darkdivinity 31.08.2017 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2017 Witam, buduję domek kanadyjski z firmą, działkę mam ze sporym spadkiem wylewka w jednym rogu domu będzie około 30 cm nad poziomem gruntu w drugim narożniku jest prawie 2,5 m. Domek już stoi, dzisiaj robi się elewacja, byłem pewien że będą robić hydroizolację przy elewacji, ale nic z tego, oni nie izolują ław. Mądry polak po szkodzie, można było zrobić to przy zalewaniu ław. I teraz pytanie, czy odkopywać ławy i robić hydroizolację czy zostawić tak jak jest albo odkopać ręcznie np na 50 cm, zaizolować, założyć folię puścić peszla odwodniającego i zasypać. Tak jak pisałem działką jest ze sporym spadkiem więc woda nie będzie stała. najgorsze jest to że ławy były lane w grunt bez szalowania, dopiero elementy nad poziomem gruntu były szalowane... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darkdivinity 31.08.2017 10:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2017 (edytowane) Witam koledzy jeszcze raz,Z racji że budowa wyssała moje fundusze już prawie do cna muszę się sam wziąć za zrobienie tej hydroizolacji. Wymyśliłem taki sposób że ręcznie odkopie tyle ław ile będę w stanie odcinkami po 2-3 m, wyczyszczę szczotką ryżową, poczekam aż podeschnie, wysmaruje dwie warstwy abizolu, wsadzę folie kubełkową (wypustkami w stronę ściany) wsadzę żółtego peszla 10 cm i zasypie ziemią, w ten sposób myślę że w 500 zł się wyrobię, a zawsze lepsza taka izolacja niż w ogóle ? Edytowane 31 Sierpnia 2017 przez darkdivinity Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dreslerstudio 26.09.2017 04:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2017 Anioł to tania i słaba izolacja. Folia kubełkowe ułożona w ten sposób dodatkowo porysuje i uszkodzi izolacje. Przy zasypywaniu ziemia będzie się przesuwać po ścianie i zdzierać izolację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts