Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Choroba budowlana!!!

Macias

Recommended Posts

Czy to jest normalne, budze sie w nocy z nowym pomyslem.

Wyrwany ze snu licze, zmieniam. Moze cos przegapilem?

Wiekszosc rozmow w domu poruszana jest temat budowy.

Kazda wolna chwile spedzam na dzialce.

Jakikolwiek poniesiony wydatek nie zwiazany z budowa przeliczam ile to by sie zrobilo dodatkowo na budowie itd.

Cale szczescie ze rodzina to znosi, ale jak dlugo.

A jak to jest u was?

Maciej

• Odpowiedzi 60
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Zaczynam budowę i mam już pierwsze objawy-uzależnienie od Forum oraz obawa,że dom jest za mały i się w nim nie pomieszczę.Przeżywaliście też ten stan :???:

Moim zdaniem O WIELE CIEŻSZA!!!! Tyle możliwości, kolorów, stylów.

Parkiecik czy wykładzinka, płytki kwadratowe czy prostokątne, w karo czy normalnie ułożone??? A może jedna ściana ciemniejsza??? Zasłonki czy żaluzje??? MDF czy drewno w kuchi, a może kuchnia murowana??? Suficik podwieszany.... na całości czy tylko częściowo??? Halogeniki czy może cóś innego?????????

itp., itd. aż do oczopląsu, zbolałych nóg, wściekłych min (bo każdy ma swój gust i upodobania i na ogół w sklepie dochodzi do konfrontacji...) a w ostateczności sprowadzeni na ziemię pojemnością portfela oglądamy promocje, lub poddajemy się bo po którejś wizycie na Bartyckiej wszystko już wygląda tak samo...

Ale tak ogólnie to jest to WIELKA RADOCHA!!!! Ja wciąż ja sobie dozuję w małych ilosciach - chyba się uzależniłam.... :roll:

EDZIA - mam dokładnie takie same 2 ob(j)awy ja Ty!

1. Uzależnienienie od Forum: przed pracą, w pracy, po pracy, nawet po powrocie z budowy w nocy o północy... ale z tym jakoś sobie radzę :wink:

2. Jak wylałem fundamenty to wydają mi się takie MALUTKIE a domek 135 m2 + 23 m2 garaż (na 2+1, na razie). Już mi się bardzo chce przywracać przynajmniej 1 (choćby w części, tylko nad wykuszem) z dwóch usuniętych w czasie adaptacji projektu balkonów. Nawet się zastanawiam, czy nie adoptować :wink: garażu na przestrzeń mieszkalną........

Ckwadrat obawę qurna to mam jedną, że przez to moje budowanie na ekranie /monitora/ to mnie z pracy wywalą.U mnie wyglada to tak Włączam komputer, zaparzam kawę,otwieram Forum-Muratora oczywiście i tak zostaje do końca pracy ciągle na podglądzie. Czy to nie nazywa się przypadkiem obłęd :evil: .

Edziu, to napewno nie jest obłęd. Nazwałabym to raczej radosną twórczością, bo przecież całe te działania na forum w końcowym efekcie uświetniają nasze dzieło. "Cel uświęca środki"!

Ku pokrzepieniu serc powiem, że jest nas tu przecież sporo więc nie może to być obłęd zbiorowy. No, chyba, że jest to choroba zakaźna?

Pozdrawiam jeszcze przed poranną kawą Jola

Dzięki Jolu za pokrzepienie mam nadzieję,że to jest takie konstruktywne napięcie przed rozpoczęciem "dzieła".Ty też chyba po wylaniu fundamentów miałaś obawy związane z powierzchnią domu, czy to Ci już przeszło w miarę jak mury poszły do góry ?

Ckwadrat ja Cię chyba przebiłam - w czasie urlopu za granicą po tygodniowej absencji komputerowej byłam na wystawie sztuki wspólczesnej wokól ludzie bardzo uduchowieni a ja gdzieś w piwnicy gmachu teatru odkryłam mlutką salkę do której ustawiła się kolejka jak 20 lat temu po mięso był tam internet.Stałam 45 min po to żeby sprawdzić co nowego na Forum :eek: . i dokonać wpisu oczywiście

[ Ta Wiadomość była edytowana przez: EDZIA dnia 2002-07-30 08:31 ]