aqualani 30.08.2017 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2017 (edytowane) Witam i chciałbym prosić o poradę. Nigdy nie miałem z budownictwem do czynienia, jestem laikiem stąd moje pytanie. Robię saunę w ogrodzie wolnostojącą - wymiary zew. 2,5 x 2,5 x 2,5 [m] To taki eksperyment polegający na tym, jak w roli pieca saunowego sprawdzi się piec rakietowy, który juz prawie zbudowałem. I czy płyta 1 cm + 10 cm wełny + płyta 1 cm + 10 cm wełny + boazeria 1 cm będzie skuteczną izolacją zimą i zapewni odpowiednią temperaturę. Poniewaz to jednak eksperyment i nie ma stac wiecznie stwierdziłem, że całą tę budę z płyt (piec ma swój niezależny fundament) postawię nad ziemią na 12 bloczkach - każdy zbudowany z 4 cegieł silikatowych - 12x13x25 [cm] A moje pytanie jest takie. Czy warto w jakis sposób przymocować konstrukcję z płyt do tych bloczków na których będzie stała, czy po prostu położyć i już ? Całość będzie ważyć ok 650 kg. Jeśli przymocować, to jak najlepiej ? Będę wdzięczny za konkretną odpowiedź. Edytowane 30 Sierpnia 2017 przez aqualani Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts