Milun 03.09.2017 00:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2017 Witam Na dniach zaczynam dwuspadowy dach kryty płaską dachówką . Na krokwiach ma być membrana dachowa bez deskowania. Dach na całej połaci mam zamiar ocieplić pianą warstwa ok 25-30cm ( projekt przewidywał wełnę) W domu ma być wentylacja mechaniczna z rekuperacją. Czy rodzaj / typ membrany pod pianę ma znaczenie? Chciałem żeby była trwała , miała dobre właściwości i miała gwarancję Wybrałem dorken delta max plus czy ona się nadaje pod pianę? Mam następujące wątpliwości:- Sd = 0,15 m?? - ona niby ma kumulować wilgoć a później oddawać ale czy nie lepiej zastosować membranę o Sd= =0,02-5 np tyvek pro ( też ma długą gwarancje )?- wykonawca od ocieplenia pianą twierdzi że przez tą wewnętrzną,mechatą warstwę od spodu źle piana się przykleja i lepsza była by gładka i najlepiej o jak największej paroprzepuszczalności.. Proszę rade.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 07.09.2017 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2017 Do takiego sposobu wykonania izolacji cieplnej rodzaj folii nie ma żadnego znaczenia. Tak naprawdę jest ona jedynie warstwą nośną dla izolacji natryskowej. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
מרכבה 07.09.2017 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2017 Ma oddawać.. nie ma jakiś cudów .. i ona nie odda kiedy będzie chciała.. wyciągnij puszkę piwa z lodówki.. od razu będzie robić się mokra.. a sprzęty w kuchni są suche.. jakieś cuda.? nie. Różnica temperatur robi swoje i jak by wytrąca parę wodą z powietrza .. ponieważ przy temp +5 st .. w powietrzu może mieścić się tyle, a tyle pary wodnej.. a reszta out jako woda.. tak samo i tu.. Materiał membrany ma możliwie dobrze przepuszczać parę wodną. Pianka pur nie jest cudem które paroizoluje .. tak samo trzeba sobie przyjąć .. że to taki marketowy styro w natrysku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts