marcin.kkk 29.08.2017 06:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2017 Witam serdecznie.Podpisałem z Tauronem umowę o przyłączenie do sieci dystrybucyjnej, Przyjechała firma, postawiła dwa słupy i skrzynkę na słupie. Znajomy emerytowany elektryk zrobił przyłącze ze skrzynki do erbetki. I teraz mam pytanie, co mam zrobić aby ZE zamontował licznik elenktyczny? Muszę podpisać z nimi jakąś umowę? I czy ten elektryk, który robił wyjście do erbetki musiał mieć uprawnienia?Dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e_gregor 29.08.2017 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2017 Musisz podpisać umowę i zgłosić gotowość instalacji. Elektryk uprawnień mieć nie musi - to Ty jako właściciel musisz złożyć oświadczenie o poprawności wykonania instalacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kemotxb 29.08.2017 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2017 W tym oświadczeniu musi być podpis uprawnionego elektryka niestety. Idziesz do takiego dajesz stówę i masz podpis. Ten kto robił erbetkę uprawnień nie musi mieć (chociaż powinien), ten kto podpisuje musi mieć. Będzie oświadczenie, to podpisujesz umowę, ZE zakłada licznik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts