pelesos 22.08.2017 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2017 (edytowane) Witam, Dość duża firma w Polsce zamontowałam mi okna. Niestety mam wątpliwości co do montażu okna HS. Z rożnych przyczyn nie podpisaliśmy protokołu odbioru. proszę o ocenę czy tak moze być. Firma proponuje podłożenie styropianu . Edytowane 22 Sierpnia 2017 przez pelesos nowe foto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jak_to_mozliwe 23.08.2017 04:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2017 Wytłumaczyli jakoś po co ta przerwa na dole? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pelesos 23.08.2017 05:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2017 Pomiar okna odbywała się dwukrotnie. Za pierwszym razem przyjechał montażysta pomierzył i zalecił obróbkę otworu okiennego z każdej strony, żeby taśma rozprężna dobrze przyległa do okna i do muru. Po obróbce zamówiliśmy (na naszą prośbę) drugi pomiar. Przyjechał ten sam gość, pomierzył ........ efekt końcowy jak na zdjęciach u góry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 23.08.2017 06:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2017 TragediaPodparcia HS nie wyposażonego w profile bazowe czy też poszerzenia ze wzmocnieniem musi bc w odległości nie większej jak 30 cm a tu mamy tylko trzy punkty.Źle źle po stokroć źle I to jest większy problem niż pustka pod progiem ktora mozna jak już szkoda było kasy na poszerzenia (bo bali się Ci podnieść cene) to przy prawidłowym poparciu mozna puste przestrzenie wypełnić.Kolejna sprawa Brak jakiegokolwiek łowieniaŹle źle źle!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 23.08.2017 06:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2017 I jeszcze jedna uwagaJeśli prog jest tworzywowy bez jakiegokolwiek wzmocnienia to powiniennno wrecz musi być poszerzenie ze wzmocnieniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 23.08.2017 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2017 Temat niedograny na etapie przygotowania otworów - podparcia. Okna drewniane nie mają tak spopularyzowanych systemów podbalkonowych, ale skoro było podmurowane to można było to bardziej dograć. Teraz faktycznie HS należy podpierać gęsto, chociaż moje pierwsze, sprzed ponad 10 lat (były to czasy nauki) właśnie tak zostały podparte i działają.. ale to była epoka przedpotopowa;) Po co ta przerwa? Bo tak zapewne wypada z zakładanego poziomu ZERO. Można ją było lepiej zaplanować (poszerzenia, podmurowanie) na etapie dogrywania montażu. Tyle że to trzeba wiedzieć i chcieć zrobić no i oczywiście ktoś za to musi ZAPŁACIĆ. Jeśli uważacie, że montażysta podając cenę 20zł/mb (myślę że to średnia z niskich stawek) zrobi dzieło zgodne ze sztuką, to niestety ociera się to o naiwność (no dobrze - niewiedza, ale nie można całej winy zwalać na montera). To tak jakbym kupił w sklepie szynkę po 16zł/kg i potem narzekał, że była słaba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pelesos 23.08.2017 09:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2017 Dziękuję za odpowiedz. Okna są drewniane Teraz będę domagał się od Pozbud wizji lokalnej. Zastanawiam się czy powinienem poprosić zewnętrznego eksperta o ekspertyzę i wydanie zaświadczenia. Może jakieś inne pomysły? Poproszę o odpowiedz. Zdjęcia innych okien - montaż podobny. [ATTACH=CONFIG]395360[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]395361[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]395362[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]395363[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]395364[/ATTACH] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pelesos 23.08.2017 09:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2017 Temat niedograny na etapie przygotowania otworów - podparcia. Okna drewniane nie mają tak spopularyzowanych systemów podbalkonowych, ale skoro było podmurowane to można było to bardziej dograć. Teraz faktycznie HS należy podpierać gęsto, chociaż moje pierwsze, sprzed ponad 10 lat (były to czasy nauki) właśnie tak zostały podparte i działają.. ale to była epoka przedpotopowa;) Po co ta przerwa? Bo tak zapewne wypada z zakładanego poziomu ZERO. Można ją było lepiej zaplanować (poszerzenia, podmurowanie) na etapie dogrywania montażu. Tyle że to trzeba wiedzieć i chcieć zrobić no i oczywiście ktoś za to musi ZAPŁACIĆ. Jeśli uważacie, że montażysta podając cenę 20zł/mb (myślę że to średnia z niskich stawek) zrobi dzieło zgodne ze sztuką, to niestety ociera się to o naiwność (no dobrze - niewiedza, ale nie można całej winy zwalać na montera). To tak jakbym kupił w sklepie szynkę po 16zł/kg i potem narzekał, że była słaba. Tak niedogadane, zapewne. Ja w tej dziedzinie jestem laikiem i zleciłem firmie płacąc za okna duże pieniądze. Montaż był autoryzowany z Pozbudu. Taka jaką cenę chcieli za montaż taką dostali. W każdym razie montażysta był i widział budowę. Widział poziom przyszłej podłogi. Wystarczyło słowo - należy pod oknami wylać więcej betonu. Było by po sprawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ClNEK 23.08.2017 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2017 Coś zle zdjęcia dodałes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts