Ec-Synek 22.08.2017 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2017 Witam.Chciałbym prosić o Wasze opinie na temat firm zajmujących się rekuperacją (od projektu po montaż) działających na terenie woj. małopolskiego.Część z Was ma zapewne ten etap już za sobą więc bardzo chętnie skorzystam z Waszego doświadczenia.Na dzień dzisiejszy wysyłam zapytania o ofertę, ale aby nie robić tego "na oślep" bo takich firm jest naprawdę dużo, chciałbym nieco zawęzić grono ewentualnych wykonawców i pytać o ofertę tylko tych "sprawdzonych". Na forum nie widziałem jeszcze tematu z polecanymi firmami od rekuperacji (jeśli jest to przepraszam za niedopatrzenie i proszę o link do tematu), a jakby nie patrzeć jest to wg mnie dość ważny etap w budowie domu.W każdym razie, jeśli macie jakieś doświadczenia z firmami od rekuperacji bardzo proszę o opinię w tym temacie (negatywne jak i pozytywne) aby przyszłym inwestorom nieco ułatwić poszukiwania i ewentualnie przestrzec przed niekompetentnymi ekipami.Z góry dziękuję za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ec-Synek 12.09.2017 16:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2017 Ktoś coś pomoże ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Busters 12.09.2017 16:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2017 Asolt aka solterm i oszczednygrzes z forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ec-Synek 21.09.2017 16:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2017 (edytowane) Bardzo dziękuję za pomoc. Przy okazji chciałbym was prosić o pomoc. Dostałem propozycje rekuperatorów do swojego domu z dwóch różnych firm, poniżej podaje zaproponowane mi modele: Zehnder Comfoair 350 Q Thesslagreen Airpack 400V ONYX Classic 550 Czy nie dziwne jest, że dla tego samego domu jest, aż tak duża rozpiętość jeśli chodzi o moc ?Bo te liczby na samym końcu oznaczają zapewne ich wydajność. Chyba nie jest wskazane aby montować rekuperację z "zapasem" mocy.Bardzo proszę o pomoc ponieważ muszę podjąć decyzję co do wykonawcy do końca tygodnia. Edytowane 21 Września 2017 przez Ec-Synek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tulisko 21.09.2017 16:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2017 Asolt aka solterm i oszczednygrzes z forum Asolt (Solterm) to chyba to samo;-). Jest jeszcze ecocomfort:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tulisko 21.09.2017 16:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2017 Bardzo dziękuję za pomoc. Przy okazji chciałbym was prosić o pomoc. Dostałem propozycje rekuperatorów do swojego domu z dwóch różnych firm, poniżej podaje zaproponowane mi modele: Zehnder Comfoair 350 Q Thesslagreen Airpack 400V ONYX Classic 550 Czy nie dziwne jest, że dla tego samego domu jest, aż tak duża rozpiętość jeśli chodzi o moc ? Bo te liczby na samym końcu oznaczają zapewne ich wydajność. Chyba nie jest wskazane aby montować rekuperację z "zapasem" mocy. Bardzo proszę o pomoc ponieważ muszę podjąć decyzję co do wykonawcy do końca tygodnia. Żeby ocenić jaka centrala się nadaje, potrzebna będzie ilość mieszkańców, kubatura domu i najlepiej jakieś rzuty kondygnacji budynku. Inaczej pewnie nikt Ci z fusów nie wywróży. Ale niech sie lepiej fachowcy wypowiedzą. Pozdrawiam Tulisko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ec-Synek 21.09.2017 17:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2017 Projekt domu w linku poniżej: https://www.archon.pl/projekty-domow/projekt-dom-w-lucernie-g2-m521c98cf0dfd7?gclid=CILi6Mqh6NUCFRiUsgodGVcOvw Więcej szczegółów (rzutów) będę miał niebawem ponieważ dopiero w przyszłym tygodniu będę miał "pełny" projekt. Liczba osób: 2 dorosłych i zapewne za jakiś bliżej nie znany mi okres czasu przybędzie 1 max 2 dzieci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
creative_21 21.09.2017 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2017 co do ecocomfort to dostałem ofertę na spiro do domu 140m2 chyba się chcą pozbyć materiału że wciskają spiro jak zapytałem o kanały flex to jeszcze dopłata do tego więc coś jest z nimi nie halo że spiro tańsze od flex ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dom w kalateach 2 23.02.2020 15:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2020 Polecam firmę Klimbud http://www.klimbud.pl i Pana Krzysztofa 600682475 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts