baumi 24.08.2017 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2017 Witam, Za kilka tygodni musze ostatecznie wybrac producenta okien oraz ich rodzaj. W domu mam 12 okien (w tym 2 drzwi balkonowe). Pakiety 3-szybowe, w każdym oknie na zewnątrz szyba P2 (44.2) na większych szkleniach (drzwi balkonowe + 1 okno) dodatkowo szyba bezpieczna (33.1) od wewnątrz. Okucia RC2, ciepłe ramki. Całość sprawia, że okna są dość ciężkie. Mam oferty z kilku firm. Ostatecznie zdecydujemy się bądź na okna drewniane z Sokółki na profilu Thermo 80, bądź okna PCV (Deceuninck Energy 84mm bądź BlueEvolution 82mm). Jednym z głównych wyznaczników tutaj jest cena: okna Sokółki kosztują 43K PLN z montażem, natomiast okna PCV ok. 20k PLN z montażem - różnica znaczna.... Co nas natomiast zastanawia to rózne informacje od producentów okien drewnianych mówiących, że okna plastikowe z takimi szybami pod wplywem ciepla latwiej się odkształcą / zniszczą / będa wymagały wymiany. Wertowałem forum, ale odpowiedzi na moje bolączki nie znalazłem. Co wy są dzicie na ten temat? Warto podwajac cenę dla okien drewnianych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts