Rafał.Ż 31.08.2017 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2017 Witam.Mam łazienkę, w której ściany, wykonane są z płyt gipsowo-kartonowych, na płytę 12,5 mm położone zostały płytki ok 10 mm grubości. Teraz okazało się, że miejscach gdzie mają być powieszona szafka pod umywalkę oraz jedna szafka wisząca pod płytą nie ma profili.Pytanie, jak zawiesić te szafki bez ingerencji w ścianę, jakich kołków użyć? Czy nie będzie problemu z szafką pod umywalkę, która jest dość ciężka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawel_13 31.08.2017 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2017 Wg mnie będzie problem. Szafka z umywalką są za ciężkie na taką konstrukcję jak bez montowania do jakichś wzmocnień w ścianie. Nie masz możliwości jakoś dobrać się do wnętrza tej ściany jakoś od drugiej strony? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rafał.Ż 31.08.2017 12:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2017 Nie masz możliwości jakoś dobrać się do wnętrza tej ściany jakoś od drugiej strony? W ostateczności musiałbym rozebrać ścianę w kuchni, która jest już gotowa i wolałbym tego nie robić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
.ajk 03.09.2017 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2017 Nie da się powiesić umywalki na karton gipsie, moim zdaniem jak nie chcesz ingerować w ścianę to szafka pod umywalkę powinna stać na podłodze, szafka wisząca jeśli nie jest ciężka to przykręciłbym metalową listwę (tak jak się wiesza szafki kuchenne) na kilku kołkach skrzydełkowych i na niej zawiesił szafkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lilaj 03.09.2017 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2017 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zamurowany 31.10.2017 14:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2017 Zamiar wydaje mi się bardzo ryzykowny. Osobiście zrobiłbym coś takiego: 2 szyny/np. ceowniki na ścianie, ale oparte o podłogę, odsunięte od siebie np. ok. 40cm. i po drugiej stronie ściany to samo. Potem otwory przelotowe na kilku wysokościach przez obie szyny i ścianę między nimi, wszystko razem mocno skręcić - taka kanapka szyna/ściana/szyna. Do tych szyn myślę można by już śmiało coś mocować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts