Astronom 29.08.2017 06:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2017 (edytowane) Przy zakupie działki nie została sprawdzona nośność gruntu. Dopiero podczas badania wyszło, że warstwa nośna jest na głębokości około 5 m. Zanim się poddam chcę sprawdzić wszystkie możliwe opcje. Znalazłem firmę [sPAMER] która zajmuje się takowymi rzeczami. Teraz pytanie czy ktoś kiedyś korzystał z takich usług? Jak to się ma cenowo? Edytowane 29 Sierpnia 2017 przez Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 29.08.2017 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2017 Jak sie to ma cenowo w stosunku do czego? Zamiast pisać na FM poproś o wycenę prac firmę którą linkujesz , poznasz cenę. Działka była tania? Wzmocnienie gruntu na 5 metrów to koszt stanu surowego budynku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zyhu 29.08.2017 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2017 a dlaczego nie było robione ? masakra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forgetit 29.08.2017 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2017 (edytowane) Przy zakupie działki nie została sprawdzona nośność gruntu. Dopiero podczas badania wyszło, że warstwa nośna jest na głębokości około 5 m. Zanim się poddam chcę sprawdzić wszystkie możliwe opcje. Znalazłem firmę [sPAMER] która zajmuje się takowymi rzeczami. Teraz pytanie czy ktoś kiedyś korzystał z takich usług? Jak to się ma cenowo? Ciekawe rzeczy piszesz. Zapytaj może tego użytkownika: Z tego co wyczytałem i jak dobrze pamiętam bo już w tym temacie nie siedzę jakiś czas, ale masz grunty niespoiste i do tego dość podmokłe. Zastanów się czy nie zainwestować w kolumny żwirowe. Koszt jest porównywalny do innych metod, ale masz tu taką przewagę, że będzie zrobione dobrze i możesz wtedy nawet pawilon handlowy stawiać. Z tego co pamiętam to firma [reklama] robi je dobrze. Zagęszczanie na własną rękę, jak się nie ma w tym doświadczenia to trochę ryzykowne. Nie wiesz ile czego dokładnie dać. A tu wykonają badania i polecą co dokładnie da się zrobić. Jak warstwa gruntu nośnego nie jest głęboko to myślę, że kolumna żwirowa będzie odpowiednia. Edytowane 29 Sierpnia 2017 przez Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kemotxb 29.08.2017 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2017 Przyłapałeś go Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts