adbud92 26.08.2017 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2017 Witam, jestem w trakcie malowania ścian z płyt gk zielonych. Płyty były szpachlowane na łączeniach i w narożnikach. Przed malowaniem zagruntowałem wszystko farbą gruntującą podkładową firmy Diall dwukrotnie. Zielone fragmenty były w miarę dobrze pokryte. Następnie malowałem farbą Colours strukturalną barankiem kolorem waniliowym i całkowicie się rozczarowałem. Po wyschnięciu farba nie pokryła miejsc których nie szpachlowałem, widoczne są miejsca szpachlowania. Wygląda to tragicznie. Pomalowałem drugi raz ale efekt był ten sam. Nie wiem co zrobiłem źle, może za dużo zagruntowałem i płyta się zrobiła na tyle mało chłonna że nie wsiąka farby. W załączniku wysyłam zdjęcia jak to wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wg39070 26.08.2017 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2017 Witam, jestem w trakcie malowania ścian z płyt gk zielonych. Płyty były szpachlowane na łączeniach i w narożnikach. Przed malowaniem zagruntowałem wszystko farbą gruntującą podkładową firmy Diall dwukrotnie. Zielone fragmenty były w miarę dobrze pokryte. Następnie malowałem farbą Colours strukturalną barankiem kolorem waniliowym i całkowicie się rozczarowałem. Po wyschnięciu farba nie pokryła miejsc których nie szpachlowałem, widoczne są miejsca szpachlowania. Wygląda to tragicznie. Pomalowałem drugi raz ale efekt był ten sam. Nie wiem co zrobiłem źle, może za dużo zagruntowałem i płyta się zrobiła na tyle mało chłonna że nie wsiąka farby. W załączniku wysyłam zdjęcia jak to wygląda.[ATTACH=CONFIG]395520[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]395521[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]395522[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]395523[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]395524[/ATTACH] Ja nie gruntowałem płyt gk. Malowałem dekoralem za pomocą agregaciku malarskiego z Biedronki dość mocno rozcieńczoną farbą. Efekty jak najbardziej pozytywne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adamek430 26.08.2017 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2017 (edytowane) Te informacje powinny być przedstawione na opakowaniu produktu. Jeśli nie były warto zadzonić na infolinię Edytowane 11 Września 2017 przez Adamek430 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts