Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Klinkier 8/2002

Recommended Posts

Po przeczytaniu artykułu o cegle klinkierowej aż się we mnie zagotowało. Państwo Kraskowscy wysmarowali piękny artykuł o cegle klinkierowej jaką nabyli i wbudowali ma swojej posesji Państwo Madejscy.... No właśnie zabrakło tylko tego OD KOGO nabyli!!! Rozumiem, że właściwe informowanie czytelników to pokazanie DWÓCH stron...cegły.

Komentarz prawnika jest napisany językiem prawniczym. I co z niego wynika? Nawet we wcześniejszym frgnencie artykułu napisano, że w zasadzie tylko jednemu klientowi uwzględniono reklamację. Więc jaka jest skuteczność zabiegów prawnych?

Na liście pl.misc.budowanie jest cały watek poswięcony temu tematowi. Generalnie wniosek nasuwa sią sam - zabrakło Muratorowi odwagi na podanie nazwy producenta, który zapewne jest dobrym reklamodawcą i żal by było stracić jego pieniądze.

Mam wrażenie, że to jest tak jak udział w zbrodni. Skoro Murator wie kto popełnił zbrodnię i ukrywa ten fakt, to jest tak samo karany jak osoba która popełniła przestępstwo.

Jestem załamany kupiłem okazyjne cegłę i aż się boje, kiedy zacznie mi odpadać z ogrodzenia.

Trzeba kupować polskie towary a nie dziadostwo z zachodu.

Pozdrawiam

Może nie śledzicie kariery p. Kraskowskiego ale ja tak i miałem już nim nawet mała sprzeczkę. Chodzi o jego nierzetelnośc i pogoń za sensacją.

Jakbyście poczytali pare jego artykułów takze poza Muratorem zobaczylibyście RYCERZA DOBRA, NIEZŁOMNEGO POGROMCĘ ZŁA, LUDOWEGO KOMISARZA L. Kraskowskiego. To człowiek goniący za sensacją i ferujacy wyroki w imieniu rozzłoszczonego ludu a la Rosja AD 1917; populista - lepperoid. Bardzo ładnie te rewelacje wyglądają w gazecie jednak często p. Kraskowski nie jest rzetelny i obiektywny. Murator publikował juz nieraz listy prostujące jego artykuły i autor się nie odszczeknał czyli "obwinieni" mieli tez swoje racje. Ma też "na koncie" przegrany proces o zniesławienie kilka lat temu (poza budownictwem).

Redakcja chyba jest wobec tego ostrożna wobec rewelacji tego Pana. I słusznie ....

Można było artykuł napisać inaczej nie jako oskarżenie ale jako problem no i wtedy dopiero firma Roben stawałaby na rzęsach aby sprawę odkręcić. A tak zrobiono sensację a sprawy nie załatwiono: skuteczność zero.

I co ty na to Redakcjo?

No to mamy podejrzanego - Roben!

Tak przy okazji to nie śledzę kariery prasowej pana Kraskowskiego, choć przyznam, że zawsze czytałem jego artykuły z wypiekami na twarzach - takie były pewne werwy i "słusznych" opinii. Zresztą to do Redakcji należy nadzorowanie, czy to, co piszą redaktorzy, jest prawdą i czy nadaje się do publikacji. Mogę się tylko domyślać, że pani Naczelna nie do końca ufała rewelacjom red. Kraskowskiego, ale nie podając nazwy producenta, a pozostawiając oskarżycielski ton artykułu, sprawiła, że czytelnicy czują się zawiedzeni.