legolass97 31.08.2017 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2017 Witam wszystkich serdecznie. Mieszkam w starej kamienicy, w której pokoju dziennym jest wydzielone małe pomieszczenie na schowek 70x150cm i to jeszcze ze skosem od dachu. Niestety jest to pomieszczenie w którym ściany są kompletnie nie odizolowane i zimą bije z niego sporo zimna. Pokój jest ogrzewany piecem kaflowym i kaloryferami na gaz. W tym pomieszczeniu ściany były wyłożone rok temu płytami OSB tylko ze względów estetycznych przez właścicielkę i na zimę były zamykane szczelnie drzwi i izolowanie szczelin w nich.Niestety nie wiem co znajduje się pod płytami lecz chciałbym się dowiedzieć czy jest jakiś sens ocieplić te ściany np. płytami styropianowymi? Chodzi o coś maksymalnie budżetowego, co nie musi kompletnie wyglądać tylko spełniać jakoś swoją funkcje. Chyba że nie warto się za to zabierać i lepszym rozwiązaniem będzie znów wstawienie drzwi i uszczelnienie ich? Z góry dziękuje i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gnago 31.08.2017 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2017 Spróbuj nastawienia pozytywnego masz zimą chłodzony barek . jeśli się upierasz przy wadach,, ale masz tam sucho, i jeszcze chcesz tanio to zainwestuj w koce ratownicze i wyłóż ściany zewnętrzne . Wtedy wewnętrzna zdoła robić jako grzejnik i ociepli tą niechcianą chłodziarkę. Można też trywialnie wełna styropian czy jeszcze drożej folią wielowarstwową. Ta ostatnia wersja coś ci zostawi z kubatury schowka bo pozostałe ze szczeliną wentylacyjną to....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
legolass97 04.09.2017 08:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2017 Czyli takim najprostszym pomysłem wydaje mi się użycie płyt styropianowych np: 30mm. Przyklejenie ich do płyt osb na ścianach i uzupełnienie szczelin pianką montażową.Co myślicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts