Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Choroba budowlana!!!

Macias

Recommended Posts

Ja choć jeszcze nie zaczęłam budowy też uzależniłam się od forum. Podobnie jak Rejczel poczatek na jesieni(b. mało prawdopodobne)lub na wiosnę a na stanie aktualnie wybór projektu. Największą rozrywką dla mnie są katalogi domków i wieczorne projektowanie zastępujące wszelkie inne sympatyczne przejawy życia rodzinnego i towarzyskiego(co już wzbudziło poważne zaniepokojenie męża) .A co dopiero będzie jak ruszyy z budową...? Pozdrawiam. AGI

• Odpowiedzi 60
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

To samo jest u mnie - do pracy, właczenie forum [czy jest coś nowego],kawa, trochę pracy zawodowej [forum na stałym podglądzie do 16 00.

Mogę Was pocieszyć, że są groźniejsze nałogi - rujnują życie i zdrowie.

Ten jest niegroźny.

Dla tych co skończyli budowy - będziecie pomagać innym.

Wasze rady są bezcenne.

Ja już mieszkam na wykończonym parterze a wszystko inne - ocieplenie, poddasze, ogród - robię jak wrócę z pracy (gdzie oczywiście forum jest na pierwszym miejscu). I teraz w długi weekend zrozumiałem jak bardzo się uzależniłem od budowania. Ludziska!!! Cztery dni stracone!!! Chyba wszyscy wiedzą ile za ten czas można zrobić budując a nie odpoczywając. Obiecuję wszystkim, że w najbliższy weekend będę wstawał przed 6:00 i zasuwał do późna wieczorem. Pozdrawiam wszystkich współuzależnionych.

• 3 weeks później...
Ja jestem w jeszcze gorszej sytuacji na razie nie mogę budować u siebie a tak mnie nosi że szukam budów w okolicy żeby tylko coś robic-jak nie usiebie to komuś.Jadąc samochodem rozglądam się gdzie powstaje coś nowego,jakie są postępy na rozpoczętych budowach,jak zobacze hurtownie to juz bym stawał porównywał ceny.To juz chyba ciężki stan uzależnienia:smile:Mario

• 2 weeks później...

jak widzę to choróbsko się szybko rozprzestrzenia :grin: LUDZIE TO JUŻ EPIDEMIA !!!

Siedze sobie teraz sam w pracy ( wszyscy już godzinę temu wyszli) i nie moge sie zdecydowac na wyjście. Najgorsze że juz poszli sobie prawie wszyscy forumowicze i zostałem sam na sam z anonimami http://www.ifb.pl/~qba/ikonki/bawling.gif

Jak mogliście zostawić mnie samego ?

Co Wy wiecie o uzależnieniach? Ja czytam, piszę, czytam... Pora dnia i praca nie przeszkadzają. Jak w końcu zacznę drugi etap na mojej budowie - po dwóch latach przerwy - to będę najbardziej upierdliwym inwestorem. Żaden fachowiec mnie nie zadowoli.

Dzisiaj byłem na budowie i kombinawałem jak usprawnić projekt. Miałem tego nie robić, ale jednak są różnice w tym co na papierze i co oczy widzą.

Żeby tak była kasa - zaraz bym drugą chatę stawiał, a potem trzecią, czwartą ...

Etap 1. Choroba budowlana

Etap 2. Choroba wykończeniowa

Etap 3. Choroba popromienna - najpierw promienieje z Ciebie duma i zadowolenie, a potem sie zaczyna...

...trzeba było to, trzeba było tamto, trzeba było nie tu, nie trzeba było tego, itd.

Ludzie! To dopiero jest choroba!

U mnie choroba budowlana przerodziła się w kłótnie z żoną (raczej sprzeczki). Ponieważ ja częściej nadzoruje budowę żona ma do mnie pretensję, że płytki źle ułożone, nie taki wzór itp. Doszło do tego że musiałem zerwać ok. 2,5 m2 płytek z czego fachowiec nie był zadowolony (brat). Już zaczyna mnie to budowanie męczyć. Na szczęście jestem już na ukończeniu (również wykończeniu).

Zdążyłem się przyzwyczaić do "humorków"ślubnej,żeby nie było niejasności staram się w każdy możliwy sposób pokazać Jej jak to będzie wyglądało,czy to jakaś makieta czy u kogoś i mam problem z głowy(chyba)Tak że coraz żadziej słyszę:a to miało wyglądać inaczej.Mario

• 4 weeks później...