mariusz244 27.08.2017 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2017 witamNiedługo będę ocieplał dom , a wiec i montował blaszane parapety zewnetrzne. Wpuszczać parapety w elewacje , czy zakładać na styk do glifów ?? u sasiadów widziałem ,że w wiekszości maja zamontowane bez wpuszczania w elewację, ale czy tak lepiej , czy tez tylko jest tak prosciej i szybciej dla ekipy od ociepleń, nie wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pod 28.08.2017 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2017 Zrób tak żeby woda spływając do szpalecie nie miała szansy dostać się miedzy parapet a tynk. Zwykle oznacza to koniecznosc wpuszczania przynajmniej bocznych ramek w tynk. Jak woda sie dostanie w zimę w szczeline miedzy tynk a parapet i przyjdzie mróź to bedziesz miał piękny dowód działania praw fizyki na elewacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agamemnon91 28.08.2017 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2017 Na styk i koniec, żadnego wpuszczania bo w zimie rozwali tynk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kozubek1 10.09.2017 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2017 (edytowane) Również nie wiem jak zamontować parapet zewnętrzny jeżeli mam boki okna zakryte paskiem styropianu ok 2 cm. Czy końcówki plastikowe z parapetem dawać do czoła styropianu czy też wyciąć po bokach styropian i parapet wpuścić w środek. Nie mam jeszcze założonych narożników , tylko goły styropian. Przeglądałem różne zdjęcia i jak by nie patrzeć to niestaranne wykonanie połączenia z tynkiem w obydwu metodach to póżniejsze problemy .Dając na styk można póżniej łatwiej wymienić parapet .Znajomy który wykonuje ocieplenia wpuszcza parapet w środek ocieplenia twierdząc że ładniej to wygląda. Sam nie wiem co wybrać. Edytowane 10 Września 2017 przez kozubek1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario244 20.09.2017 16:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2017 Oglądałem domu w których parapety są wpuszczone w elewacje o nic nie peka. Za wpuszczaniem przemawia fakt oprocz walorów estetycznych to że woda spływająca po narożniku okna spływa na parapet a z parapety na ziemię. W parapetach obsadzanych na styk woda z narożnika spływa po ścianie tworząc zacieki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
admiralbar 23.09.2017 06:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2017 Metod jest kilka - moi sasiedzi mają plastikowe zaślepki nie wpuszczone w styropian, inni parapet bez zaślepek, ale jego boki sa w styropianie. Mnie wydaje się, że najlepsze jest wpuszczenie plastikowych zaślepek na ich grubość w styropian. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rustin 23.10.2017 14:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2017 Wpuszczajcie sobie dalejhttp://oknotest.pl/galerie-zdjec/bledy-montazu-parapetow-zewnetrznych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GraMar 24.10.2017 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2017 Dzięki mojej ekipie od elewacji, która wymędrkowała i postawiła na swoim- od półtora roku przyjeżdżają i poprawiają elewację wokoło okien i aluminiowych parapetów i aluminiowych zaślepek. Oczywiście, że producent systemu-Ceresit wypiął się na nas wszystkich. Ostrzegam przed używaniem produktów firmy CERESIT do wykonania elewacji. Metod jest kilka - moi sasiedzi mają plastikowe zaślepki nie wpuszczone w styropian, inni parapet bez zaślepek, ale jego boki sa w styropianie. Mnie wydaje się, że najlepsze jest wpuszczenie plastikowych zaślepek na ich grubość w styropian. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts