Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

KANA? NAPRAWCZY W GARA?U

Recommended Posts

GODUL1 ma zupełną rację-to już nie te czasy, chyba, że niektórzy zatrzymali się na etapie żuka lub 125p (bez urazy).

U mnie w garażu wolnostojącym jest kanał i załóżmy, że na 30 operacji przy samochodzie tylko raz był wykorzystany kanał. Jeśli spojrzeć na to w jakim to się działo okresie czasu (2 lata), to kanał jest moim zdaniem zbędną dziurą. Jeśli tych operacji byłoby więcej- to jedna rada...zmienić samochód :)

• Odpowiedzi 41
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

GODUL1 ma zupełną rację-to już nie te czasy, chyba, że niektórzy zatrzymali się na etapie żuka lub 125p (bez urazy).

U mnie w garażu wolnostojącym jest kanał i załóżmy, że na 30 operacji przy samochodzie tylko raz był wykorzystany kanał. Jeśli spojrzeć na to w jakim to się działo okresie czasu (2 lata), to kanał jest moim zdaniem zbędną dziurą. Jeśli tych operacji byłoby więcej- to jedna rada...zmienić samochód :)

mi się Twoja wypowiedź skojarzyła z niegdysiejszą reklamą Toyoty: na pytanie "czy ma Pan może komplet kluczy? " właściciel Toyoty pokazuje kluczyki od samochodu :D

tylko ciekawiło mnie zawsze jak ten koleś zmieni koło :-? :) :D :lol:

Preev, skoro tak to rzywiście kanał jest jak znalazł. Ja wolałbym jednak podnośnik. Zawsze mógłbym doparkowac o jedno auto więcej :-)

Tez jestem z tych co lubią podłubać przy aucie zamiast oddawac je do rzeźnika no ale czasy sie zmieniaja i mam nadzieje, że jak zbuduję wreszcie chatę to będzie mnie stac na Toyotę, a przy zmianie koła czy klocków kanał nic nie pomoże.

Preev, skoro tak to rzywiście kanał jest jak znalazł. Ja wolałbym jednak podnośnik. Zawsze mógłbym doparkowac o jedno auto więcej :-)

Tez jestem z tych co lubią podłubać przy aucie zamiast oddawac je do rzeźnika no ale czasy sie zmieniaja i mam nadzieje, że jak zbuduję wreszcie chatę to będzie mnie stac na Toyotę, a przy zmianie koła czy klocków kanał nic nie pomoże.

jak zbudujesz odpowiednio duży kanał to możesz tam też drugie auto zmieścić :wink: :D

a co do nowych samochodów to ja już nie dam sie nabrać na te ich elektroniczne badziewia, jak już coś będę kupował to pomyślę o jakimś oldtimerze (np. taka Wołga robi na mnie wrażenie :wink: ) i go odstawię na błysk :D

Preev, tylko nie baw sie w ruskie auta. Nie wiem z jakiej stali oni robili karoserie ale dłubię się od dwó lat z Uaz-em i co chwila trzeba robić jakieś zaprawki. jak tak dalej pójdzie to za cztery lata cała karoseria będzie mady by my spawarka i nitownica. Lepiej poszukaj jakiejś simci albo wartburga 311. Fajne sa też stare meraki i bmw.

A mnie ostatnio mechanicy zesłabili w serisie fiata w Rybniku. Podjechałem aby mi wymienili olej. I wymienili olej, tylko że zapomnieli dokręcić koła, a dokręcili dwoma śrubami i do tego kołpak leżał w warsztacie. Kierownik dostał zjebkę i tyle, Tylko do tej pory mnie zastanawia po co odkęcali koła. Po prostu autoryzowani partacze

Ja miałem lepszy numer z mechanikami:

przy wymianie simeringów w skrzyni panocek coby mu było łatwiej się do niej dostac odkręcił zacisk hamulca a potem zapomniał go dokręcić jak trzeba. PO jakiś 500 km tj po tygodniu zacisk odkręcił mi sie przy pomniku lotnika w Warszawie no i wiecie co sie stało. na szczesci jechałem powoli a zacisk nie zakleszczył sie miedzy kołem a tarcza tylko obcierał.

Kiedyś pojechałem zmienić opony noi podłożyli mi podnośnik dokładnie pod miske olejową.

Uff nie tylko na budowie zdazaja sie fahofcy

:D Obecnie mam kanał i w nowym domu też będę miał kanał. Zaletą kanału jest nie tylko to, że można wymienić sygnał dźwiękowy, obejrzeć zużycie tłumika, lub stan podwozie po tym jak walnął kamień albo żona wjechała "umiejętnie" na krawężnik :wink: , ale również to, że częściej można spędzić chwilkę czasu z rodziną lub znajomymi, którzy kanału u siebie nie mają... :wink:

I jakoś nikt z kanałowców nie odpisal co robi z tymi problemowymi płynami. Robię w branży samochodowej, więc cos na ten temat wiem.

Zasadnizo zgadzam sie z rafałem - poza jednym - małe dziecko redukuje 95% czasu, ale jeśli jest to córeczka to redukuje o 99%.

ja moje płyny oddaję znajomemu do warsztatu (u którego się uczyłem grzebać przy aucie choć daleka droga jeszcze przede mną :wink: :D ) a on oddaje to dalej do jakiejś zlewni (przynajmniej tak twierdzi :lol: )

pozdrawiam wszystkich :D