zapek 23.08.2017 14:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2017 Cześć. Chcę się pozbyć parkietu, który położony został prawdopodobnie około 1960 roku. Naczytałem się trochę o subitach i szkodliwości ale opinie są różne. Moje pytanie - czy czarny lepik ze zdjęcia to właśnie subit i czy grozi mojemu zdrowiu, jeśli zrobię to jednorazowo sam bez profesjonalnego sprzętu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
firewall 23.08.2017 17:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2017 to masz subit czy lepik? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarekkur 23.08.2017 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2017 Cześć. Chcę się pozbyć parkietu, który położony został prawdopodobnie około 1960 roku. Naczytałem się trochę o subitach i szkodliwości ale opinie są różne. Moje pytanie - czy czarny lepik ze zdjęcia to właśnie subit i czy grozi mojemu zdrowiu, jeśli zrobię to jednorazowo sam bez profesjonalnego sprzętu? [ATTACH=CONFIG]395379[/ATTACH] w latach 60-tych XX wieku używano na potęgę subitu. jest to węglopochodny wielocykliczny aromatyczny węglowodór zawierający około 16 związków wielo-pierścieniowych w tym najgroźniejszy dla zdrowia, rakotwórczy benzo(a)piren. Powinieneś usuwać to badziewie w całkowitym przykryciu ciała i maską gazową. Po pracy spalić odzież. Parkiet do worków i szczelnie zamknąć. Należy wywieźć do utylizacji... Ropopochodny lepik występował później lata od 1980. Również szkodliwy dla zdrowia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zapek 25.08.2017 02:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2017 http://brarts.pl/dolparkietu.jpg Powiem tak - nie wiem czy to subit, czy lepik, ale zrobiłem lepsze zdjęcie i próbowałem to wytrzeć benzyną - na klepce bez zmian a szmatka czarna. Wygląda to jak zaschnięty czarny płyn. Warto to ściągać a potem dać podłogę do frezowania, czy już lepiej wszystko zlecić fachowcom? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jnow1 25.08.2017 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2017 Wywal to, bo koszt czyszczenia i frezowania przerośnie wykonanie nowej podlogi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts