Justin85 21.08.2017 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2017 Witam,dostałam wycenę na przyłącze wod -kan * PRZYŁĄCZE WODY:* 1.Geodeta (wytyczenie trasy, szkic powykonawczy, mapa powykonawcza)* 2. Nawiert* ( zasuwa, teleskop, skrzynka zasuwowa, tabliczka)* 3.Gniazdo wodomierzowe ( zawory kulowe, kształtki)* 4.Badanie wody + dezynfekcja 5. Materiały ( rura pe złączki, taśma ostrzegawcza, żwir, cement)* 6.Koparka7.Robocizna* * * * * * *Razem:* 6.450 zł netto * Wykonanie przyłącza kanalizacji sanitarnej.*1.Geodezja ( wytyczenie trasy, szkic, mapa powykonawcza )* 2.Żwir*3.Materiały ; studzienka, rury*4.Koparka*5.Robocizna*Razem:* 5.620 zł netto Mam pytanie - czy to nie za wysoka stawka?Dodam że przyłącze będzie ciągnięte z drogi tuż obok naszej działki, więc odległość może ok. 5-7 m. Działka na terenie Gdańska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Justin85 21.08.2017 07:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2017 Dodam jeszcze że projekt został już wykonany przez inną firmę i złożony w urzędzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kemotxb 21.08.2017 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2017 Pewnie że drogo, zwłaszcza że to ceny netto, a przyłącze krótkie, no chyba że to przewiert pod drogą. Tak czy inaczej materiały czyli nawiertka, zasuwa, przedłużka, skrzynka, rura pcv, wodomierz, zawory to koszt w porywach 700 zł, do kupienia w każdym sklepie wod-kan. Tyczenie wody ... na odcinku 7 m pierwsze słyszę, tam nie ma co tyczyć, inwentaryzuje się dopiero po wybudowaniu domu bo po co wcześniej skoro rurę można ułożyć w sumie dowolnie, jak Ci będzie wygodnie, a to dopiero będzie widać jak dom stał będzie i roboty ziemne się kończyć będą. Badanie wody też uważam za zbędne teraz bo na czas budowy zużyjesz tyle wody że rurociąg sam się oczyści, a ewentualne badanie wykonać przed uruchomieniem instalacji w domu. Z resztą wodociągi mają zapewnić czystość wody. Mnie przyłącz wody kosztował ok 1500 zł. Z chodnika obok działki, jakieś 5 m od przyłącza, bez geodety. Projekt trzeba mieć tylko, u mnie koszt ok 250 zł (w nim ksero mapy do celów projektowych). Co do kanalizy to już kwota uzależniona jest od tego jak się będą wpinać w rurę główną, przykanalik, studzienka to może faktycznie kosztować trochę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tkaczor123 26.09.2017 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2017 Jak dla mnie to bardzo drogo.Sam projekt kosztował mnie 200zł.Za położenie 60m rury (w tym 20m fi50) i przepych pod drogą(mam po drugiej stronie ulicy wodę) koszt ok 3500zł.Gdybym nie dostał złych warunków przyłącza to by mnie to kosztowało 1500zł brutto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tkaczor123 09.10.2017 05:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2017 W sobotę położyłem 52m rury wodnej koszt materiałów niecałe 1000 zł. Tak więc już prawie widzę metę końca budowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ppar 22.10.2017 17:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2017 Ja, w Szczecinie, za wszystko, tj uzgodnienia i papierkologie zapłaciłem 14 tys. Przyłącze wodne 80m. Kosmos ale to najtańsza oferta. Szczecin to zachód cenowy. Dosłownie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amatorsko 19.01.2018 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2018 Ja, w Szczecinie, za wszystko, tj uzgodnienia i papierkologie zapłaciłem 14 tys. Przyłącze wodne 80m. Kosmos ale to najtańsza oferta. Szczecin to zachód cenowy. Dosłownie. Witam, mógłbyś powiedzieć dokładnie czy to tylko koszt przyłącza wodnego czy razem z kanalizacją ? ewentualnie podać namiar na wykonawcę bo mam podobny odcinek do wykonania .Pozdrwiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ppar 19.01.2018 15:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2018 (edytowane) Taki fikołek. Nie polecam, bo spóźnił się 5 miesięcy. Edytowane 7 Kwietnia 2019 przez ppar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ppar 19.01.2018 15:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2018 Tylko woda. Mam oczyszczalnię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mifall 25.08.2018 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2018 Wita wszystkich. Dziś spotkałem się z Panem, który jest na liście firm wykonujących przyłącze wodno-kanalizacyjne w wodociągach, aby omówić koszty przyłączy do działki. Po tym jak usłyszałem jakie koszty o mało nie dostałem zawału. Za 50 metrów doprowadzenia wodociągu na przeciwko działki około 40-50 tys. ale czy tylko woda już nie pamiętam. Koszty są z kosmosu. Nie wiem ile to się wykonuje ale niech to będzie 7 dni to koszty są ogromne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doli. 25.08.2018 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2018 (edytowane) U mnie woda (ok. 7-8m) i kanalizacja (ok. 15m) kosztowało 4000zl na gotowo. Cena już z doprowadzeniem drogi (gruntowa) do stanu pierwotnego, czyli nasypali 1t tłucznia i zagęścili.Co do geodety to wykonał tylko szkic powykonawczy do ZGK, żeby mi licznik założyli. Koszt 300zl. Nie było żadnego tyczenia, przecież to kilka metrów. Edytowane 25 Sierpnia 2018 przez Doli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin225 25.08.2018 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2018 nie no masakra jakaś 50 tyś za przyłącze wod-kan. Chyba dadzą złote rury. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nurek_ 25.08.2018 22:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2018 U mnie woda była w granicy, a kanalizacja jakieś 30 m od działki. Podpięcie na gotowo z materiałem niecałe 5000, do tego po mojej stronie projekt (1200) i inwentaryzacja geodezyjna (250 zł) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AKK 11.02.2019 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2019 U mnie woda była w granicy, a kanalizacja jakieś 30 m od działki. Podpięcie na gotowo z materiałem niecałe 5000, do tego po mojej stronie projekt (1200) i inwentaryzacja geodezyjna (250 zł) cześć możesz podać namiary kto Ci robił przyłącze? Potrzebuję też szybko zrobić przyłącze w Sosnowcu - Modrzewjowie Krzych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pandzik 11.02.2019 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2019 Wita wszystkich. Dziś spotkałem się z Panem, który jest na liście firm wykonujących przyłącze wodno-kanalizacyjne w wodociągach, aby omówić koszty przyłączy do działki. Po tym jak usłyszałem jakie koszty o mało nie dostałem zawału. Za 50 metrów doprowadzenia wodociągu na przeciwko działki około 40-50 tys. ale czy tylko woda już nie pamiętam. Koszty są z kosmosu. Nie wiem ile to się wykonuje ale niech to będzie 7 dni to koszty są ogromne. Horror. Z sąsiadami zapłaciliśmy za 80m wodociągu 110mm plus hydrant i podłączenie 4 działek (3 studnie, jeden dom) 20 tys zł. Wszystko zrobili w 1 dzień. Droga gruntowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nurek_ 11.02.2019 22:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2019 cześć możesz podać namiary kto Ci robił przyłącze? Potrzebuję też szybko zrobić przyłącze w Sosnowcu - Modrzewjowie Krzych Buduje się w Sławkowie i przyłącze robił mi tamtejszy Miejski Zakład Wodociągów i Kanalizacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Synkopa12 13.07.2019 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2019 W Poznaniu zapłaciłem za 12m przyłącza z projektem - tylko woda - 5000 brutto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MMark. 29.08.2019 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2019 U mnie w Katowicach za 8m przyłącza ze studnia wodomierzowa chcą 5tys. Trzeba wejść w jezdnie 1m.Za kanalizację 15m w mojej działce 4tys.Dla mnie ceny chore. A to i tak tańsza oferta. Wodociagi x2 sobie krzyknęły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts