matri16 30.08.2017 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2017 Poszukuję dobrego środka do wysmarowania fundamentów od wewnątrz na bazie rozpuszczalnika, na bazie wody mnie nie przekonuję bo uważam, że bloczek fundamentowy wpije wodę z mazidła i po prostu się ono odparzy i odpadnie. Oczywiście każdą radę przeczytam, że np. rozpuszczalnik nie jest lepszy niż woda itp. Z zewnątrz na fundamentach mam naklejoną papę termozgrzewalną zgrzana z papą na ławie, na niej styropian XPS przyklejony na klej w postaci pianki. Chcę teraz położyć siatkę i posmarować także jakimś mazidłem. Wiem, że to wygląda jak jakiś bunkier ale teren jest wodnisty więc wolę się upewnić i zrobić lepszą izolację. Teraz jakieś mazidło w cenie do 120 zł za wiaderko 10-20 litrów, coś dobrego, sprawdzonego? Czy trzeba gruntować czy nie bo jak słucham speców w sklepie, że nie trzeba a w informacji technicznej środka, że trzeba no to już sam nie wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dreslerstudio 26.09.2017 04:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2017 Specjalny grunt na bloczek a potem izolacja. W cenie 100 zł za wiadro nic dobrego się nie kupi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts