LucaO 02.09.2017 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2017 (edytowane) Witam Jestem w trakcie robienia podłogi w swoim domu , podłoga jest szkieletowa tzn nie ma wylewki tylko będą legary ,a na nich płyty mfp 22mmPod podłogą będzie znajdowała się piwnica Legary mam zamiar umieścić w gniazdach ,które zostały wykute w ścianach na 27,5cm głebokośćSame legary są zdrowe zainpregnowane Altaxem głęboko penetrującym ,a szczeliny wypełnione szpachlówką Chcę zapytać czy jak osadzę legar w gnieździe wykutym w ścianie i obetonuje to czy będzie to miało jakieś skutki na drewno ? chodzi mi o sam beton i wilgoć która w betonie jest Ew jak i czym najlepiej zabeczpieczyć te odcinki legarów ,przed betonem ?Impregnować to jeszcze impregnatem przeciw wilgoci ? zaizolaować papą lub folią ? Z góry dziękuję za porady Edytowane 3 Września 2017 przez LucaO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariober 03.09.2017 07:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2017 lepiej odizolować folią wystarczy 0.20 mm grubsza od tej zwykłej żółtej . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LucaO 03.09.2017 08:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2017 Dziękuję za odpowiedź , Czyli zastosować folię budowlaną 0.20mm i można betonować gniazda ? teraz zastanawia mnie jeszcze to, jak osadzić legary w ścianach ? Chodzi o wprowadzenie ich do gniazd Pomieszczenie ma szerokości 3.20m od ściany do ściany | --> 3.20m <<-- | Legary są na długość 3.75 m , czyli 55 cm dłuższe jak pomieszczenie , w gniazda będzie wchodzić 27.5 cm legara 2x27.5cm =55cm Teraz myślę jaką techniką te legary osadzić w gniazdach ? Tak to wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts