baumi 24.08.2017 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2017 Witam, Za kilka tygodni musze ostatecznie wybrac producenta okien oraz ich rodzaj. W domu mam 12 okien (w tym 2 drzwi balkonowe). Pakiety 3-szybowe, w każdym oknie na zewnątrz szyba P2 (44.2) na większych szkleniach (drzwi balkonowe + 1 okno) dodatkowo szyba bezpieczna (33.1) od wewnątrz. Okucia RC2, ciepłe ramki. Całość sprawia, że okna są dość ciężkie. Mam oferty z kilku firm. Ostatecznie zdecydujemy się bądź na okna drewniane z Sokółki na profilu Thermo 80, bądź okna PCV (Deceuninck Energy 84mm bądź BlueEvolution 82mm). Jednym z głównych wyznaczników tutaj jest cena: okna Sokółki kosztują 43K PLN z montażem, natomiast okna PCV ok. 20k PLN z montażem - różnica znaczna.... Co nas natomiast zastanawia to rózne informacje od producentów okien drewnianych mówiących, że okna plastikowe z takimi szybami pod wplywem ciepla latwiej się odkształcą / zniszczą / będa wymagały wymiany. Wertowałem forum, ale odpowiedzi na moje bolączki nie znalazłem. Co wy są dzicie na ten temat? Warto podwajac cenę dla okien drewnianych? Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/231830-ci%C4%99%C5%BCkie-okna-pcv-czy-drewno/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts