zastanawiam się nad: Ecoperla Softower L, SUPREME SOFT 32 Ecoperla Hero Aquahome DUO SMART Viessmann, Co sądzicie o weglu aktywnym w zmiękczaczach? Czy w ogóle mają sens? Przy takim zużyciu najlepszym wyborem pod względem wydajności będzie zmiękczacz z 30 litrami żywicy jonowymiennej (Softower S - wersja L posiada 60 litrów). Jak najbardziej zmiękczacz wody z węglem aktywnym będzie dobrym rozwiązaniem, jeśli smak lub zapach wody nie do końca Ci odpowiadają. Woda po węglu jest smaczniejsza i delikatniejsza dla skóry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qbek17 09.12.2020 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2020 Witam, zastanawiam się nad wyborem zmiękczacza, nowo budowany dom, trzy łazienki 4 użytkowników (na razie). Woda z wodociągu, twardość zmierzona u sąsiada - UST-M Test kropelkowy to 28. Zużycie - nie wiem, zakładam ok 10m3. Ulokowanie zmiękczacza - kotłownia, nie ma problemu z miejscem. Odprowadzenie ścieków - szambo bezodpływowe. Zastanawiam się nad: Ecoperla Softower L, SUPREME SOFT 32 Ecoperla Hero Aquahome DUO SMART Viessmann, Co sądzicie o weglu aktywnym w zmiękczaczach? Czy w ogóle mają sens? Przy twardości 28 dH to i 45 litrów złoża będzie w sam raz... czyli ecoperla L to za dużo, ale S to chyba za mało... Co do węgla w zmiękczaczu - moim zdaniem nie ma on sensu. Są to dwa różne złoża o różnych wymaganiach i trwałości. Jeśli masz zastrzeżenia do jakości wody i chcesz ją przepuścić przez węgiel to sugerowałbym osobny filtr z węglem (albo np. wkłady w korpusie narurowym pod konkretnym kranem, np. w łazience). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kemot_p 09.12.2020 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2020 Witam, prośba o opinie na temat stacji uzdatniającej, zaproponowanej przez instalatora z polecenia:https://invest-support.pl/produkt/aquamultieco-70-l-1354-bnt/Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qbek17 09.12.2020 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2020 Witam, prośba o opinie na temat stacji uzdatniającej, zaproponowanej przez instalatora z polecenia To zależy do jakiej wody... złoże jest wielofunkcyjne ale to nie znaczy, że jest "do każdej wody". Jest to spora stacja, raczej na dużą wydajność. Dodatkowo ma chińską głowicę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kemot_p 09.12.2020 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2020 Nie mam przy sobie protokołu z badania wody, ale miała na pewno przekroczoną zawartość żelaza i manganu. Z twardością nie było źle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qbek17 09.12.2020 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2020 Nie mam przy sobie protokołu z badania wody, ale miała na pewno przekroczoną zawartość żelaza i manganu. Z twardością nie było źle. Trzeba spojrzeć na konkretne parametry żeby coś stwierdzić Wrzuć te badania jak będziesz już je miał pod ręką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kemot_p 09.12.2020 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2020 (edytowane) Spoko. Nie mam wątpliwości co do dobrania złoża do parametrów wody przez instalatora - bardziej proszę o ocenę jakości urządzenia. Edytowane 9 Grudnia 2020 przez kemot_p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qbek17 09.12.2020 15:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2020 Spoko. Nie mam wątpliwości co do dobrania złoża do parametrów wody przez instalatora - bardziej proszę o ocenę jakości urządzenia. Ma słabą głowicę. Poza tym jest OK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts