Madzia0109 20.08.2017 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2017 Odstając, sprężynuj mi rurki, podnoszą się całe płyty styropianu Jak sobie z tym poradzić? Doginanie rurek nie pomaga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wg39070 20.08.2017 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2017 Odstając, sprężynuj mi rurki, podnoszą się całe płyty styropianu Jak sobie z tym poradzić? Doginanie rurek nie pomaga Przyjdzie beton i wszystko przydusi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madzia0109 20.08.2017 20:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2017 Mam nadzieję, że tak będzieChociaż obawiam się, że wejdzie wszystko pod rurki....Bo chcemy wylewkę anhydrytową, a po zdjęciach widzimy że wchodzi to jak woda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jak_to_mozliwe 21.08.2017 06:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2017 Co to za rurki, jaka firma/ materiał? Jak gęsto i czym są przyczepione do styropianu? Może wrzuć zdjęcie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madzia0109 21.08.2017 08:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2017 Rurki to WAVIN pex alu pex 16x2,0Przyczepione są do styropianu za pomocą klipsów, rozstaw rurek 15cm, w łazienkach 10cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysiek88 21.08.2017 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2017 A styropian gruby? MOże w spodzie piątka a na górze dwójka i dzwiga? Może fasadowy i do tego luzno ułożony, a reszta m.in rurki w spodzie zasypane piachem albo opianowane? Teraz to dupa, trzeba było solidnie dociąć i ułożyc, ewentualnie przykleic klejem do podlogi jak cienko szlo albo przydyblowac kolkami jak do sciany, ale wylewka przyjdzie i wszystko docisnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 21.08.2017 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2017 Kilka sporych pustaków dociśnie je na czas zalewania.Usuwanych sukcesywnie w trakcie. Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kemotxb 21.08.2017 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2017 No a robiłeś próbę szczelności ? po wypełnieniu wodą też odstawały ? wylewkę powinno się wylewać z rurkami zalanymi wodą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madzia0109 21.08.2017 22:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2017 Próby szczelności jeszcze nie robiliśmy, szukamy obecnie fachowca Mam nadzieję, że z wodą to przyklepnie troszkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madzia0109 21.08.2017 22:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2017 Kilka sporych pustaków dociśnie je na czas zalewania. Usuwanych sukcesywnie w trakcie. Adam M. ale czy gdy usuniemy pustak, to rurki nie wyjdą i wyschną nad wylewką? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madzia0109 21.08.2017 22:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2017 A styropian gruby? MOże w spodzie piątka a na górze dwójka i dzwiga? Może fasadowy i do tego luzno ułożony, a reszta m.in rurki w spodzie zasypane piachem albo opianowane? Teraz to dupa, trzeba było solidnie dociąć i ułożyc, ewentualnie przykleic klejem do podlogi jak cienko szlo albo przydyblowac kolkami jak do sciany, ale wylewka przyjdzie i wszystko docisnie. Styropian EPS100, na spodzie 2cm, a u góry 3cm no mam nadzieję że wylewka dociśnie, najgorzej że podczas układania było ok, a gdy się kończyło pętle to zaczynało się podnosić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 22.08.2017 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2017 Rurki nie wyjdą po usunięciu pustaków.Wylewka dociśnie swym ciężarem płytę styro a rurki są do nie przyczepione i się jej trzymają (mam nadzieję). Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysiek88 22.08.2017 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2017 takie cienkie płytki to trzeba było w narożach, tam gdzie najwięcej zakrętów przykleić klejem albo dyblami jak do sciany/fasady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts